Execuție bugetară 2013. Ne vedem la țepe

tembeliziunile de stiri

Execuție bugetară 2013

Cum va arăta Bugetul pe anul 2013? – se întreabă cei de la Adevărul. Citind materialul am înțeles că Executivul va tăia de la bugetul total de investiţii alocat pentru 2013 pentru a putea asigura reîntregirea totală a salariilor bugetarilor, dar şi pentru a putea plăti dobânzile aferente datoriei publice în creştere şi pentru a putea finanţa deficitul sistemului de pensii de stat şi de la bugetul asigurărilor de sănătate. Au să crească suma alocată plăţii salariilor personalului din sectorul bugetar (consumator de bani), în detrimentul investițiilor creatoare de locuri de muncă (care ar aduce bani din txe, impozite și consum). Nu vă încarc cu cifre – nu ele ca ordin de mărime contează, ci ceea ce ne așteaptă pe cei care muncim în sectorul privat și care vom contribui la banii ce vor intra în uzunarele votanților asitați după cum vor vrea taxele și impozitele celor de la putere. O primă mostră de creștere ne-a arătat-o Prim Plagiatorul Che Gargara imedit după – și am subliniat după – câștigrea alegerilor: creșterea taxelor și impozitelor locale cu 16%. Dar vestea bună pentru asistații mintal care au votat cu laptele și mierea promise de către grupul infracțional impropriu numit Guvern al României și majoritate parlmentară, este faptul că pentru a se asigura creşterile de cheltuieli, guvernul este nevoit să ia în calcul:

  • reducerea subvenţiilor cu 0,4 miliarde de lei (90 mil. euro), diminuarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 0,7 miliarde de lei (157 mil. euro), reducerea cheltuielilor aferente programelor cu finanţare rambursabilă cu 1,9 miliarde de lei (0,4 mld. euro), precum şi reducerea cheltuielilor de capital cu 1,2 miliarde de lei (0,2 mld. euro).

Șamd. Praful se va alege de fiecare promisiune electorală făcută bizonului și guvidelui electoral.

Eu rămân la ideea mea: dacă politicienii și grupurile de interese care-i sponsorizează s-ar lăsa de furat și s-ar apuca de guvernat, nu ar mai fi nevoie de creșterea taxelor și impozitelor. Dacă s-ar ocupa de stoparea evaziunii fiscale, de recuperarea datoriilor în mod eficient, de stoparea infracționalității economice, de eliminarea licitațiilor trucate în aparatul de stat, de eliminarea șpăgii șamd, sunt convins că vom putea beneficia de reduceri taxe.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Execuție bugetară 2013. Ne vedem la țepe

  1. Cine speră că vreodată politicienii români se vor lăsa de furat, să ridice mâna!

  2. Mgh zice:

    Foarte corect sa le dea la bugetari ca saracii nu mai au bani de combustibil sa ajunga la servici! aproape ca nu este familie de bugetar care sa nu se deplaseze cu masina la servici, mari boieri Astia de la privat sunt mii de oameni care de cateva luni sunt pe pauza la salriu, firme facute tandari in ultimele luni.

    A aparut o informatie proaspata – Basescu ar urma sa ceara un mandat limitat acestui parlament maret de 588 si in schimbul plecarii sale sa fie adoptat ce a cerut poporul adica 300 parlamentari si alegeri anticipate pentru asa ceva!

  3. Valentin zice:

    Off topic. Natangii care sustineau VU pur vad acum care ar fi fost rezultatul?
    Exista un singur partid, USL plus ceva unguri.
    Pai cand nu te duce capul la ceva atat de simplu cum mai ai tu pretentia sa te urmeze lumea?

  4. acuvio zice:

    De acord, parcă am mai spus, se schimbă meniul, ne va oferi non-stop “constituţie pe pâine”.

    ”Eu rămân la ideea mea: dacă politicienii și grupurile de interese care-i sponsorizează s-ar lăsa de furat și s-ar apuca de guvernat” Se poate traduce prin “plagiaţi dar nu furaţi” ? 🙂

  5. moshu49 zice:

    desigur, o execuţie bugetară care ne va … executa.
    ca mai tot pensionaru’ m’am analizat şi eu despre cum mi se promite că voi fi executat:
    – 4% la venituri (de la Dumnezeu mai mult!) şi cca
    – 9% la cheltuieli 😦
    mă aşteptam, că nu m’a lăsat neuronu’ să mă bag la, sictir, dogaru 😉

  6. Sare'n Ochi zice:

    In 9 martie anul curent (2012 pentru curentatii mintal de la USL), Ponta se batea cu pumnii in pieptu-i de vajnic aparator al celor oropsiti de soarta: „Sprijinim Guvernul dacă vine în Parlament cu modificare legislativă de creştere a salariilor .”
    12 decembrie (acelasi an), odata ce s-a vazut cu sacii urcati in caruta de catre asistatii mintal care au votata USL, Ponta are alte idei despre inghetarea salariilor in 2013: „Noi ne-am obligat sa reintregim salariile; Alte mariri de salarii… nu ne-am obligat …”
    sa-l citez pe Basescu, privitor la bizonii si guvizii USL: „muie, v-am spus!”

    • Mgh zice:

      A fost parsiv in declaratie in loc sa spuna reintregire a mentionat crestere a salariilor, pacalind astfel oamenii mai ales cei 59% din cei care votand usl se spune ca au studii superioare!
      Asa putem spune ca a mintit cand povestea despre faptul ca nu vor fi acceptati traseisti politici si au fost acceptati o gasca la toate nivelurile. Erau disperati sa inglobeze cat mai multe persoane ca sa se asigure ca vor fi votati … ar trebui sa scoatem pe o pagina tot ce a mintit acest om si cu contra exemple!

      Asa cum minte fara scrupule cand spune ca bugetul parlamentului nu se va modifica desi se mai adauga peste 100 de oameni, nu zau ,,,, dar aia nu vor primii salarii?!

    • ceaikovski zice:

      Nu cumva Boc e vinovat de maririle care urmeaza?????
      😀 😀 😀

      Si de viscolele din tara, am auzit ca tot Boc e vinovat…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.