Ponta îl bate pe Caragiale

de Ștefan Ciocan

Până ieri nu m-am gândit nici o clipă să plec din ţara asta. Am sperat că odată ce comuniştii bătrâni se duc, rând pe rând, noua generaţie va schimba ceva în politica românească şi implicit în administraţia acestei ţări. Ieri m-am lămurit definitiv că nu există o nouă generaţie de politicieni. Există, Ponta şi Antonescu, dar şi Boureanu sau Olguţa Vasilescu, aceleaşi „animale” hidoase (mincinoşi, demagogi, hoţi şi curve), care stau cu ghearele pe tot cea ce înseamnă putere politică dar mai ales economică. A fost Ponta în judeţul Hunedoara, şi am fost fericit că nu mi-am lăsat pantofii undeva la uşa încăperii în care a avut loc întâlnirea cu liderul USL. Sigur îi găseam la plecare plini cu dulceaţă. Senzaţia după întâlnirea cu reprezentantul cel mai de seama al noului val din PSD a fost că l-am văzut pe Ionel sau Domnul Goe, un copil obraznic şi răsfăţat ieşit direct din schiţele lui Caragiale. Din nou m-am înşelat. Personajele lui nenea Iancu au totuşi o candoare, un fel de obrăznicie simpatică. Văzându-l pe Ponta, cu cât aplomb îl apăra pe Iliescu în discuţiile despre mineriadă mi-am dat seama că personajul este chiar hidos. Acest Ponta, care tot în judeţul Hunedoara, în urmă cu un an făcea apel la mineri să îl ajute la demolarea odiosului regim Băsescu–Boc, îl apăra şi pe Iliescu cu o înverşunare feroce. Şi culmea obrăzniciei, Ponta susţine că a fost şi el prin Piaţa Universităţii, învinuindu-l pe Robert Turcescu că era prea tânăr să fi fost printre Golani, şi în consecinţă nu are nici un drept să-l întrebe nimic pe această temă pe liderul PSD. Ce căuta Ponta în Piaţa Universităţi şi cât de idiot să fi fost să nu rămână cu nimic din spiritul acesteia. Nu cred că un Golan adevărat ar putea să stea de-a dreapta lui Iliescu la masa PSD. Sau chiar mai rău, în cazul lui Ponta, să stea sub masa lui Iliescu, ca o prostituată ieftină la un chef al burlacilor. Pentru că neuronul lui Ponta nu face sinapsă decât cu creierul roşu a lui Ion Iliescu şi cu cel al lui Adrian Năstase, ceva mai decolorat, dar încă purtând ca un timbru sec undeva în cortex, secera şi ciocanul. Iar pentru demagogie şi atitudine infatuată, nu are nevoie de creier, la politicianul mioritic, aceste trăsături fiind reflexe ce se nasc direct din măduva spinării, ceva de genul câinilor lui Pavlov. Aşa şi politicianul Ponta, când vede oameni devine demagog şi când vede presă devine arogant, cu condiţia ca jurnaliştii să nu fie „omenoşi” că atunci redevine demagog. Atâta încape în şirea spinării liderului PSD, pentru că despre coloană vertebrală nu putem vorbi în cazul său.

Ziceam că a fost Ponta în judeţul Hunedoara şi a reuşit să arunce în aer alainţa locală anti Băsescu. Primarul din Haţeg, fost liberal, a sărit direct în braţele lui Ponta, într-o conferinţă de presă organizată în mare taină astfel încât nici şefii locali ai PSD şi nici cei ai PNL să nu ştie nimic. Şoc! A venit Ponta de la Bucureşti şi l-a primit pe Nicolae Timiş în PSD, chiar dacă protocolul USL spune că partidele nu îşi vor fura membrii. Că între Ponta şi Antonescu există o înţelegere prin care PSD să-i recupereze, pentru USL, pe cei doi primari plecaţi din PNL se vede de la o poştă. Dar să facă asta fără consimţământul şefilor din organizaţiile locale ale PNL şi PSD, înseamnă aroganţă şi prostie. Rezultatul?! Majoritatea primarilor PSD sunt nemulţumiţi de transfer, pentru că primarul din Haţeg, nu numai că este un traseist politic notoriu dare este cunoscut şi ca o persoană conflictuală. Nici liberalii nu sunt prea fericiţi, cu atât mai mult cu cât liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloţ este la „cuţite” cu fostul coleg de partid, edil al Haţegului, Nicolae Timiş. Şi aşa, o organizaţie USL care mergea ca unsă, a fost tamponată de pilotul Ponta într-o probă specială pe dealul Haţegului. Asta spune multe despre inteligenţa politică a micului Iliescu (nu vreau să-l jignesc pe Titulescu) Acuma stau eu şi tot cuget ce să fac… Să plec din ţara asta în care schimbarea este doar o iluzie? Sau să rămân, cu speranţa că USL nu o să vină niciodată la guvernare cu doi lideri tembeli de calibrul lui Ponta şi Antonescu. Şi dacă nu ajung ăştia la guvernare… “După” ce să mai plec de pe aici?!

PS: Subiectul crimelor din iunie 1990, rămase nerezolvate este trivial pentru „revoluționarul” Victor Ponta. Și comparabil (firește, în mai rău) cu perioada actuală de tiranie a regimului Băsescu-Boc. Invitat la o emisiune la B1TV și deranjat de întrebările puse cu privire la Piața Universității, mineriada din 13-15 iunie 1990 și relața sa cu Ion Iliescu, muțunachele politic Victor Ponta i s-a adresat, prietenșete, lui Robert Turcescu: “Robert, e o porcărie ce faci. Când lucrai la Realitatea TV o făceai mai inteligent”. Susține Victor Ponta: “Am fost în Piață și a afost cel mai rău lucru de după ’89. Dar ca în 2011…  Eu întotdeauna îmi mențin promisiunile, iar spre deosebire de tine care n-ai fost în Piață, eu mă zbat ca în această țară hoții și șmecherii ăia de la putere, pe care tu-i aduci în emisiune, să plece…”. Cine a fost în Piață și a văzut ce au făcut cei instigați de către Ion Iliescu să se dedea la violență (vigilență) revoluționară pentru a “apăra cuceririle democrației”, nu poate avea termen de comparație cu ceea ce se întâmplă azi, decât dacă era de partea cealaltă a bâtei care spărgea capete și zbura dinți de intelectuali. În iunie 90, Pontachele avea 17 ani (mergea spre 18): ori era scutier de-al lui Ion Iliescu, ori, după cum bine zice și prietenul meu, n-a înțeles nimic din ceea ce se întâmpla în Piață. (Victor Lungu)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Ponta îl bate pe Caragiale

  1. Ponta era licean bucureștean.
    nu putea sta în Piață decât după ce-și învăța lecția pe de rost.
    lecția lui Ilici, pe care-o tot recită și acum.

    • Acidutzu zice:

      Marlanul acesta cred ca este obsedat sexual. Nu are declaratie sa nu aiba conotatie sexuala. „Este a doua mare greseala facuta de Basescu intr-un an. Prima mare greseala este incercarea de a-l schimba pe Boc de la Guvern. Ori nu le mai gandeste bine ca inainte, ori nu mai poate ca inainte. Anul asta a avut doua obiective mari, amandoua ratate. Primul: schimbarea lui Boc. Al doilea: pregatirea alegerilor locale. Amandoua i-au explodat in fata. Eu nu cred ca UDMR va accepta chestia cu cele opt judete, eu chiar cred ca e inacceptabil”, a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro. „nu mai poate ca inainte”, zice putoitasul. Ca inainte de ce Ponto, ca inainte de Daciana, sau ce?

      • aha! deci declarațiile lui Ponta sunt niște poluții diurne…

        • Sare'n Ochi zice:

          🙂
          muma-sa cu care afirma ca s-a dus in Piata Universitatii era procuror.
          de unde si drumul in viata.
          ai demonstrat excelent in materialul tau ce cretin este individul. ma cutremur ca unul ca acesta a fost procuror si a incercat sa faca exercitii de logica la modul tembel in care vede el logica cu presupusi acuzati.

  2. TANO zice:

    eu sunt popa daca victor ponta a fost in piata. personajul asta are un CV si un trecut artificial. ponta nu este decat o marioneta

  3. Eu nu mai am calmul să-l ascult pe Ponta. Până să ajungă președintele PSD-ului parcă, parcă avea mai mult bun simț. L-am văzut pe B1 și am schimbat programul. Ca urmare sunt de acord cu tot ce scrieți.

    PS.Cosmin Gușă nu mai înțeleg ce vrea ? O împăcare cu președintele ?

    • Sare'n Ochi zice:

      habar n-am ce vrea Gusa. individul este extrem de toxic dar si extrem de abil. daca vorbeste frumos despre Basescu, inseamna ca zilele USL sunt numarate.

      • scuze pentru cum bat câmpii, dar nu mă pot abține 😀 😀 😀
        apropo de Gușă, dar și de prenumele lui DictaturaJustiției, care l-a invocat.
        am fost un an coleg de facultate cu Gușă.
        dintr-o eroare, în loc de Cosmin îl trecuseră în acte Carmen 😀
        ce ne mai distram în primele seminarii 😀 😀 😀

        • Sare'n Ochi zice:

          🙂 te-a trecut askimet-ul cu acest comentariu la moderare (habar nu am cum functioneaza chestia asta, desi banuiesc – daca ai IP dinamic, ca am cateva IP-uri trecute in moderare).
          in ce-l priveste pe Gusa, ii cunosc povestea sordida a accesiunii politice (minus episodul cu „Carmen”, care-i de retinut). am fost contemporan cu toate marlaniile pe care le-a facut – i-au intins niste oameni mana si el i-a rasplatit aruncandu-i pe drumuri. apoi si-a croit drum in politica pupand in fund si-apoi gatuindu-i pe cei pe care i-a pupat in fund. iar relatia lui cu Moskova, nu mi se pare deloc cusera.

          • nu mă întreba ce șoc am avut eu când mi-am dat seama că politicianul era fostul meu coleg.

            când am fost coleg cu el (1991-1992) era un tip OK.
            mai mult decât OK, chiar.
            avea un mic ascendent asupra noastră – noi eram copii de 18 ani, el era absolvent de facultate.
            îmi amintesc un drum între „clădirea roșie” (Casa învățătorului) și „clădirea albă” (sediul FSE de atunci, din 1993 aparținând tribunalului), când ne zicea cum e cu politica, și apoi cu fetele, iar noi îl ascultam ca pe înțeleptul înțelepților 😀
            dar n-a mai mers la examene și s-a retras.
            iar noi am uitat de el, în mare parte (nu și eu).

            apoi, în 2000 sau 2001, fiind asistent în acea facultate, frecam dosare de admitere.
            când am văzut pe jos o poză mică, care căzuse dintr-un dosar vechi.
            cum am văzut figura, cum mi-am dat seama că era fostul meu coleg.
            după care mi-am amintit numele său de familie.
            și mi-am amintit și prenumele, cu ajutorul fazei comice cu Carmen în loc de Cosmin.
            după care am început să râd singur, când mi-am dat seama că avea exact același nume ca și politicianul pe care îl detestam (pe atunci era, parcă, secretar general al PDSR, un tip extrem de obraznic și de mârlan – practic, el a fost primul politician cu un discurs suburban).
            după care mi-a înghețat râsul, când mi-am dat seama că și fizic semănau al naibii de bine.
            și mă uitam la poză ca înghețat, sperând să găsesc deosebiri între cei doi.
            apoi am găsit și o cunoștință comună, care mi-a confirmat că colegul din poză era partenerul său de afaceri, dar sensibil mai tânăr (și cu ceva păr).

        • Am avut o colegă de facultate pe care o chema Gieta. Întrebând-o de ce o cheamă astfel ne-a povestit că funcționarul de la primăria din satul ei era beat atunci când i-a eliberat certificatul de naștere.
          Cine l-a trecut Carmen în documente pe Cosmin Gușă cum putea să fie ?

          • a fost o chestie minoră, o secretară a bătut greșit la mașină lista pe care au luat-o profesorii să-și noteze studenții în carnetele proprii (era în 1991, când în facultăți nu existau nici calculatoare, nici fotocopiatoare, deci greșelile puteau apărea în neștire).

            cât despre cei care scriau certificate de naștere, Dumnezeu cu mila.
            mă refer la anii ’50-’70.
            nu că erau beți, ci nu prea știau să scrie (erau țărani cu origini sănătoase, fără școală).
            o situație destul de frecventă în Ardeal este cea în care numele Chira a fost transformat în Cîra.
            sau Nicolae în Nicolaie.

            dar nici cu polițiștii de azi nu mi-e rușine.
            nu-s analfabeți, dar sunt proști și/sau indolenți.
            mie mi-au scris greșit locul nașterii în cartea de identitate, încât diferă de cel din certificatul de naștere.
            adică au scris denumirea nouă a acelui oraș (au adăugat Napoca), deși erau obligați să scrie EXACT ca în certificat.

  4. fanu zice:

    Ponta nu este comic, asta spre a nu spune ridicol, sau penibil; dacă mulţi or fost moşiţi de iliescu via brukner, pontică o fost împărţit ca la numărătoarea de ouă între năstase cu cornu -iliescu fără sau cu meandrele jegului şi eventual de la geoană o moştenit geoanele… el se face că lucrează dar de fapt execută şi în drept se exercită n iluminarea iliesciotă cu accesoriile de rigoare… este ridicol acest ipochimen care pare un copil de gaşcă gropară arpadiană a la Cluj fără alte criterii în freză decât cele de patrulare după dictare…

    cât despre Timiş Nicolae, băiatu ăsta de care nu se ia nime şi care după cum declara azi în direct la antena 1 are toate uşile deschise, de aia se întâlneşte când are chef cu boc şi este ales de Pontică, nime nu se ia de el închide uşa în nasul tuturor,

    ia priviţi

    http://fanu.wordpress.com/2010/08/26/hateg-medici-veterinari-dealeri-fata-primarului-jud-hunedoara-si-multe-droguri/

    cum se face că din atâţia vizaţi pt acele droguri doar o persoană ajunge la închisoare restul sunt eliberaţi şi presa dă într o parte apoi întră în adormire??? sunt curios cine are curajul din presa hunedoreană să îşi asume o investigaţie asupra acestui traseist…

    http://fanu.wordpress.com/2010/11/15/din-hateg-%E2%80%9Eapologeticul%E2%80%9D-spagii-cel-singur-ramas-singur-se-intoarce-la-%E2%80%9Eceilanti%E2%80%9D/

    http://www.ustream.tv/recorded/2584915#utm_campaigne=synclickback&source=http://fotoliulcughimpi.blogspot.com/2009/11/alege-presedintele-cu-timis.html&medium=2584915

    http://fanu.wordpress.com/2010/09/27/antena-1-iar-ma-premiaza-dar-asteapta-sa-o-sun-io-in-hateg-o-fost-odata-parcul-acum-ramas-a-un-mamut-in-mijloc-de-oras-vreme-faina-dar-rece/

    • Sare'n Ochi zice:

      multumesc pentru legaturile la materiale.
      rugaminte: cate o legatura pe comentariu, altfel programul crede ca are de-a face cu spam si trece in moderare mesajul.

      • fanu zice:

        eu vă mulţumesc pentru acceptarea materialelor poate vede vreun jurnlist liber şi se apucă să l investigheze pe ăsta aşa puţin şi se trezeşte dna ul să l adulmece măcar… băiatu ăsta are impresia că nime nu îl poate atinge

  5. apellamemorie zice:

    Adevarul adevarat si singurul este ca cei care au avut minte au parasit aceasta tara cu lacuitorii ei cu tat…

  6. ribelalu zice:

    pacalicii astia 3 (crin, ponta si felix) nu suporta intrebarile incomode cand sunt in opozitie. ma intreb cum ar reactiona daca ar fi la putere si ar pati doar 10% din ceea ce pateste puterea actuala…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.