USL încearcă să anexeze statul de drept. Însă USL nu stă deloc bine…

de @Cetățean

Avem confirmarea ca “stabilizatorii automati” asezati in anii acestia sunt, pana acum, suficient de solizi cat sa reziste la atacurile USL (Justitie, CCR, ANI, Parchet), insa nu stim pentru cata vreme. Ponta a apelat in acest scop la marsavia cu M. Oficial, dovada ca nu mai are in tolba altceva decat incercarea de abolire a statului de drept. Pana acum, USL incerca sa anexeze statul de drept, acuma vrea sa il desfiinteze de-a dreptul. Semnalez ca pana la final de iunie si in primele zile din iulie isi fac efectul demisiile a vreo 8-9 deputati ai USL care au obtinut functii in administratia locala. Si la Senat e la fel. Nu stiu cum e acuma situatia, insa USL nu sta deloc bine. La ora aceasta inca nu stiu daca Presedintele a plecat la Bruxelles. In schimb, Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene, anunta Mediafax. Delegatia premierului s-a urcat intr-un avion de linie Tarom, care a fost garat in fata salonului oficial al aeroportului. Dupa ce au urcat jurnalistii, la avionul aflat in fata salonului oficial au fost aduse de la terminalul aeroportului, cu un autobuz, persoanele care au cumparat bilet pentru cursa Tarom spre Bruxelles. Ulterior, au urcat in aeronava premierul si membrii delegatiei oficiale.

  • «Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritati publice presupune acte sau actiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe isi aroga puteri, atributii sau competente, care, potrivit Constitutiei, apartin altor autoritati publice, ori omisiunea unor autoritati publice, constand in declinarea competentei sau in refuzul de a indeplini anumite acte care intra in obligatiile lor» (Decizia 53/2005).
  • Prin solutionarea conflictului in favoarea Presedintelui Romaniei, CCR sanctioneaza actiunea iresponsabila a Premierului Romaniei si a Guvernului condus de acesta, de a-l impiedica pe Presedintele Romaniei sa isi exercite prerogativele constitutionale de reprezentare, conferite de art. 80, al.1 din Constitutie: «Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării».
  • Reamintind opiniei publice si distinsului doctor in drept Ponta Victor-Viorel (al carui CV deseori cosmetizat poarta urmele unor perioade de formare profesionala de care astazi se rusineaza: absolvirea Facultatii de Drept cu nota 7 la Drept Civil si 6,5 la Drept Penal; „masteratul” de cateva luni din Catania;  promovarea, in 1998, cu zero (!) ani vechime ca procuror in Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, in conditiile in care legea cerea 8 ani vechime; dobandirea functiei de conferentiar universitar fara a avea vechimea legala de 9 ani de invatamant (SURSA); ca principiul de drept  «unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem» este de stricta interpretare si in cazul functiei de reprezentare a Romaniei mentionata de art. 80 al.1) din Constitutie. Astfel, intrucat Constitutia nu distinge, in cadrul functiei de «reprezentare», o dimensiune decorativa care ar reveni Presedintelui Romaniei (a carui legitimitate electorala nu ii poate fi contestata de un Parlament emitator de declaratii politice ce nu pot fi asimilate unui mandat juridic conferit Primului-Ministru : «…legitimitatea electorala egala a Presedintelui Romaniei cu legitimarea Parlamentului» – Decizia 567/2006 a CCR) si o dimensiune tehnica ce ar reveni Primului-Ministru, incercarea domnului doctor Ponta Victor-Viorel de a goli de continut atributiile constitutionale ale Presedintelui se inscriu in lunga linie de actiune politica inaugurata de Ion Iliescu: aceea de a semna, din calitatea de simplu director de editura, decrete de convocare a unui tribunal militar exceptional. Reamintestec opiniei publice dorinta obsesiva a liderilor USL de a reinvia practicile staliniste ale epocii Iliescu-Nastase, care au rabufnit ieri seara sub forma batjocoririi publice a CCR, acuzata ca ar fi o institutie „politizata” de Traian Basescu (reamintesc faptul ca PSD descopera „politizarea” CCR doar cand aceasta instanta le cenzureaza legile) si sub forma amenintarii cu suspendare a Presedintelui.
  • ATACUL LA CCR ESTE TENTATIVA DE LOVITURA DE STAT: Art.80, al.2): “Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.
  • Art. 166 Cod Penal. – Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Propaganda constă în răspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, concepţii sau doctrine cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.
  • Art. 166 indice 1 Cod Penal. – Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi
  • TRUC IEFTIN MARCA GRAJDAN: TRECEREA MO IN SUBORDINEA GUVERNULUI. trecerea MO în subordinea SGG nu are legătură cu Dan Voiculescu, decizia acestuia intra in vigoare la data depunerii la forul răspunzator, nu are treaba cu publicarea in MO. Am auzit in schimb ca hotararile CC intră în vigoare la data publicării in MO si nu sunt retroactive. Probabil Decizia CC va fi publicata la 2 ore după terminarea sedintei de inchidere a Consiliului de la Bruxelles. Pe de alta parte am primit ca opinie (sustinuta si de prof. Stanomir aseara la B1TV) cum ca Ordonanta NU trebuie publicata in M. Of (care actualmente tine de Camera deputatilor, conform legii 202/1998 http://www.monitoruloficial.ro/RO/article–Legea_de_organizare_%C3%85%C5%B8i_func%C3%85%C2%A3ionare–135.html), pentru ca asta inseamna primul pas pentru lovitura de stat: Ponta publica acolo ce ii convine lui si cenzureaza ce nu ii convine. Poate face inexistenta o decizie, un decret sau o lege nepublicandu-le.
  • NEBUNIA LA COTE MAXIME: MINISTRUL JUSTITIEI CONTESTA JUDECATORI INAMOVIBILI. Titus Corlatean la RTV: Doi judecatori sunt incompatibili, Iulia Motoc si Augustin Zegrean – http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12636490-surse-liderii-usl-discuta-guvern-despre-inlocuirea-judecatorilor-ccr.htm. SUNT DISPERATI SI DEBUSOLATI: Incompatibilitatea se constata de catre ANI si incompatibilitatea e de felul asta: nici o alta functie, cu exceptia celor din invatamant: “Art 144. Funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu oricare altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul juridic superior”.
  • TENTATIVA DE SANTAJ? Iulia Motoc de la CCR este sotia lui Mihnea Motoc, ambasadorul de la Bruxelles – cel care are PIN-ul de acces la lucrarile Consiliului Europei.
  • Iulia Motoc (comunicat pe contul de Facebook): “Relativ de la declaratia Ministrului Justitiei legate de incomptabilitatea mea amintesc uramatoarele:1. Calitatea de expert al unei organism organism nu este o functie publica: multi membri ai Comisiei de la Venetia sunt judecatori ai Curtilor Constitutionala 2. Sunt expert nerenumerat in Comitetul Drepturile Omului, O.N.U si Agentia pentru Drepturi Fundamentale a UE 3. Aceste doua calitati nu sunt functii publice” si “Un judecator al Curtii Constitutionale sau al unei alte instantei se antepronunta numai in ipoteza in care exista o cauza pe rolul instantei sale. In ipoteza contarie, ar trebui ca sa ni se interzica sa mai emitem orice opinii juridice, inclusiv cele exprimate in calitate de profesori de drept.”
  • Precizari ANI, pe facebook: “Domnul judecător Augustin ZEGREAN și doamna judecător Iulia MOTOC nu se află în nicio situație prevazută de Legea 176 /2010 referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese sau la existența unor diferențe semnificative nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate”. Preluat de catre HotNews: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12637537-ani-judecatorii-curtii-constitutionale-augustin-zagrean-iulia-motoc-nu-afla-stare-incompatibilitate.htm
  • MARGA CU UN PAS INAINTEA LUI PONTA IN DRUM SPRE PARCHET> Andrei Marga, a declarat la TVR 1 ca delegatia premierului se va deplasa la Bruxelles cu o cursa de linie. El a subliniat ca Romania nu este stat prezidential iar Curtea Constitutionala este “necompetenta” in a transa disputa repezentarii Romaniei la Bruxelles”. http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12637822-andrei-marga-tvr-delegatia-premierului-pleca-maine-bruxelles-cursa-linie-romania-nu-stat-prezidential.htm
  • O chestie la care Ponta nu s-a gandit. Constiuta, art. 115, al.6: “6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”. Ma inreb daca Monitorul Oficial, in calitate de publicatie in care sunt inscrise actele oficiale ale statului roman, inscriere fara de care ele nu devin efective, nu este cumva o institutie fundamentala a statului, mai ales ca si Constitutia prevede negru pe alb ca decretele prezidentiale nu au efect fara publicarea in M. Oficial. La fel deciziile CCR.
Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

103 răspunsuri la USL încearcă să anexeze statul de drept. Însă USL nu stă deloc bine…

  1. Sare'n Ochi zice:

    @de-a Dura Lex – pana la urma ai avut dreptate – Pontanacu a plecat la Bruxelles, sa nu fie de fata la schimbarea efectuata de catre gunoiul de Liviu Pop in Consiliul de etica care judeca plagiatul Infantilului Plagiator. l-a suplimentat cu 25 de noi membri – tocmai ca sa nu fie cvorum si sa nu poate judece. Gunoiul ne ia de prosti – a declarat in El Pais ca daca va fi gasit vinovat va demisiona – deoarece el, imputitul, controleaza Comisia de etica!!!!
    inca un Grjadan s-a bagat sa faca o manarie pentru acest infantil.

  2. Sare'n Ochi zice:

    Romanian PM ignores court, heads to EU summit
    http://euobserver.com/843/116794

  3. ceaikovski zice:

    Cetatean, dens articol. Felicitari.
    Te rog numai spune-ne noi, cetatenii de rand, cum putem actiona, a venit vremea sa folosim institutiile statului si sa facem ceva concret. Trebuie sa aratam tuturor, institutiilor, chiar si celor din EU ca avem capacitatea necesara pt a ne apara impotriva destabilizarii, a loviturilor de stat. Daca nu ne aparam noi, impotriva atacurilor, cine s-o faca?

    • Sare'n Ochi zice:

      😀 @cetatean comenteaza disparat si extrem de la obiect/subiect – eu sunt editorul, cel care le pune cap la cap (hronicarul)

      • ceaikovski zice:

        Sare, bine faci! Aduna tot ce spune omul asta, si poate faci daca e cazul un topic separat, pt lupta d evara asta, anti-uslista, sa gasim totul repede, sa nu mai cautam in toate subiectele.
        Ar folosi si celor ca mine, carrora netul le merge ca okii mortului :)) si nu pot accesa rapid, si nici multe ferestre deodata :((((

  4. Sare'n Ochi zice:

    Multi s-au repezit pe decizia Curtii Constitutionale care i-a dat dreptate presedintelui Basescu in conflictul cu premierul Ponta in chestiunea reprezentarii Romaniei la Consiliul European. Aceasta a fost socotita stirea zilei de miercuri. Inclin sa cred ca tema despre care s-a discutat mai putin a generat de fapt reactia dura a USL impotriva judecatorilor de la CC. Marea lovitura trecuta aproape neobservata este desfiintarea legii votului uninominal intr-un singur tur la parlamentare. Daca legea trecea, PSD si PNL aveau sanse sa formeze o larga majoritate. Odata obtinuta, USL castiga puterea absoluta, putea face orice: suspendare, modificarea Constitutiei, desfiintarea Curtii Constitutionale, liniste in tara.
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12643549-marea-lovitura.htm

  5. Sare'n Ochi zice:

    Victor Ponta face ţăndări imaginea României
    link
    Într-o lună şi jumătate, de cînd au preluat puterea, USL şi în special premierul Victor Ponta au reuşit să facă ţăndări imaginea României.

  6. au mai făcut o porcărie.
    mâine trebuie să se verifice doctoratul lui Ponta.
    astăzi Liviu Pop a adăugat la cei 20 de membri ai comisiei încă 25.
    rezultatul: cei care se vor întruni mâine, cei 20 inițiali, vor fi sub 50% și nu vor putea decide nimic.

    [scuze, când am deschis pagina, încă nu era niciun comentariu 🙂 ]

  7. Sare'n Ochi zice:

    “Aceste practici ma fac sa ma intreb daca nu cumva democratia din Romania este grav amenintata. Voi cere o dezbatere in Parlamentul European pe acest subiect”
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12645116-joseph-daul-presedintele-grupului-ppe-practicile-lui-victor-ponta-fac-intreb-daca-nu-cumva-democratia-din-romania-grav-amenintata.htm

  8. valabill zice:

    Nu e corect din partea mea sa spun asta, pentru ca nu pot sa particip. Dar nu cumva a venit timpul pentru Ponta sa asculte vocea strazii?

  9. Sare'n Ochi zice:

    Cum s-a mandatat singur premierul Ponta să meargă la Consiliul European
    http://www.tvrinfo.ro/cum-s-a-mandatat-singur-premierul-ponta-sa-mearga-la-consiliul-european_18031.html
    Documente obţinute în exclusivitate de TVRinfo.ro arată cum premierul Victor Ponta a semnat pe 20 iunie un memorandum primit din partea Ministerului Afacerilor Externe, care propunea reprezentarea României la reuniunea de la Bruxelles chiar de către Victor Ponta. În paralel, mai arată documentele, Palatul Victoria a ignorat uzanţele pentru stabilirea mandatului de participare, evitând să obţină contrasemnătura prezidenţială.
    PUSCARIE!

  10. ceaikovski zice:

    Delaepicentru a facut sesizarea pt POnta!!! Foarte tare MARIUS!!
    astia discuta acum daca e ok sesizarea, pt ca e in Japonia, adica…
    Hai mai sa facem si noi! Da-o dreaq, ce-o sa ne faca? Sa ne oblige sa ne aruncam pe fereastra ca Panait?

  11. Evanghelista zice:

    Cine stie germana, sa ne traduca – am preluat de la @Chibitz (de pe Politeia): Ponta ignoriert Verfassungsgericht (FAZ):
    http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ponta-ignoriert-verfassungsgericht-streit-ueber-vertretung-rumaeniens-bei-eu-gipfel-eskaliert-11802728.html

    • oarecare zice:

      Incep cu titlul:

      „Streit über Vertretung Rumäniens bei EU-Gipfel eskaliert ”
      (cearta in legatura cu reprezent. Romaniei la Brüxelles se inteteste)

      28.06.2012 · Der rumänische Ministerpräsident Ponta hält das Verfassungsgerichts seines Landes für intrigengesteuert und ist trotz eines anderslautenden Urteils zum EU-Gipfel gereist. Präsident Basescu nennt das „Amtsanmaßung“.”
      (Premierul Romaniei considera CCR ca fiind dirijata politic si impotriva deciziei (CCR) a plecat la Bruxelles. Presedintele basescu considera aceasta actiune ca fiind un abuz al premierului)

      „Zum ersten Mal seit dem Sturz des Diktators Nicolae Ceauşescu 1989 hält sich ein rumänischer Ministerpräsident nicht an einen Spruch des Verfassungsgerichts”
      ( e prima data, de la Ceausescu incoace , cand un premier nu tine cont de decizia CCR)

      Mai departe este ceea ce deja stim din presa romaneasca. Ponta acuza CCR ca e sluga lui Basescu.
      Ponta si-a subjugat Monitorul Oficial pt a decide care legi trebuie sa apara si care nu…

      „Rumänien ist eine semi-präsidentielle Republik, in der der direkt gewählte Staatsoberhaupt nicht nur repräsentative, sondern auch exekutive Befugnisse hat, insbesondere in der Sicherheits- und Außenpolitik. Die Präsidialverwaltung ist eine Institution des öffentlichen Dienstes, die Berater des Präsidenten stehen im Range von Regierungsmitgliedern.”
      ( Romania este o Republica semi-prezidentiala in care, presedintele ales direct de electorat nu are doar un rol reprezentativ ci are drepturi exclusive, mai ales in domeniul sigurantei si a politicii externe ale statului. Institutia prezidentiala este una a serviciilor publice iar membrii ei au acelasi rang cu cel al membrilor guvernului.

      „seit dem Sturz des kommunistischen Diktators Ceausescu hatte es kein rumänischer Ministerpräsident gewagt, einen Spruch des Verfassungsgerichts schlichtweg für irrelevant zu erklären. Ponta berief sich darauf, dass er und seine Regierung vom „rumänischen Volk“ und vom Parlament legitimiert seien, während sich Basescu und seine „fünf Richter“ dem Volkswillen widersetzten. Diese Begründung erinnert an die „Vollstreckung des Volkswillens“ in den kommunistischen Volksdemokratien sowie an die an keinerlei Gesetze gebundene Diktatur des Proletariats.”
      ( De la caderea dictatorului Ceausescu, niciun Premier n-a indraznit sa declare o decizie a Curtii Constitutionale ca fiind irelevanta. Ponta declara mereu ca „poporul roman” si Parlamentul l-au legitimat in timp ce Basescu si ai lui 5 judecatori se impotrivesc.
      Motivarea premierului Ponta aminteste, atat de „vointa Poporului” de pe vremea comunismului cat si de perioada dictaturii proletariatului care nu accepta nicio lege.

      Cam asta e.

    • oarecare zice:

      Am tradus dar a disparut comentariul.

  12. ceaikovski zice:

    Auzi, cica n-are valoare sesizarea facuta pe net.
    Dar prin fax?

    • Sare'n Ochi zice:

      orice sesizare care are elemente de identificare, are valoare. jigodiile USLinoase sunt terminate.

      • ceaikovski zice:

        Pai dati-ne si noua un model, ca trimitem imediat!!!

        • Sare'n Ochi zice:

          uite, ai aici comentariul lui @Dansu de pe Politeia:
          „Am incercat sa scriu si eu o sesizare la parchet, dar am o problema, la stabilirea exacta a inscrisurilor doveditoare. Modelul de denunt penal, se gasesc la :
          http://romaniacurata.ro/articol-1041.htm
          Ce am scris in reclamatie: – la capitolul descrierea faptelor:
          In data de 28.VI-2012, la Bruxells, s-a deplasat o un grup de persoane condus de cetateanul Victor Ponta (actualmente ocupând funția de prim-ministru), pretinzând în mod fraudulos, despre sine și personanul însoțitor că face parte dintr-o delegație ce reprezintă statul Român la summitul Consiliului European. Astfel fapta sa se încadreaza la articolul 240 din cod penal (Uzurparea de calităţi oficiale – Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate…), precum și la articolul 241 din codul penal, paragraful 1, care spune: „Purtarea, fără drept, de decoraţii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, …”. Persoana, reclamată, ignorănd atăt precizările din articolul 80 – aliniatul 1 din constituția româniei, ( (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.), a pretins, fara drept, ca este reprezentantul legal al statului român la reuniunea șefilor de stat de la Consiliul Europei. De asemenea, prin complicitate cu cetateanul Liviu Marga, care abuzând de funcția de Ministru de externe, a blocat înscrisurile trimise de instituția prezidentiala, facându-se astfel vinovat de încălcarea articolului 272, CP care precizeaza „…Reţinerea sau distrugerea unui înscris emis de un organ de urmărire penală, de o instanţă de judecată sau de un alt organ de jurisdicţie, ori împiedicarea în orice mod ca un înscris destinat unuia dintre organele sus-arătate să ajungă la acesta, când astfel de înscrisuri sunt necesare soluţionării unei cauze…”.
          Ca urmare, în calitate de cetățean, solicit anchetarea penală a următoarelor persoane:
          – Ponta Victor, actualmente Prim-ministru, pentru infracțiunea de de uzurpare fără drept a calității de reprezentant al statului, rezervată conform constituției președintelui României
          – Mang Liviu, actualmente ministru de externe, pentru complicitate la infracțiunea de uzurpare făra drept, precum și pentru infracțiunea de blocare de înscrisuri oficiale, cu consecințe privitoare la suveranitatea statului.
          Am deci rugamintea, o insiruire a inscrisurilor, dovezilor – Una am gasit pe site-ul presedentiei, in care se declara cu subiect si predicat faptul ca a fost impiedicat sa-si exercite atributiile..
          (dau link-ul cu spatii in loc de puncte: – ca sa nu fie 2 link-ri.
          http://www presidency ro/?_RID=det&tb=date&id=13266&_PRID=
          Dar mai doresc insiruirea de inscrisuri si/sau declaratii privind faptul ca actele au fost retinute/ignorate la Ministerul de externe/
          Oricum mai primesc si alte sugestii, dar cheiar vreau sa scriu si eu o “lacramatie”, cu datele de identificare complete…
          Multumesc si astept sugestii…”

  13. aronpetru zice:

    Reblogged this on Aron after 65 and commented:
    Nu stiu daca ajunge postarea mea. Am ceva probleme cu calculatirul. Eu cred ca Ponta este bolnav si ar trebui tratat.
    http://aronafter65.wordpress.com/2012/06/28/fisa-medicala/

  14. ceaikovski zice:

    „Eu, in calitatea mea de prim ministru, de doctor in drept, de procuror, de tata, sot, si protector of the seven realms, king of the iron throne, am obtinut un succes fabulos la Bruxelles, m-au servit cu apa plata, si am avut voie sa folosesc hartia igienica de la toaleta.”
    Asta ne va transmite Ponta de la Bruxelles.

  15. Alex zice:

    Ieri pe hotnews, Traian Ungureanu a evidentiat pericolul Ponta:
    „Cu Ponta mergem spre anii ’50.
    Pentru cine nu stie ce au insemnat anii ’50, explicatia este: esti pedepsit pentru ca nu esti de acord cu Guvernul sau daca nu iti place Mercedesul primului ministru.
    Ponta vrea sa isi ascunda incompetenta si minciunile, vrea sa subordoneze Romania.”
    Pe facebook circula poza Ponta cu Ceausescu:

  16. Sare'n Ochi zice:

    Gitenstein, întâlnire neanunţată cu Băsescu la Cotroceni
    http://www.dcnews.ro/2012/06/gitenstein-intalnire-neanuntata-cu-basescu-la-cotroceni/
    Maşina ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, a fost fotografiată în această după amiză, la ora 13:40, intrând la Cotroceni. Întâlnirea dintre Băsescu şi Gitenstein nu este anunţată pe niciun canal oficial al preşedinţiei sau al ambasadei americane în România.

  17. ceaikovski zice:

    S-au speriat rau: ministrul muncii anunta cresterea indemnizatiilor pt mamici la 85%.

  18. aronpetru zice:

    Lui Ponta ii dau circumstante atenuante

    Fişa medicală

  19. ceaikovski zice:

    Fa Cretuleasco, esti proasta indesata. Du-te si fa-te conserva de prostie!

  20. oarecare zice:

    Niste ordinari
    Ce altceva sa mai zici?
    Astia sunt in stare sa ceara iesirea Germaniei, a Italiei sau a Frantei din UE daca ceva nu le convine.
    S-au intalnit la Bruxelles toate gunoaiele de varf ale Romaniei.
    Ponta, Marga si Severin!
    Pana si babalaul ala de Orban e doar o marioneta fara coloana.
    Daca ar fi fost barbat ar fi declarat ca el nu merge la Bruxelles alaturi de doi indivizi care incalca flagrant Constitutia Romaniei.
    Dar s-a dus sa behaie si el pe-acolo.
    Ca in rest n-a facut nimic. De cand e ministru cu Fondurile UE n-a luat nicio masura.
    Doar s-a plans ca nu putem face aia si ca nu se poate aialalta!
    Pai da-te dreac ca de-aia esti pus ministru, sa rezolvi problemele, nu sa plangi in batista!
    Vai de Romania pe ce maini a ajuns!

  21. Twisted zice:

    Mai credeti cumva ca Ponta va fi gasit vinovat de plagiat? Daca nici macar Mang(afaua) nu poate fi trosnita, Ponta sigur e intangibil.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/sotia-ministrului-copy-paste-ioan-mang-scapa-basma-curata-vezi-cum-se-musamalizeaza-plag-9892.html

    • oarecare zice:

      Suntem de tot cacatul., asta e adevarul.
      USL isi bate joc de Romania in ultimul hal iar romanii (majoritatea) ii aplauda!
      La ora asta ar fi trebuit sa fie blocate serverele la avocatul poporului, la CCR , la procurorul general, la CSM , la ICCJ din cauza protestelor.
      Cand colo..ce avem?
      5 reclamatii trimise de expati, care nici macar nu sunt recunoscute.
      Pop schimba toate comisiile care trebuie sa controleze plagiatul
      Ponta merge la Bruxelles incalcand Constitutia
      Monitorul Oficial e trecut la guvern
      Judecatorii CCR sunt atacati fara rusine..

      Ce mai incoace incolo!
      Sa ne traiasca mortii…..

    • Sare'n Ochi zice:

      toata lumea este curata. iar prostii se bucura de atata curatenie. ca intotdeauna in istorie au sa inceapa sa urle cand va fi prea tarziu. totul se face in Romania in dispretul legii.

  22. miruna zice:

    Bomboana de pe coliva naztasd.cred ca decind a avut intocmitprimul dosar penal a inceput salucreze la etapele salvarii sale si ahotilor de subminare a statului.Asadar pleznitul de Potaie citeste dupa caiet variantele care trebuiesc aplicate.nu au creiere taricare sa regizeze pe moment toate aceste schimbari timpite de le.a facut pina acuma.nuinteleg pdldaca au luptat pina acuma ptrtara acum dece nu iasa instrada.nu vrea poporul sa iese este datoria senatorilor pdl.a europarlamntarilor.deputatilor.daca ar fii patrioti prin actiunea lor ar demonstra ca isi iubesc poporul si atunci ar iesii si romanii in strada.eu sa fiu parlamentar de la tribunaparlamentului as anunta cama duczilnic la ora deintr.un loc anume sa fac greva.laoamenii rataciticumau ajuns romanii le trebuiecineva sa le arate caleade intoarcere spre tara.scuze ortogr nu fa as stii sa scriucorect dar un rahatde tabletadeimivines.o sparg

  23. oarecare zice:

    habar n-am cine-i persoana dar le zice bine:

    „Ivan Zubeldian

    Mă iertați că vă întrerup dar cam vorbiți prostii când evaluați ce e de făcut. Diagnoza situație e corectă dar nu aveți o soluție pentru că sunteți victimele propriilor iluzii. Ați tot așteptat la MRU pe un cal alb și i-ați tras la cap lui Blaga și PDL-ului de zor iar când MRU continuă să evalueze situația în timp ce istoria a trecut demult pe lângă el iar Blaga nu s-a înscris în PSD, vă uitați perplecși în farurile trenului care vine în viteză pe voi și așteptați paralizați să vă înglobeze în terasament.

    Situația e limpede, suntem în plină dictatură parlamentară. Nu există decât două grupări politice deja organizate în care se poate lupta politic: PDL și NR. Mă mir că nu v-ați lămurit încă cum e cu societatea civilă. Mă rog, mă mir că nu v-a lămurit MRU. Înrolarea politică e singura soluție, nu postările pe blog cu care vă încurajați reciproc că existați, nu grupurile pe facebook. Ăștia ne trag pari în cap și noi îi mitraliem cu likeuri între noi. Orice rezerve are cineva față de Blaga, a sta acum să discutăm cum Blaga e moartea dreptei înseamnă să ne desprindem gedesist de realitate. Treziți-vă, nu Blaga și nu PDL e problema. Nu ei instaurează dictatura. Nu ei îl suspendă pe Băsescu. Și oricât țipați „blat”, PDL rămâne singura forță politică reformatoare. Alba ca Zăpada nu mai vine, e incapabilă să se decidă asupra culorii rochiei cu care va veni la balul de inaugurare al Dreptei Pe Bune. Balul se amână pentru 2022.

    Neamțu, așa trufaș și utecist din fire cum e el, e de o mie de ori mai bun și decât mine și decât voi și decât MRU. El are un partid exact când trebuia să-l aibă. Noi nu avem nimic. Ba da, avem articole scrise în ultimii doi ani la care ne putem întoarce fericiți să spunem: „Am avut dreptate!”. De parcă asta e miza, să avem dreptate. De parcă Maniu n-a avut dreptate deși a sfârșit în pușcărie unde nu avea blog.

    Abrogați-vă orgoliile intelectuale și implicați-vă politic. Lăsați vrăjeala, bocetele, pesimismele de bon ton. E război. Imaginea de pe pagina de Facebook a lui Lăză nu e deloc o ironie fină. Alegeți în ce tabără luptați. Există critici literari, critici politici, critici de artă, critici de modă dar nu există critici de război. Există luptători și lași. Repet, e război, nu seminar pe teme de democrație. ”

    Param – pam – pam…..

  24. oarecare zice:

    Acum adaug, de la mine

    Ne tot laudam ca Basescu e mare, Basescu e corect, Basescu respecta Constitutia…
    Si ne imbatosam sa declaram ca Ponta e un escroc, un plagiator, un nemernic, un impostor si un nesimtit.
    Asa o fi, pt cei care vor lectura , peste vreo 50 de ani, istoria Romaniei!
    Insa, in momentul de fata, Ponta are in spate 250 de ticalosi – deputati si senatori care fac legi, iar Basescu nu are pe nimeni! Nici macar nu ma refer la PDL, Macovei, Preda, MRU sau Turcescu.
    Din aia 5 milioane care l-au votat candva pe Basescu, n-a mai ramas decat praful, pulberea si comentariile pe net!
    Atat!
    Toata lumea (vorba celui de mai sus) isi da „like-uri” pe bloguri, ne batem prieteneste pe umeri , mai facem cate-o poza haioasa, mai radem si..cam atat.
    In acest timp, Ponta pune mana pe tot ce poate fi apucat si ii batjocoreste pe romani in ultimul hal posibil!

    A ajuns internetul sa ia locul mamaligii romanesti…
    Cu exact acelasi efect!

  25. Horatiu zice:

    ~ Romania pe drumul pasnic al loviturii de stat parlamentare~ rev 22, articol de M. Iancu____
    ~ May Day, May Day !
    http://www.revista22.ro/–romania-pe-drumul-pasnic-al-loviturii-de-stat-parlamentare-15958.html

    o fraza din articolul de mai sus mi se pare ca rezuma extrem de concis ceea ce se intampla de un timp incoace la noi in țară:

    „Ce inseamna toate acestea e clar. Un parlament a carui majoritate nici macar nu s-a constituit prin alegeri democratice se foloseste de instrumentele democratiei spre a desfiinta democratia in mod pasnic, pe usa din dos, nu atat prin anularea separatiei puterilor in stat, ci prin dezechilibrarea lor durabila si prin castrarea tuturor puterilor situate in afara parlamentului”
    ___ exact asta e si Certitudinea mea.

    Ce vreau sa zic? vreau sa zic ca astfel de formulari sunt foarte lucrative, atat pentru uzul nostru comun, cat si in campaniile electorale, cum va fi cazul cu Base, PDL si fortele de dreapta la toamna.

    Mai mult, daca reusim sa dobândim conceptul _ „dictatura parlamentara”, „lovitura de stat parlamentara”, căci asta ni se pregătește_ vom sti sa parăm mai bine cântecele de sirenă ale USL ( ale liberaloizilor in special) care vor sa ne seduca cu ideea unei republici parlamentare. Mie cel putin, mi se pare un real pericol pentru Romania. De ce? nu e momentul acum, dar daca tinem cont de contextul „parlamentar” in care a inflorit protectia politica a oligarhiei postcomuniste la noi in țară suntem la un pas sa dibuim de ce NU-si doresc „procleții” un presedinte votat direct de catre cetateni, un fel de ombudsman sustras controlului lor..

    Cat despre dictatura parlamentara, daca țin bine minte, primul care a vorbit in presa noastra de asa ceva a fost Catalin Avramescu dupa cealalta incercare de lovitura de stat parlamentara, care a dus la suspendarea temporara a presedintelui in mai 2007. Din pacate, nu a avut inspiratia ca in articolul respectiv din Dilema Veche sa dea si niste exemple concrete din istorie, caci majoritatea celor sunt cat de cat cititi pot crede ca sintagma dictaturii parlamentare e o contradictie in termeni – cel putin amicii mei care s-au fesenizat intre timp, au ras cu lacrimi la auzul „trăznăii lui Avramescu”. Pe vremea aia, in ochii lor, Avramescu era deja ciumat prin..”delictul pro-Basescu”. Nicio discutie nu a mai putut continua dupa asta. La fel, golurile mele de cunostinte in cazul unor astfel de dictaturi (mascate pentru ochiul public, in buna parte) se reduc doar la .. Parlamentul cel Lung, la dictatura lui Cromwell.
    In concluzie, ca sa stim mai bine cum sta treaba cu dictatura parlamentara, n-ar strica sa contribuie careva din voi cu mai multe informatii, cazuri concrete, date istorice etc

  26. Sare'n Ochi zice:

    de la Marius Mistretu citire: MODEL DE SESIZARE A MINISTERULUI PUBLIC:

    From: adresa valida de mail
    To: sesizare@mpublic.ro
    Sent:
    Subject: Uzurpare de calitati oficiale
    Adresa valida de e-mail
    Sesizare
    Vă rog să începeţi cercetările preliminare asupra efectelor instituţionale şi morale, a acţiunii de uzurpare a calităţii de reprezentant al României la Consiliul European, în zilele de 28 şi 29 iunie 2012, din partea suspectului VICTOR PONTA – prim-ministru al României, în dispreţul Constituţiei şi al deciziei Curţii Constituţionale (CCR) din 27 iunie 2012. Codul Penal, la articolul 240, defineşte infracţiunea, precum şi pedeapsa.
    Vă rog să examinaţi împrejurările în care Monitorul Oficial (MO) a fost preluat de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, şi să interogaţi insituţiile şi persoanele din lanţul de circulaţie a documentelor între CCR şi MO, implicate în temporizarea (în opinia mea a) publicării deciziilor CCR în Monitorul Oficial.
    Vă rog să cercetaţi şi alte posibile infracţiuni asociate.
    Vă mulţumesc,
    Cu stimă,
    Date de identificare (nume, prenume, localitate, tara)

    SPOR LA TREABA!

  27. Ce bataie de joc! Incredibil!

    „Comisiile care au analizat lucrarea de doctorat a premierului au decis că aceasta este o plagiatură. La această oră, şedinţa este în plină desfăşurare.

    UPDATE 11:04

    Ministrul Educaţiei a desfiinţat comisia care analiza plagiatul lui Victor Ponta

    UPDATE 10:55

    Ministrul Pop a ajuns la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta.

    UPDATE 10:00

    Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că va trimite un corp de control care să verifice comisia care analizează doctoratul lui Ponta. „Domnul Miclea s-a autopronunţat şi voi schimba datele problemei. Nu este legal!”, a declarat oficialul.

    UPDATE 09:55

    SURSE RTV: Unul dintre membrii Consiliului de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare, Mircea Miclea, a afirmat că Ponta ar fi plagiat, el precizând că şi alţi membri ai Consiliului susţin aceeaşi poziţie.

    Premierul Victor Ponta a precizat ieri într-un interviu acordat publicaţiei „El Pais” că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se „va retrage”, răspunzând afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

    El spune că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedinte pe tema prezenţei la Consiliul European.

    Întrebat ce va face dacă acea comisie va da verdictul că a plagiat, Ponta este citat spunând: „Atunci, cu siguranţă că mă voi retrage”.

    După ce jurnalistul a completat răspunsul spunând „Demisia…”, Ponta este citat confirmând această variantă. „Da. Îmi asum responsabilitatea, dar consider că am fost acuzat dintr-un motiv politic şi, în plus, nu au dorit să asculte punctul meu de vedere”, afirmă Ponta.”

    http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-victor_ponta_plagiat-el_pais-comisie_ministerul_educatiei_plagiat_ponta-ponta_demisie_plagiat_0_727727275.html

  28. Sare'n Ochi zice:

    Pentru cei interesati, protestul impotriva manariilor lui Liviu Pop se tine azi la adresa: Schitul Magureanu nr.1, Sector 5 Bucuresti. lumea se aduna cu incepere de la ora 13.

  29. Alt „plagiat”:

    ” Premierul Victor Ponta, care a reprezentat Romania la acest Summit, a precizat ca pactul de crestere era absolut necesar pentru ca tara noastra, care a aplicat toate masurile de austeritate si acordurile cu FMI, „sa aiba un semnal la nivel european ca exista solutii de crestere economica si creare de locuri de munca”.”

    A uitat sa mentioneze ca-si insuseste rezultatele muncii guvernului Boc.
    Cand erau in opozitiezbierau de mama focului in contra acordurilor cu FMI; acum sunt ok daca primesc ei laudele.

  30. observator zice:

    Joi, 21 iunie 2012, 22:12 Actualitate | Esenţial

    Premierul Victor Ponta a semnat joi decizia privind eliberarea din functia de director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) a lui Robert Bucur, precum si pe cea de numire in aceasta calitate a Adrianei Dontu, informeaza Agerpres.
    Nefiind prejudiciu contesta decizia de plagiator in instanta si are castig de cauza procesul poate dura ani de zile.

  31. Acum vedem de ce isi doreau asa de mult Monitorul Oficial
    MO a devenit practic un instrument de propaganda.
    Ce vor muschii lor se publica instant iar ce nu le convine se trateaza prin „procedura Marga”

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12651755-live-text-liviu-pop-ministrul-interimar-educatiei-ajuns-consiliul-national-atestare-diplomelor-unde-discuta-acuzatiile-plagiat-cazul-ponta.htm

  32. Ne indreptam vertiginos spre perioada „Ana Pauker si cu Dej au bagat spaima’n burghej”
    „Cine nu’i cu noi e impotriva noastra”

    Excesul de zel al unor cretini precum Liviu Pop sau Corlatean ma duce cu gandul la activistii din anii ’50 care s-au ocupat de colectivizare. Batranul aparatcik Ilici cred ca traieste o a doua tinerete acum si danseaza kazaciok de bucurie.

  33. theo- nona zice:

    sare scrie si pe Politeia,

  34. Nu inteleg de ce majoritatea comentatorilor faptelor academice ale premierului Ponta cantoneaza discutia doar in domeniul stilului de redactare: saracu’, nu stia sau a uitat sa puna ghilimelele, notele de subsol, era lipsit de experienta, „onorabilul” indrumator era ocupat cu guvernarea, etc. Argumentele unora sunt aproape acceptabile dar daca luam in discutie partea cantitativa adica faptul ca din lucrare o treime sau jumatate e copiata grosier lucrurile se schimba complet. Care este sau cat este contributia personala a autorului? Daca contributia este doar de jumatate atunci sa i se acorde doar o jumatate de doctorat: Dottore/2 iar daca este doar pe sfert atunci doar un sfert de doctorat: Dottore/4 sau SfertoDoct.

    Daca generalizam dpdv matematic aceasta serie vom avea grade doctorale pentru tot cartieru’, de la doctor plin pina la nulitati.

    • nu se poate vorbi de „contribuție doar pe jumătate”, în ideea că nu este „contribuție totală”.
      este absolut normal ca mai mult de jumătate din spațiu să redea ideile altora.
      o lucrare trebuie să adauge ceva la cunoașterea din acel moment, nu să pornească de la zero.

      într-o teză, de pildă, prima treime (cu aproximație, firește) trebuie să facă o trecere în revistă a literaturii de specialitate, adică să preia ideile altora, eventual cu niște opinii critice ale autorului tezei.
      apoi urmează o abordare teoretică a autorului, bazată tot pe cunoașterea existentă.
      abia ultima treime, „partea practică”, trebuie să-i aparțină în întregime autorului, în sensul că trebuie să fie o cercetare practică efectuată de autor.

      în cazul lui Ponta, întreaga lucrare este o prezentare a unor instituții, documente și proceduri juridice.
      trecând peste plagiat, contribuția personală este oricum apropiată de zero – nu aduce absolut nimic nou.

  35. oarecare zice:

    Ponta tocmai se lauda la TV cu „realizarile” Romaniei si cu ratingul stabil al statului.
    Insa n-a amintit deloc faptul ca niciun rating si nicio decizie Europena nu s-a facut pe baza celor doua luni de guvernare a USL – Ponta.
    Absolut toate aceste realizari apartin guvernelor Boc si Ungureanu, nicidecum plagiatorului national, escrocului USLamist – Victor Victorovici Ponta!
    Un ticalos fara pereche!
    Pnta – PLAGIATORULE!
    Ponta – DEMISIA!!!!!!

  36. Victor, am făcut și eu plângere penală on-line împotriva lui Ponta. Cred că ar fi bine să fim câți mai mulți.

  37. 😆 😆 😆 😆 😆

  38. Pingback: CÂRLANUL CHE JAVRA A FURAT ( PLAGIAT) ! « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

  39. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

  40. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.