Strategia PSD în actuala Coaliţie: să grebleze banul public un an jumătate, apoi să treacă în opoziţie. Să i se uite păcatele. Şi, cu anunţul lui Rareş Bogdan că va fi ministru, i se vor ierta

Nimic nu dă mai de pământ cu PSD decât chiar PSD aflat la guvernare. PSD este cel mai activ şi mai motivat opozant al PSD. PSD pe limba devalizatorilor săi piere, după fiecare guvernare.

După parlamentarele din 2016, PSD avea legitimitate (#tefeliştii se pişaseră pe el de vot) şi trebuia să răspundă onest imenselor așteptări economice ale tuturor categoriilor sociale. Opoziția era țăndări după alegeri. Puteau câştiga definitiv, dar le lăsase Justiţia mortul-viu în casă: Liviu Dragnea. Dacă aveau puterea să-l mătrăşească atunci, nu mai trebuiau să-şi halească tot capitalul pentru a-l scăpa de ceea ce ştia şi el că nu are să scape: închisoarea. Furase pentru servicii, furase pentru partenerii de Uniunea Social Liberală, dar i se lipise prea mult de degete şi devenise prea arogant. Aşa că a fost executat. Dar nu înainte ca PSD să se auto-execute.

După decembrie 2016, cei din PSD erau plini de entuziasm, erau siguri pe ei, erau uniți și disciplinați. Au pierdut cu larga complicitate a celor care i-au încurajat, prin pasivitate, să facă iureş pe Justiţie: Iohannis, partenerii de coaliţie, PNL, USR, UDMR, PMP… justiţie, servicii.

În 2020, după un an de Opoziţie, PSD a ieşit victorios în alegerile şparlamentare. Că înţeleapta guvernare a lui LuCovid Orban a făcut praf şi pulbere capitalul de încredere al românilor în PNL. Iar ce-a urmat sub Cîţu, a făcut pluberea mai praf, să o tragă pe nas noul preşedinte al PNL când ne vinde laptele şi mierea bunăstării în timp ce plângem în faţa facturilor.

PSD a revenit la guvernare. Cu aceleaşi methne, că nu au devenit lupii vegetarieni după numai un an de stat pe dinafara stânei.

Şi se vede în ce „merituoşi” de-ai partidului au blagoslovit cu ministere şi funcţii.

Aşa, de un exemplu, ne-am procopsit cu un miliţain de la PSD în fruntea Ministerului Agriculturii şi era cât pe ce să avem un fotbalist la Finanţe – să le fuidizeze pe extreme şi să le verticalizeze în buzunarele clientelei ploitice.

Adrian Chesnoiu, cel de la Agricultură, să vă fie clar: este sluga din guvernul Ciucă a baronului PSD de Olt, Paul Stănescu. Nu e pus acolo să facă Agricultură, ci ceea ce ştie mai bine: să grebleze banul public, aşa cum a făcut cât timp a condus Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde a fost director general, deși studiile sale nu justificau o astfel de poziție.

De la AFIR l-a îndepărtat, cu tot cu “gradele” aduse după el, ex ministrul Adrian Oros.

Din cauză că (citez): ”Conducerea AFIR, agenția etalon a României, responsabilă cu aducerea în țară a peste opt miliarde de euro. Vorbiți de absorbția fondurilor europene din agricultură? Ați pus un milițian șef la AFIR, care a adus la rândul lui încă vreo 60 de milițieni și ați reușit într-un timp record, de trei ani, să denaturați întreg Programul Național de Dezvoltare Rurală, adică ați dat bani mulți la clientela de casă, ați alocat 1,6 miliarde euro pentru 1.500 de ferme, fără să vă pese de 850.000 de ferme de familie din sistemul APIA și celelalte 3 milioane de ferme familiale din exteriorul sistemului”.

Devine clar, nu, sacul fără fund cu bani al cui va fi acest minister? Fiecare minister va fi sacul intereselor cuiva,

Ca să nu credeți că Oros a exagerat, vă citez (pe sărite) dintr-o anchetă cancan.ro despre ”gașca din jurul lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, „mafiotul” de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. E vorba de contracte atribuite de zeci de milioane de euro, dar și de o vacanță de lux în Cuba în resorturi exclusiviste și pe iahturi luxoase pentru Vali Țițirigă, Marius Oprescu și Marius Iancu, ”tripleta de la Olt care a jefuit bugetul de stat, sub patronajul baronului Paul Stănescu, șeful grupării”.

Despre cum funcţionează în politica de cumetrie Legea lui OM (“eşti om cu mine, sunt om cu tine”), citez: ”Florin Ionuț Barbu nu și-ar fi uitat nici fratele, care a fost angajat la Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Olt, după ce a promovat cu brio examenul la Serviciul Active Fizice și Plăți Directe. De remarcat că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este condusă, la nivel central, de Adrian Ionuț Chesnoiu”.

(era, ancheta este de dinainte de zburătăcirea lui “Miliţoiu” către funcţia de “adminsitrator public” al Oraşului Caracal – da, oraşul acela cu căruţa răsturnată…)

Chesnoiu este celebrul deputat cu două masterate, ambele la Academia de Poliție (aceea căreia i s-a retras dreptul de a mai elibera atestări de „inteligenţă” academică de la cât s-a plagiat pe acolo), plus un curs de introducere în „securitate națională” la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Colegiul Naţional de Apărare, care a punctat în CV că are competenţe în folosirea aplicaţiilor pe platformele MSDOS şi Microsoft Windows, deși sistemul MSDOS nu se mai foloseşte de foarte mult timp.

Sistemul MSDOS a fost lansat în 1981, pe când viitorul șef al Agriculturii abia îşi părăsea tăticuţul pentru a intra în mămicuţa lui, iar ultima versiune a sa este din 2000, an în care Chesnoiu visa la lădița cu nisip cum se va face el milițian agricultor când va fi mare.

Oricum, cu atâtea masterate și cursuri de apărare la activ, Agricultura românească clar că are să bată pas de defilare pe loc și, bob cu bob, se va revărsa în buzunarele băieților deștepți cu „cașchetă” reprofilați în fermieri.

De ce credeţi că “au cedat” cei de la PSD prima rotaţie la guvernare, “cu greu”, să nu se prindă papagalii politici din PNL? Păi au învăţat, pe pielea lor ce le poate lor pielea şi cât de mult îi ţin minte românii de ce anume sunt în stare. Aşa că au să grebleze un an şi jumătate, tot ce e de greblat din banul public, apoi au să orăcăie din Opoziţie la “ministrul” Rareş Bogdan. Şi ăsta, ce papagal să-şi anunţe revenirea la ciuguleală în loc să tacă chitic şi, mai ales, pitit!

Măcar ăștia de la PSD recunosc că sunt niște țărani și n-ai ce face… Dar proşti nu sunt.

În rest, e bine cu Iohannis președinte, nu? A învins strada…

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.