Cu ajutorul DNA, se lucrează la un impozit pe morcovi

Nu că ar conta prea mult pentru guvernanții aflați în foame de bani, dar nici măcar coșul zilnic nu mai poate fi asigurat din salariul lunar de către români. Conform statisticilor, un român cu un salariu mediu își poate asigura doar 16 coșuri “zilnice” într-o lună. Și aceasta numai dacă și-ar cheltui toți banii pe mâncare. Pentru restul zilelor se poate hrăni cu promisiunile despre milionul de locuri de muncă, relaxarea fiscală și reîntregirea salariilor și pensiilor făcute de către premierul Ponta 1, 2, 3 și chiar 4. Pentru a vă face o idee despre cât de săraci am ajuns să fim, dintr-un salariu mediu lunar un polonez îşi permite să cumpere 25 de coșuri zilnice cu alimente de bază, iar un britanic aproape 50. Acestea sunt datele dintr-un studiu al patronatelor din industria alimentară. Doar bulgarii sunt (încă) mai săraci decât noi.

Și-acum s-o luăm băbește, să știm și noi ce face statul cu degetuțele acelea cu care ne scobește prin portofele. Este bine de știut că, numai prin TVA, statul ne scutește de un sfert din coșul zilnic. Dar noi suntem obișnuiți să plătim TVA inclusiv la TVA și la la acciză – o dovedește chiar supra-taxă pe combustibili care ne halește o pită la litrul de combustibil.

Ehei, pe vremea când intram în marea criză economică din 2008, veniturile medii ale unei gospodării erau de 2.319 lei lunar. Șase ani mai târziu, după ce s-a reparat tot ceea ce era de reparat, veniturile au ajuns la 2.624 de lei. Matematic, vorbim despre o creștere de 13,1% între 2008 şi 2014, perioadă în care media preţurilor a crescut cu 24,3%, la care se adaugă plaga taxelor și impozitelor diversificate și mărite. Avem prețuri de Germania și salarii de bantustan.

Totuși, există și o veste bună: trăim net mai bine ca pe vremea lui Nea Ceașcă. Ia limitați-vă să consumați și să trăiți exact ca pe vremea lui: renunțați la abonamentul la cablu și internet și priviți doar 2 ore pe zi TV. Renunțați la telefonul mobil și pastrați numai postul fix, nu consumați apă caldă decât o dată pe săptămână ca și cum nici măcar nu ar ajunge până la etajul la care locuiți, scoateți-vă siguranțele de la curentul electric, să puteți simula penele dese de curent, consumați numai 20 de litri de benzină pe lună și treceți înapoi la vechile „dacii”. Beți cafea amestec și renunțați la cafeaua naturală, fumați Snagov, mâncați rațional (ca și pe cartele): carne o dată pe săptămână, cel mult o jumătate de pâine pe zi, mezeluri la două, trei săptămâni, zahăr un kg la lună, ulei un litru, renunțați la portocale, banane, kiwi și alte fructe exotice, sau cumpărați numai de Sărbătorile de iarnă. Și așteptați primăvara: există ștevie, urzici, leurdă, cartofi și ceapă. Baftă!

Mai ales că lucrează Ponta la bunăstarea noastră. Înțeleg că Noul Cod Fiscal introduce impozitul pe porci, vaci sau găini. Și că legea intră în vigoare de mâine când inspectorii fiscali vor începe să umple să le numere ouăle fermierilor. Normal, numai puricii din gospodării nu i-a impozitat Mitomanul Plagiator… Oricum, să nu rămână vegetarienii prea bucuroși, propun un impozit și pe morcovii politicienilor. De la procurorii DNA se făcu o producție anul acesta…productia de morcovi

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cu ajutorul DNA, se lucrează la un impozit pe morcovi

  1. Știi cu ce nu sunt de accord? Luam 2300 lei dar azi nu iau decât 2000.

  2. ehei eu am primit 11, 50 din care am platit drumul 60 si un taxi 4,5 ..tot sa traiesti bine..si asta din partea justitiei..

  3. calinakimu zice:

    Pentru ce, cat si cum facem….avem EXACT ceea ce meritam.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.