Până să apară COVID-19, era meritul Direcţiei Naţionale Anticorupţie să umple spitalele

Puşcăriile nu au prea fost capabili procurorii DNA să le umple de când li s-a luat posibilitatea de a da cu copy-paste din dosarele SRI.

Potrivit ultimului bilanţ, procurorii DNA înregistrează un “succes” de 48% condamnări din numărul celor trimişi în judecată. De când a fost scos SRI din “câmpul tactic al Justiţiei”, Direcţia Naţională Anticorupţie e ca purceaua în coteţ: niţel moartă.

Şi asta nu că s-a pus capăt hoţiilor. Din contră, pe fond de luptă în contra pandemiei, politicienii şi funcţionarii lor numiţi politic în funcţii mănoase fură la fel de vioi. Când simt sabia Justiţiei de-asupra capului, cum se-mbolnăvesc brusc, ca predecesorii lor. De vin procurorii cu SMURD-ul să-i descarcereze din banul public.

Mureau şi mor cu mâna încleştată pe şpagă.

Acum, s-a văzut cu miniştrii guvernelor Mandolină (1, 2 şi 3) că, cu noi în casă şi cu liber la achiziţii directe, nici frica de COVID-19 nu i-a împiedicat să pună mâna pe bani.

Eu, să fi fost procuror, aş fi scris pe banii de flagrant nu MITĂ, ci INFECTAŢI CU COVID-19.

Măcar să se bucure politicianul şi funcţionarul lui public numit politic de două ori: la zăngănitul de cătuşă şi la aflarea bunei vestiri.

Aflăm de la pluseristul Justiției, Stelian Ion, că printre multiplele motive pentru care s-a luptat cu desfiinţarea SIIJ a fost şi acela că se scurgeau pe filieră informații din dosare.

Păi, campioni la curs informaţii din dosare către goarnele lor din mass media au fost, sunt şi vor rămâne procurorii DNA şi cei DIICOT. Pe vremea Colduţei Kovesi depăşeau la scurgeri din dosare până şi celebrele inundaţii din anii 70.

Ştia “banditul” că va fi săltat de către procurori din numărul de jurnalişti adunaţi sub geamurile lui.

Apoi, dacă avea televizor în arest, afla şi de ce.

Scurgerea de informații (probe) din dosare aflate în lucru duce la anularea probelor respective în ţările acelea “de pe afară”. La noi duce la promovarea în funcţii.

Procurorii au fost campioni la scurs informaţii din propriile dosare, mai ales cele făcute cu interceptări de la SRI şi care nu prea stăteau în picioare din punctul de vedere al probatoriului. Aşa că au asmuţit “opinia publică” pe “bandit”, ca în anii 50 ai secolului trecut, transformând tembeliziunile în săli de judecată, transformând toţi neaveniţii în judecători, procurori şi avocaţi ad-hoc, punând oameni la stâlpul infamiei și distrugându-i. Iar mulţi dintre adevăraţii judecători au răspuns urletului din stradă cu sentinţe nedrepte.

Cum v-am mai zis: “Justiţia, în România se aplică doar cu scop demolator şi nicidecum în interesul Adevărului.”

Deşi tancurile sovietice au plecat de prin anii ’50, procurorii au rămas. Au rămas cu mentalitate, cu educaţie şi manevrabilitate de tanc sovietic. Pe lângă multiplele servicii secrete cu mentalitate securistă şi poliţişti cu mentalitate de miliţieni, n-am scăpat nici de procurorii care încă mai acţionează ca o veritabilă „poliţie politică”.

Prostia şi slugărnicia îşi dau mâna atunci când, în inters abscons (de grup, personal), se comit abuzuri de către instituţiile statului împotriva cetăţeanului.

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.