Gâlceava tocilarilor şi a puţoilor politici

Cică „oameni noi în politică”… Dar cu dispreţ faţă de Lege şi Constituţia ţării. Afişat pe faţă, în direct şi fără să se judece prea mult ceea ce scot pe gură.

Iohannis şi Cîţu (că n-a luat premierul decizia de capul lui), l-au zburat pe ministrul VeVe de la Sănătate – aşa că Ceata lui Piţigoi (dai în unul, ţipă toţi), a ieşit să facă gargară în public: premierul trebuie să dispară. Şi, chiar dacă ce fac pluseriştii acum, este numai un joc de de imagine, să nu le bată obrazul votanţii, este bine să lămurim nişte chestiuni legale, altfel maoiştii #PLUS_că_Uniţi_Salivăm_România au să creadă şi ei, ca Ponta şi Antonescu prin 2012, că legile sunt ceva facultativ şi Constituţia un mic impediment în calea schelălăitului politic.

Cîţu a fost premierul desemnat, conform Articolului 85 din Constituţia României, care a reunit o majoritate şi a trecut prin Parlament un Guvern care a devenit astfel operaţional, conform Articolului 103 din Constituţia României. Este Guvernul Cîţu, conform Articolului 107 din Constituţia României, aşa cum Sică Mandolină a avut trei guverne anul trecut, toate cu numele său.

În acest guvern cel care dă „tonul la cântec” este Primul Ministru, nu ministerul Sănătăţii, al Transporturilor, de Interne şamd. Nu este Guvernul Ministerului Sănătăţii şamd, este Guvernul Cîţu. Maxim al României.

Ia să silabisim şi pentru #misecuvinii plusereului Articolul 107 din Constituţia României, că poate ştiu să citească, dar nu pricep ceea ce citesc.

Citez: „1. Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.

2. Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.

3. Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

4. Prevederile alineatului 3 se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.”

Care Articol 106 stipulează că „Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.”

Nicăieri nu scrie în Constituţie că datul cu fundul de pământ în public şi declaraţiile iresponsabile ţin loc de Lege.

Vor pluseriştii să cadă Guvernul Cîţu? Să facă bine să-şi dea demisia în bloc, cu căţel, cu purcel, miniştri, cârd de amante, armata de sconcsilieri şamd.

Sau să depună o moţiune de cenzură în Parlament.

Sau să se ralieze unei moţiuni de cenzură în Parlament.

Şi să ne scutească de văicăreala aceasta penibilă cu „retragerea sprijinului politic” pentru Cîţu. Cu beatificarea nepotului de securist care a funcţionat în decembrie 89 fix în Legaţia Economică a României de la Viena în subsolul căreia s-a spânzurat Marin Ceauşescu.

Pentru cei care aţi deschis ochii mai târziu în viaţă, sau aţi uitat de câţi bani făcea Securitatea înainte de 89, cică pentru plata datoriei externe, bani din care, postdecembrist, securiştii şi-au clădit imperii economice de care au beneficiat şi urmaşii lor (copii şi nepoţi), Marin Ceaușescu, fratele mai mare cu doi ani al dictatorului Nicolae Ceaușescu, a fost, timp de 16 ani, șeful Legaţiei Economice a României la Viena (1973-1989).

În dimineața zilei de 28 decembrie 1989, Marin Ceaușescu a fost găsit spânzurat într-o cameră de la subsolul acelei clădiri. De atunci și până astăzi, misterul morții sale rămâne intact: a fost moartea acestuia o sinucidere sau el a fost ajutat pentru ca cineva să pună mâna pe unele dintre conturile statului român în străinătate?

Ca un făcut, dintre fraţii Voiculescu (unchii lui VeVe), unul dintre aceştia a fost un pârlit de securist în 1989, aflat în acele zile la slujbă fix în acea clădire în care s-a sinucis Marin Ceauşescu, iar celălat a ajuns unul dintre cei mai importanţi lobbyşti de pe piaţa medicamentelor şi a înfiinţat, alături de Mircea Geoană, Institutul Aspen în România. Iar tatăl „noului în politică”, VeVe, a fost colaborator al aceleiaşi odioase Securităţi.

Prea multe coincidenţe. Şi nu vorbesc doar despre trecutul îndepărtat al unui băietan de pe satele României (bravo lui, că n-a rămas în ţărâna uliţei!), ci şi despre faptul că nu este o noutate pentru nimeni demiterea lui VeVe, ca să asistăm la gargara publică actuală. Adică la circ, nu la soluţii concrete pentru o Românie prăbuşită, economic, social şi moral.

Puţoismele din ultimele zile au dus la situaţia actuală: a fost plângerea penală făcută de Corpul de Control al premierului Citu pentru accesarea nelegală a RENV (Registrului Electronic Naţional de Vaccinare), urmată de solicitarea nervoasă a USR-PLUS de desecretizare a minutei ședinței de guvern în care s-a discutat despre centrele speciale de vaccinare. După care a urmat criza Spitalului Foișor şi cea de la Spitalul Victor Babeş, al căror decont politic e foarte mare (mai ales după incendiile de la Piatra Neamţ şi Balş).

După care a urmat situația, fară precedent, în care premierul și un ministru, al Sănătății, au făcut declarații publice concomitent cu un mesaj de haos, dacă nu chiar de concurență sau sfidare. Ca să fie evident că a fost vorba de sfidare, VeVe s-a hărnicit cu publicarea unui document oficial în Monitorul Oficial, fără consultarea premierului.

Cum vă ziceam, nu este Guvernul Ministerului Sănătăţii. Aşa că luaţi-vă infantilul acasă şi scutiţi-ne de infantilisme.

Fiţi bărbaţi, daţi-vă demisia, sau depuneţi moţiune de cenzură. Lăsaţi gargara!

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.