USL mai pune de-o suspendare (pe principiul “asta are, asta n-are, asta-i aia marcatoare”)

În lipsa oricărui program concret de alternanță la vreo eventuală guvernare, Uniunea Suspine și Lamentații a ales, în plină criză, să se joace din nou de-a suspendarea președintelui. Așadar, Programul anti-criză al politicienilor așa-zisei opoziții este simplu, într-un singur punct:

Asta deși există o decizie a CCR, care statuează că nu constituie temei de suspendare simplele declarații prin care președintele își exprimă puncte de vedere. Traian Basescu nu a semnat niciun act contrar vreunei decizii CCR. Iar opiniile, greșite sau nu, nu-i pot fi îngrădite. Pentru ele răspunde politic. Și dacă tot vorbim despre importanța hotărârilor CCR, pe care Victor Ponta le apără cu pieptul gol, de ce nu acordă aceeași valoare sacrosantă și hotărârii CCR care se referă la consecințele declarațiilor președintelui? C-așa vreau mușchiuleții gândirii sale de procuror neterminat. Așadar nu există temei pentru suspendare – dar nici în 2007 n-a existat, dar asta nu i-a împiedicat pe cei 322 de parlamentari să încerce să-și impună propria fără-de-lege. Numai că din 2007 s-a schimbat însă rolul CCR în procedura de suspendare și avizul Curții nu mai este, potrivit unor juriști, consultativ.

Pentru a-l suspenda pe președinte, USL are nevoie de 234 de voturi în Parlament (față de 217 membri). Pentru demiterea președintelui, e nevoie de jumătate plus unul dintre participanții la referendumul organizat pentru demitere. Oricum pe băieții și fetele care se joacă de-a Patria nu este important decât să ajungă să-l suspende pe Băsescu, să-și facă mendrele în luna în care vor avea țara la dispoziție (cum și-au făcut și pe vremea când l-au făcut pe Nicolae Văcăroiu președinte pentru o lună). În rest, după ei, Potopul. Mai mult, în inconștiența lor, anunță piețele internaționale de posibilitatea unei crize în România, propunând UDMR să-i ajute în acest demers iresponsabil în contrapartidă cu cedarea către această formațiune a funcției de președinte al Senatului (deși acuma neagă cu înverșunare).

Pentru a vedea cât de varză sunt în gândure acești așa-ziși opozanți, exact ca și în 2007 când voința lor este izvor de drept și lege – poporul suveran existând doar pentru a-i trimite pe ei în Parlament sau la Guvernare -, citiți și vă cruciți:

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la USL mai pune de-o suspendare (pe principiul “asta are, asta n-are, asta-i aia marcatoare”)

  1. catzdeaici zice:

    Pai, ce e de comentat ? Poti comenta doar actiunile care au in spatele lor un dram de minte.
    Cred ca Victoras si Crinut au confundat Sarbatorile de Iarna cu Suspendarile de Iarna (http://aurorademocrata.blogspot.com/2011/11/se-apropie-suspendarile-de-iarna.html).

  2. Ștefan A. zice:

    Il suspenda pe presedinte temporar , pina vine referendumul care anuleaza suspendarea . In acel timp pun omul lor pe post si care va rezolva urgent toate problemele juritice , banesti a baietilor . 🙂

  3. Ți-am furat doar posterul , ideea o aveam și eu. Mi-a plăcut că amândoi am avut aceleași gânduri.

    Suspendarea președintelui Traian Băsescu și planul ultra-secret al USL-ului.


    Îți trimisem un … nu știu pe unde s-a rătăcit.

  4. Acidutzu zice:

    Astia doi sunt pe faras: Cele mai noi sondaje de opinie arată că USL-ul lui Ponta și Crinuț a coborât destul de bine sub pragul de 50%, țintă sub care cei doi lideri stângiști nici nu concepeau să treacă. Totuși scandalurile din PSD, legăturile nefirești dintre cele două partide, dar și lipsa de viziune a acestei structuri au tras în jos uniunea concepută numai pentru a prelua puterea în România fără a avea un program credibil. Moartea lentă a USL în sondaje a fost dezvăluită, duminică seară, la televiziunea lui Elan&Vântu, tocmai de sociologul USL, Alin Teodorescu. Invitat la o emisiune cu temă politică, sociologul a precizat că în cel mai recent sondaj IMAS care urmează a fi dat publicității în curând, PDL are 28% din intenții de vot ale electoratului în timp ce USL a scăzut destul de mult, la 42%. Teodorescu nu este singurul om implicat în politică care trâmbițează astfel de cifre catastrofale pentru USL.
    http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011112265950/Actualitate/Alin-Teodorescu-IMAS-PDL-are-28-iar-USL-este-la-42.html

  5. noradamian zice:

    Seara bună 🙂 Frica de justiţie le ia celor doi muppets si bruma aia puţină de minte… Dar de ce să plătim noi mereu pentru spaimele lor de penali? …Să implice întreaga societate pentru unicul si magistralul program “suspendarea” care revine periodic precum niste crize de epilepsie politică?

  6. ribelalu zice:

    coane, stii ce ma oftica? ma oftica faptul ca de data asta partea de popor roman, denumita generic USL-ist, si care e din ce in ce mai putin (cica 42% din vreo 40% care ar merge la vot) nu o sa vada ce fel de juristi (Ponta, Sova) conduc acum PSD-ul si mascarada asta nu va ajunge la CCR sa mature cu ei pe jos.

  7. ERY zice:

    ola,degeaba se lupta BASE cu morile de vint ca singur nu poate sa faca nimic, ALO D-LE BOC, nu ai fratele meu consilieri sau persoane sa te reprezinte sa iesa pe posturi sa explicati oamenilor pe intelesul lor ce dracului vreti sa faceti cu tara, toti inteleg doar ce le baga in cap antenele si irealitatile. chiar nu realizezi ca degeaba vrei sa faci reforme daca nu le explici la oameni ce vrei sa faci, apareti la telrvizor ca niste vedete si dati niste dclaratii scurte de nici voi nu stiti ce spuneti, nu ai timp nene ai un BATALION LINGA TINE DE IAU BANII DEGEABA PUNETI-I SA VORBEASCA POPORULUI SI IN SOMN,iar idiotii astia din opozitie incep sa auda zanganit de bratari pe la miini ptr nupistii de pina acuma .Sa auzim de bine .

  8. doru` cu motoru` zice:

    `neata ! Extrem de multa lume cere un comunicator al guvernului. Este o mare problema a lui Boc. Totusi cred ca pe aici mai dau „ture „ responsabili ( platiti !) ai guvernului si ai lui Base. Cred ca va trebui sa solicitam NOI de la oamenii presedintelui sa-i „sopteasca„ lui Boc ce si cum. La ce turatii prind spalatoriile tv. eoliene si motanesti,este nevoie de mai multe contre. Astia o sa-l acuze pana la urma pe Base ca-i de vina, ca vara-i mai cald ca iarna! 😀

  9. Pingback: “Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura României, ai toată Justiţia în mana, ai toată Curtea…” | Sareinochi's Blog

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.