Urmaşii comuniştilor au reuşit să omoare munca

de Ștefan Ciocan

Cu aproape 1500 de ani înaintea lui Hristos câţiva preoţi din actualul spaţiu hindus şi-au dat seama că nu pot să salveze populaţia de o gravă criză alimentară decât dacă vor sanctifica vaca. De ce a ajuns cornuta paricopitată care dă lapte să fie sfântă în India? Din raţiuni pur economice, care se aplicau acum trei milenii și jumătate dar sunt ignorate în totalitate de specialiştii în economie ai Uniunii Social Liberale! Preoţii hinduşi au constatat că o vacă moartă va hrăni o familie câteva zile, poate o săptămână, în timp ce una vie poate să astâmpere foamea stăpânilor mult mai multă vreme, cu lapte şi produse lactate şi cu îngrăşământ care fertilizează solul sărac din unele zone ale Indiei. Omologii „teleormănenilor” din Peninsula asiatică nu ar fi înţeles să renunţe la un arhaic Chateaubriand în schimbul unei căni cu lapte sau al unei bucăţi de brânză, dar preoţii, vizionari, i-au obligat să o facă declarând vaca sfântă. De atunci au trecut peste 3500 de ani, iar indienii încă respectă cu sfinţenie vacile, nu ca pe nişte zeităţi, ci ca pe nişte daruri divine care oferă hrană şi îngrăşământ.

În urmă cu 23 de ani, în România a avut loc o revoltă populară care a schimbat din temelii sistemul de guvernare. Am trecut la o formă ciudată de capitalism. “Marii preoţi” transformaţi peste secole în politicieni nu au înţeles că antreprenorii şi munca sunt “vacile” economiei capitaliste. În primele două decenii, urmaşii comuniştilor au reuşit să omoare munca. Toate partidele care s-au perindat la guvernare au implementat doar măsuri de stânga, în care au susţinut un amplu sistem de protecţie socială încurajând “cerşetoria” de la stat şi inhibând orice chef de muncă. Ceea ce nu au reuşit să distrugă urmaşii comuniştilor pun la pământ “copiii” acestora. Guvernul condus de socialistul Victor Ponta şi girat de liberali este gata să dea lovitura de graţie antreprenorilor. Măsurile fiscale împovărătoare şi aplicate peste noapte, într-o manieră pompieristică, fac imposibilă dezvoltarea antreprenorială şi blochează activitatea profitabilă a firmelor. În ultima perioadă societăţile comerciale care nu sunt în pragul falimentului funcţionează mai mult ca nişte instituţii de protecţie socială. Din ce în ce mai mulţi patroni se plâng că nu le ajung banii decât pentru plata salariilor, a ta­xelor şi a cheltuielilor de producţie. Profitul, care este de fapt esenţa dezvoltării capitaliste, ajunge în mare parte la stat, atât prin taxe şi imozite directe, cât şi prin cele mascate în preţul

energiei, sau a combusti­bililor. Timp de 23 de ani, niciun partid nu s-a adresat mediului de afaceri sau contribuabililor ci doar bugeta­rilor, pensionarilor sau asistaţilor social. Timp de 23 de ani politicienii din România au lucrat doar pentru acei cetăţeni care sunt gata să taie “vaca” şi să se bucure o zi de o friptură, urlând apoi că nu mai au ce să pună pe masă. Antreprenorii şi oamenii care muncesc nu beneficiază de atenţia clasei politice din România, pentru că măcelarii care ne conduc nu văd mai mult de ziua de mâine. Sunt gata să omoare vaca astăzi pentru ca să se înfrupte dintr-o friptură suculentă acum.

Cu 3500 de ani în urmă, nişte preoţi care nu aveau habar de economie au înţeles mult mai clar cum funcţionează mecanismele şi au sanctificat vaca. Măcar dacă i-ar fi plagiat Ponta pe aceştia!

Acest articol a fost publicat în Odă Muncii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Urmaşii comuniştilor au reuşit să omoare munca

  1. Ponta era în stare să plagieze doar mugetele vacii respective.

  2. Cand te mai omoara munca

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.