Criza de Coronaplicus (cu mutaţiile: Coronamită, Coronaşpagă, Coronaparandărăt) durează de mai bine de 30 de ani în România. Plătim cu morţi şi multă suferinţă

Nici măcar izolarea purtătorilor şi contacţilor pe „Tubulatură” nu a eradicat-o.

De ce?

Că primii care s-au infectat au fost cei din linia întâi: procurori, judecători. S-au infectat de #Comandăpolitică.

S-o luăm cu începutul, adică cu declaraţia politică a lui Ludovic Orban dată înainte de a deveni Primul Guvern al lui Însuşi El, Klaus Iohannis, ceva de genul: “noi nu vom fi ca PSD, noi vom depolitiza funcţiile publice, vom scoate afară pilele şi relaţiile din pâinea banilor publici, vom da dovadă de responsabilitate în cheltuirea banilor publici, vom investi, vom propăşi, vom aduce bunăstare, bla-bla-bla” – şamd.

Şi să parcurgem, pe repede înainte, pe fapte, nu pe vorbe, ce s-a întâmplat într-un an şi 6 luni de când Klaus Iohannis este la al patrulea Guvern al Lui: mii de angajări în sinecura banilor publici a tuturor pilelor, cunoştinţelor şi relaţiilor PNL; contracte preferenţiale pentru firmele de casă ale guvernanţilor; nici un pic de transparenţă în modul în care s-au cheltuit banii publici, s-au făcut angajări, nu s-au făcut investiţii, nu s-au tăiat pensiile nesimţite şamd.

În plus, avem un fost ministru al Mediului care a luat şpagă tablă, să închidă ochii la mânării de mediu.

Diferenţa dintre primul set de declaraţii (vorbele) şi faptele o dau morţii din pandemie (n-or fi avut zile) şi morţii din “accidente”, prea multe accidente în prea puţine zile pentru ca cineva să mai aibă vreo încredere că aceşti indivizi din fruntea statului chiar au habar de altceva decât cum să-şi aducă lor şi curvelor lor (indiferent de sex) propăşire şi bunăstare.

Poporu? Poporul poate să ardă intubat sau se poate sufoca la fel de intubat, că i s-a luat oxigenul.

Cândva, în cursul zilei de luni, 12 aprilie 2021, toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienți internați în unitate trei au intrat în stop cardio respirator și au decedat.

Cineva, poate o să aflăm, poate nu o să aflăm, în funcţie de comanda politică a momentului, a crescut (din neştiinţă, din prostie, din neglijenţă – pe “Dorelul” de la “mentenaţă” nu-l poţi suspecta de nimic altceva), presiunea în instalaţia de alimentare a ventilatoarelor peste 6 bari. Aşa că acestea s-au oprit. Până să realizeze cineva că pacienţii nu mai au aer, trei au murit.

Firma care asigura mentenanța instalației de oxigen, inclusiv a ventilatoarelor, din TIR-ul ATI de la spitalul Victor Babeș este Medist SRL, companie deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu – cel puţin aşa rezultă din datele consultate la Registrul Comerţului de către cei de la G4Media, care, de altfel, au primit pontul din “surse apropiate anchetei”.

Carmen Vlădescu este fosta soție a ex-ministrului PNL al Finanțelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vlădescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Şi, ia ghiciţi? Da, fostul ministru Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța, pentru o mită de peste 3,3 milioane de euro.

De mânuţă cu el, au fost deferiți Justiției și fostul deputat PNL Cristian Boureanu și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu – un tentacul al caracatiţei transpartinice a şpăgarilor de partid şi de stat.

Revenind la TIR-urile noastre, contractul de mentenanță pentru aceste “unităţi mobile” ar fost încheiat între Medist SRL și Departamentul pentru Situații de Urgență.

DSU este veriga de legătură a acestui lanţ al slăbiciunilor. Lanţ în care Arafat e şef şi în Fundaţia care aduce cadouri “otrăvite” şi în instituţia statului care le primeşte. Generozitatea aceasta s-a plătit măcar cu trei vieţi.

Conform libertatea.ro, TIR-ul de la „Victor Babeș” e produs de Optima Technic din Turcia și a fost vândut ca „trailer COVID”. România figurează pe site-ul companiei din Ankara drept singura țară europeană care, prin SMURD, a cumpărat trailerele specifice de îngrijire a bolnavilor COVID.

Cele patru TIR-uri de acest fel, intrate în posesia IGSU, prin intermediul fundației SMURD şi a Fundaţiei lui Dan Voculescu (Antena 3), ca soluție de urgență pentru suplimentarea secțiilor ATI în România, au avut mai multe probleme și până la tragedia de luni seara.

Primul şi-a dat obştescul sfârşit în curtea Spitalului de Urgenţă din Timişoara, primul spital timișorean care a cerut sprijin ATI.

”A cerut o unitate mobilă, unde erau cam 8 paturi. TIR-ul s-a defectat și a plecat la reparații la Cluj”, a explicat, pentru libertatea.ro, dr. Dorel Săndesc, pe 10 martie. “Era imediat după ce premierul Cîțu a cerut mărirea numărului de paturi ATI”.

Al doilea spital care a cerut o unitate externă, un TIR, a fost Spitalul Județean. ”Dar s-a defectat și acesta”, a explicat Săndesc. ”Și a plecat”.

A urmat încă un spital. Municipalul din Cluj a beneficiat și el, pentru scurt timp, de un TIR. Dar și acesta s-a defectat. ”Stătea în curte” – a spus, pe 10 martie, dr. Săndesc.

Căutând pe Google, am aflat că în afară de România, ţară, deh, europeană, beneficiare de această tehnologie “americană” (după cum a declarat public Raed Arafat), sunt Ucraina, Mauritania, Kârgâzstan și Libia.

Cetăţeanul “Calafat”, cel care ne promitea viaţa Aurei Ion, a celor prăbuşiţi în Lacul Siutghiol, a marilor arşi de la #Colectiv, a arşilor din spitalele României, a tuturor morţilor îngropaţi în batjocură goi şi sigilaţi în saci de plastic, mai are tupeul să apară pe sticlă (tupeu dat de colegii de haită care-l ţin în funcţie), să ne anunţe că “totul este sub control”, că “avem de toate”?

„Avem de toate”… „De toate” vom avea când au să înfunde ei puşcăria!

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.