Mafia politică și-a pus om la Mafia fotbalistică

Un nou subiect fierbinte ţine prima pagină a ziarelor şi umple spaţiile de emisie ale televiziunilor. A căzut Mitică! Mitică nu mai este! Mitică a pierdut alegerile! După 17 ani, Mitică părăseşte Liga! Şi multe asemenea titluri, toate legate de debarcarea lui Dumitru Dragomir – zis Mitică de la Ligă – din fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitică, „zeul” fotbalului românesc, cel care timp de 17 ani a făcut şi a desfăcut, a hotărât cine promovează, cine retrogradează, cine câştigă şi cine joacă în cupele europene. Mitică, „tatăl” blaturilor şi „unchiul” transferurilor trucate. Mitică, „naşul” drepturilor de televiziune a fost debarcat. Nici nu ştiu dacă e de bine sau de rău! O Mafie și-a impus mafiotul la cealaltă Mafie. Mafia politică și-a adjudecat și Mafia fotbalistică. Huliganul politic Victor Ponta l-a aranjat pe huliganul din fotbal.

E de rău că nici măcar debarcarea mafiotului Mitică din fruntea LPF nu s-a putut face fără implicarea mafiotului Victor Ponta. Să fie oare o legătură între faptul că Dumitru Dragomir a depus mărturie împotriva mogulului Voiculescu şi debarcarea sa de la LPF? Implicarea lui Ponta în jocurile de culise ale înlăturării lui Mitică aruncă o umbră de îndoială asupra viitorului fotbalului românesc, ţinut în lanţuri de „dinozaurii” jocurilor de culise şi preluat acum în mecanismul jocurilor politice. Premierul Victor Ponta sau preşedintele PSD Victor Ponta ori parlamentarul Victor Ponta, de ce nu suporterul Victor Ponta (nu se ştie exact în ce calitate a participat aseară la întâlnirea cu Gino Iorgulescu) împreună cu baronul de Teleorman Liviu Dragnea şi numeroşi preşedinţi de cluburi din Liga întâi de fotbal s-au întâlnit ca din întâmplare la un spriţ. Surprinzător, Gino Iorgulescu, cel care a primit binecuvântarea celor doi şefi ai PSD, a fost ales în locul „năbădăiosului” Dumitru Dragomir.

Schimbarea lui Mitică este îmbucurătoare, modul în care s-a petrecut, cu implicarea politicului, este îngrijorătoare, pentru că nu aveau de ce să se implice primii doi oameni în ierarhia guvernului şi primii doi oameni din conducerea PSD în jocurile din culisele fotbalului. Până la urmă implicarea celor doi politicieni este explicabilă cel puţin din două puncte de vedere. În primul rând era normal ca Ponta şi Dragnea, reprezentanţii unui partid care vrea să controleze totul în România şi mai ales tenebrele banilor negri, să se implice într-un fenomen în care evaziunea fiscală şi spălarea de bani sunt definitorii. Pe de altă parte fotbalul românesc este în mare parte dependent de banii publici. Patronii echipelor fac afaceri grele cu statul şi majoritatea echipelor sunt pur şi simplu finanţate de primării ori de diverse ministere. În aceste condiţii este normal ca statul, care plăteşte, să se implice în numirea conducătorilor din fotbal. Iar atât Ponta cât şi Dragnea sunt adepţii teoriei „Statul sunt eu”! Rămâne de văzut…  Care EU?

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mafia politică și-a pus om la Mafia fotbalistică

  1. Dan zice:

    Uite, na !, că minunea pare să nu ţină chiar atât de mult. Că au intrat din nou pe fir procurorii (oamenii lui Băsescu, se înţelege :lol:) şi, la apus de soare, vor să-l aresteze pe proaspătul proprietar de Ligă punându-i în cârcă nişte nimicuri de furăciuni de ordinul sutelor de mii de euro.

  2. Dan zice:

    Cum asa n-a fost Base de vina ca ne-au tras-o grecii?E pentru prima data cand ma bucur ca o luam in freza.Macar nu pleaca toata sleahta de PSD-isti in vacanta la Rio pe banii nostri.Pitzi lasa-ne, lasa-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.