Revista Tresei: Aniversare pe care

google pentru santajistiExact acum doi ani ieșea Liviu Dragnea de la procurorul DNA șoptindu-și în barbă: „Ca întreg Teleormanul, să se-mpiedice de-un ciot? / O, tu nici visezi, bătrâne, câte voturi am adus”. Cam de un an de pârnaie cu suspendare au hotărât judecătorii într-o primă instanță. Iar lumea nu-i dă șanse de clemență cu Livia Stanciu ca președinte al celui de-al doilea (și ultimul) complet de judecată. Cert este că din cei 7,4 milioane de complici la o tentativă de lovitură de stat, Justiția a demonstrat că cel puțin 1 milion au fost fictivi. Oricum, la cum arată lucrurile azi, reprezentanții celor care chiar au fost complici la o tentativă de lovitură de stat (prin votul dat în vara anului 2012) se joacă de-a Opoziția și Puterea, secondați de mulți dintre cei care atunci se dădeau pe scenă cu Traian Băsescu. În speranța că li se cuvine și lor câte o sinecură, ceva, chiar și după ce va pleca bătrânul.

  • Fix acum un an își lansa și Prim Plagiatorul Mitoman candidatura la președinția României la Craiova, în fief la Olguța, în timp ce România se cam lăsa dusă sub ape. De sub ape românii l-au auzit grăind: “Mi-a lansat candidatura alături de români, de cei care au nevoie. Cred că și azi ne facem datoria față de oameni”. Mulți dintre cei față de care-și făcea Ponta datoria candidând, pluteau cu fața-n jos cu speranța că au să eșueze prin preajma birtuțului spre care, în alte ierni, își croiseră voioși cărarea.
  • Și tot azi se împlinesc 3 ani de când s-a fâsâit și tentativa de lovitură de stat a Grupului Infracțional Organizat impropriu numit (și azi) Guvernare și Majoritate Parlamentară. Chiar dacă o parte se joacă de-a Opoziția. ”A fost o nerăbdare a lui Ponta și a lui Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie președinte. Asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”, a spus aseară Traian Băsescu. Dar ca să fie mai evidentă joaca aceasta de azi de-a Opoziția (una pe zi), să luăm aminte și la acest dialog cu privire la cum de s-a reușit schimbarea din funcții a lui Vasile Blaga și Roberta Anastase în prima zi a tentativei de lovitură de stat – chestie care nu s-ar fi putut face fără a exista cvorum. Și nu ar fi existat dacă cei din PDL ar fi stat acasă – pentru a nu mai spune și lucrul evident că Vasile Blaga nu avea de ce să convoace acea ședință. Ion Cristoiu: “PDL ul nu știa”? Traian Băsescu: „Ba Da”! Cătălin Striblea: “De ce a fost cvorum”? Traian Băsescu: “Nu știu! Întrebații pe cei care au generat cvorumul”!
  • Dar, de neprețuit este modul în care Grupul Infracțional Organizat încă mai crede că a câștigat ceva de pe urma tentativei de lovitură de stat de atunci. Au câștigat, ca la Radio Erevan, cu semn minus: Fenechiu, pârnăiaș, Felix, pârnăiaș, Cătălin Voicu, pârnăiaș, Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare în primă instanță, Căcărău, anonim, Prim Plagiatorul Mitoman, urmărit penal, Sebi Ghiță, trimis în judecată și cu dosare pe rol – bașca alții, de la Mazăre la Almanahe, care-n arest la domiciuliu, care trimiși în judecată, care cu o condamnare la activ – unii chiar două. Curat l-au îngenuncheat!
  • Dintr-un sondaj aflăm că suntem atât de religioși din vorbe că până și Allah și-ar face moschee aici. Nu pot pricepe de unde atâta religiozitate. Că, de când a crescut acciza la alcool și s-a scumpit produsul final „Spirt medicinal trecut prin pită ieftină”, tot „ieftinește, Doamne beutura”, cântă românul – și nu „ieftinește, Doamne, pita noastră cea de toate zilele”. Și nici nu i-am văzut pe toți aceia care încă se mai miorlăie că „miau” „diminuat” (Băsescu și Boc) „penzia”/”salariul”/”indemnizația”/”alocația” șamd, să iasă-n stradă ca i-a lăsat Ponta fără nimic de pus pe măsuța birtuțului.
  • Un titlu complex pe Hotnews: „VIDEO UPDATE Malaezia este aproape sigură că fragmentele găsite în Insulele Reunion de la un Boeing 777, același tip de aeronavă ca în zborul MH370. În acea parte a lumii nu s-a pierdut niciun 777”. Eu cred că fragmentele acelea de tablă de „șer” i-au căzut din cărucior, în drum spre REMAT, unui țigan.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.