Liviu Dragnea și rolul USL în lovitura de stat din 2012: “va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală”

Dacă este adevărat cea ce afirmă într-un autodenunț penal adresat DNA de către ex-pesedistul Valer Marian, actualmente senator “independent” de Satu Mare, atunci Liviu Dragnea are niște necazuri (iar procurorii niște probe) în plus în ceea ce privește fraudarea de la lovitura de stat dată de către Uniunea Stalinist Leninistă astă vară. Care necazuri se vor răsfrânge și către niște lideri județeni din Cluj-Napoca și Sibiu. Autodenunţul de bazează în parte pe informaţii furnizate în gura mare de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, precum şi de către preşedintele CJ Adrian Ştef. Redăm conţinutul integral al autodenunţului. Vorbim despre infracţiuni de asociere la instigare la fals intelectual şi uz de fals (prevăzute şi pedepsite de art. 25 rap. la art. 290 şi la art. 291 din Codul Penal, cu aplic. art. 33 lit. a din Codul Penal).

Pe scurt, Liviu Dragnea, pe atunci “decât” secretar general al PSD, i-a convocat, în 22 iulie 2012, pe toți liderii PSD din zona de Vest a României pentru a-i anunța cum se va mătrăși rezultatul referendumului de demitere al președintelui Traian Băsescu și care va fi rolul lor în hoții pentru a se putea valida “popolar” lovitura de stat din vara anului trecut.

  • “(…) la un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica urmatoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală. Secretarul general Dragnea ne-a precizat că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condiţiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum. Am înteles că secretarul general Dragnea a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri la Cluj-Napoca şi la Sibiu. În ziua următoare am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, vicepreşedinte judeţean al PNL, că şi liderii judeţeni ai PNL din zonă au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general al PNL, Stroe Radu, care le-a solicitat ca, pentu realizarea cvorumului de participare la referendum, să aranjeze cu presedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite. Conştientizînd, pe de o parte, că dacă se urmează asemenea directive se intră sub incidenţa legii penale, iar pe de altă parte, că organizarea este haotică şi contradictorie, având în vedere cifrele diferite de raportare anunţate de PSD şi PNL, am decis să nu mă implic într-o astfel de operaţiune frauduloasă, consultîndu-mă în acest sens şi cu alţi reprezentanţi judeţeni ai PSD, care mi-au împărtăşit punctul de vedere.”

Ne-am lămurit de ce anume avea nevoie Liviu Dragnea de așa-numitul call-center prin care chipurile făcea numărătoare paralelă.

Având în vedere că anul trecut am avut 18.548 de sectii de votare în țară și străinătate, ne rezultă o tentativă de fraudare, tot la 2 ceasuri, de 25 x 18.548 = 463.700 – aproape jumătate de million de voturi raporatate în fals la fiecare 2 ceasuri. Secțiile de vot s-au deschis la ora 7 și s-au închsi la ora 23. Raportările s-au făcut către BEC din 2 în 2 ore, iar BEC a adus la cunoştinţă publică rezultatele parţiale ale referendumului naţional la orele 10.00, 14.00 şi 19.00. Dacă luăm aceste raportări publice avem 1.331.100 de voturi ca prag minim de fraudare – cam ce le-a ieșit și procurorilor din investigația penală pe care au făcut-o până acum și pe care primul plagiator mitoman Che Gargara are tot interesul să o mătrășească. Un maxim către care tindea Dragnea cu cererea sa ca raportarea frauduloasă să se facă din 2 în 2 ore (orele: 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21 și 23) era de 3.709.600. Să zicem că i-a reușit o medie a fraudei. Asta înseamnă 2.520.350 de voturi fraudate. Procurorii au la dispoziție toate datele pentru a stabili dimensiunea fraudei. Să nu uităm de declarația deputatului Bulă ot PSD, din Colonești, Olt: “Mă, băieți, hai să vă spun deschis, că sunteți băieți tineri. Din ăia 7,5 milioane câți au votat să plece el, un milion e furăciune, un milion cinci sute. E mai mult? Mai mult nu are cum să fie”. Și dacă tot suntem în zona speculațiilor, dacă scădem 2,5 milioane din cele 7,4 milioane de voturi cu care se lăuda USL că le-ar fi obținut la lovitura de stat din vara anului trecut, inclusiv în campania electorală din decembrie, obținem 4,9 milioane de voturi, o cifră apropiată de cea obținută la alegerile parlamentare din iarnă (4.344.293 voturi).

Și-acum să revenim către meleagurile clujene – doar am avut și noi fraudatorii noștri. Să nu uităm faptul că că Teodor Atanasiu, Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării din GuvernulPonta 1, Corneliu Dobriţoiu) şi alte patru persoane au cumpărat voturi în ziua referendumului. Deputatul PNL Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de ” folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală”. Dumitru Samson este acuzat de trafic de influenţă şi mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu şi fiul ministrului Dobriţoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian „trupe de intervenţie” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că îi va falicilita diverse contracte cu ministerele guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean. (citiți mai multe în Comunicatul dat publicității de către DNA). Cert este faptul că procurorii au demonstrate faptul că fraudarea referendumului s-a produs fiind coordonată de către intelopul Bogdan Măgurean din chiar sediul PNL Cluj. Bogdan Măgurean este cunoscut în lumea interlopă sub numele de KAMAZ. Presa locală spune despre KAMAZ că este originar din Sălaj, dar că şi-a „clădit” un nume în lumea interlopă din Oradea. Bogdan Măgurean este prezentat drept membru al clanului Neguş din Oradea. Din acest clan ar face parte şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea.

Acum procurorii pot să facă asocierea cu autodenunțul lui Valer Marian și să-i pună în contextul fraudării  pe “secretarul general Dragnea [care] a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri [cu privire la fraudare] la Cluj-Napoca şi la Sibiu” și pe “liderii judeţeni ai PNL din zonă [care] au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general al PNL, Stroe Radu”. Mai ales că „liderii județeni ai PNL din zonă au subralicitat la fraudare ca la poker (deh, dacă șeful ăl mare, Crizel Antenescu, este pokerist!) dublu la dublu.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Liviu Dragnea și rolul USL în lovitura de stat din 2012: “va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală”

  1. Adevărul iese la iveală întotdeauna!

  2. Liana zice:

    Adevarul se stia. Dar nu ii convenea lui Ponta si celorlalti lideri USL.

  3. moshu49 zice:

    „Investiţiile străine directe atrase de România în primele cinci luni ale anului au fost cu 37% mai mici decît în perioada similară a anului trecut”, zice BNR.
    păi cine dracu’, întreg la cap, mai vine la tine cînd o schimbare se modifică în 24 de ore şi cînd USL-GIO poate executa un puci în max 72 de ore?
    iar cînd nu guvernează la televizor… guvernează pe genunchi! 😦

  4. Intrebarea este cine sunt acei social-democrati si liberali din Cluj care au avut intalniri in acea perioada. Tare m-as mira sa nu fie vreun taran sau vreun pornograf..

  5. Evanghelista zice:

    “Noi discutăm de nişte afirmaţii despre falsificare, am înţeles, a rezultatelor referendumului în Satu Mare, unde prezenţa a fost cred că cea mai mică din ţară. E păcat că un om cu grave probleme de sănătate e folosit în felul ăsta. (…) Ca un om Liviu-Dragnea-10cu vastă experienţă, ca fost procuror comunist, poate să prezinte şi casete şi filme, orice. Nu are ce să prezinte, din punctul meu de vedere. Am avut zeci de întîlniri, în 2012, înainte de campanie, cu toate organizaţiile, cu preşedinţi, cu primari şi tot ceea ce am discutat cu ei a fost cum ne organizăm mai bine pentru ca rezultatul la scrutinul electoral să fie mai bun, ceea ce face orice lider politic”, a spus Dragnea la sediul PSD.
    http://www.ziarulfaclia.ro/liviu-dragnea-valer-marian-trebuie-sa-se-autodenunte-la-psd-si-sa-arate-cum-a-boicotat-referendumul/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.