Iar nu ați furat destul!

Ce n-am văzut în 25 de ani, n-am sa văd nici de acum. Dacă de 25 de ani corupția continuă să aibă o amploare deosebită printre fiecare dintre instituțiile statului, oferirea de «cadouri» fiind, încă, o practică frecventă la nivelul nostru, aceștia, măruntii. De văzut, văd în instituțiile statului aceleași figuri de tristă amintire, chiar dacă, cică, s-au modificat guvernările. Iar in anticameră fac figurație, la pomana banului public, aceiași licitatori de profesie.vosganian-povesti-cu-napoleon

Un singur lucru nu se schimbă, chiar dacă unele șezuturi mai zboară de pe scaunele pe care păreau înșurubate pe vecie: limba. Și micul consumator, veșnic nedreptățit.

Pe vremea Abuzivîmpușcatului, supravegheam niște lucrări pe un șantier. Mă roagă într-o zi un administrator de bloc: „hai, tovarășul, inginer, dă-mi și mie o roabă de beton să umplu groapa din fața scării blocului ce-au lăsat-o colegii matale acum vreo doi ani”. Suflet milos, i-am dat. Rezultatul: zece la sută penalizare salarială timp de trei luni „c-am risipit averea întregului popor”.

Nu trec două săptămâni de la pățanie, așteptam vreo sută de metri cubi de beton pentru betonarea unui drum. Se apropia ora la care trebuia să mă duc la cursuri (eram seralist, “inginer” doar că eram lăsat să supraveghez lucrările), iar “cifaroamele” cu beton nu erau nicăieri. Am raportat ca n-a venit betonul până la închiderea programului de lucru și dus am fost. A doua zi constat că flăcăii cu “cifaroamele” m-au pândit de undeva să plec ca să apară și ei.

Nu numai că veniseră, dar s-au scăpat de beton în movilițe ordonate pe toată lungimea și lățimea drumului – beton întărit și numai bun de aruncat. Pe regula de trei simplă: dacă pentru un metru cub de beton „risipit” am încasat o penalizare de zece la sută pe trei luni, pentru 100 de metri cubi, ce penalizare mă aștepta? Nici una. Au venit cu piconul și un încărcător frontal și l-au făcut dispărut, fără să mă mai întrebe nimeni nimic.

Deci, am înțeles eu, dacă este să consumi ceva, consumă cu măsura mare și nu cu cea mică. (Scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Iar nu ați furat destul!

 1. doru cu motoru` zice:

  Apropo de tipul din stanga….. 🙂 bine plasat ; te rog intreaba pe la amicii tai juristi,daca sesizarea lui Ciorbea este cumva dedicata candidatului la Nobel pentru literatura ?
  Multumesc

 2. calinakimu zice:

  Hotia in mod fundamental este o boala psihica incurabila, tine de o structura mintala deformata. A te vindeca spontan este un miracol…Nimeni nu devine hot fara sa nu fie in prealabil destructurat mintal. Acestia trebuie internati in spitale de psihiatrie si tinuti sub tratament si observatie. Puscarie nu are efect decat pe termen scurt.

 3. observator 2 zice:

  „Pentru un om ca Basescu nu puteam schimba legea… Emil Constantinescu, Regele Mihai, Ion Iliescu (ii urez la…), sunt niste oameni decenti, ei meritau sa primeasca casa de la stat.”…Celebrul DOTTORE oare nu stie ca Iliescu e proprietar. Cucul cel sarac si cinstit – Ion Iliescu este improprietarit de HREBENCIUC
  Viorel Hrebenciuc, fost sef al SGG in timpul guvernarii PDSR, a semnat in perioada august-noiembrie 1996 in jur de 52 de ordine speciale prin care Ion Iliescu si multi apropiati ai sai si-au cumparat locuintele.Astfel, Ion iliescu a platit numai 52 de milioane pentru cei 160 mp din cea mai luxoasa zona a Capitalei. Tradus in dolari, ar insemna ca liderul onorific de azi al PSD si-a cumparat apartamentul cu o suma modica, in jur de 15 mii de dolari.
  Tovarășul Ion Iliescu ne-a spus în 2001, la Focșani, că e „un moft chestia cu sfânta proprietate privată
  http://www.ziare.com/politica/stiri-politice/iliescu-si-alti-pesedisti-si-au-cumparat-casele-pe-nimic-195448

 4. Dragă prietene, îți mulțumesc pentru sfatul primit! Dacă mă apuc vreodată de furat o să o fac în stil mare. 😀

  Te rog să-ți dai cu părerea în chestiunea
  https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2015/03/06/fani-ai-dna-ului-fiti-mai-viligilenti-dna-ul-doamnei-kovesi-nu-i-dna-ul-lui-morar/#comments

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.