Când sunt în Opoziţie, cotarlele politice latră că independenţa Justiţiei este în pericol. Când sunt la Putere sunt primii care pun şaua pe ea

Luni, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului penal împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul cu șpaga un milion de euro dat lui Bogdan Olteanu, motivul invocat de instanţă fiind că faptele s-au prescris.

Păi nu degeaba îi alinta Bogdan Olteanu gentuţa lu’ Alinuţa…

Spre aducere aminte, ex-viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, într-o noapte spre sfârşitul lunii iulie a anului 2016, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu fusese audiat în cursul zilei la sediul DNA, pentru cumpărare de influenţă.

Patru ani mai târziu, în decembrie 2018, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, fiind acuzat că, în 2008, i-a dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ex-Viceguvernator al BCR, Bogdan Olteanu, suma de 1 milion de euro, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Şpagă şi trafic de influenţă la cel mai înalt nivel!

Prin urmare, atâta s-a hărnicit brava „Justiţie” română cu aducerea în instanţă a făptaşilor: 6 ani până la depistarea faptei, 4 ani până la trimiterea în judecată şi încă 3 ani de târât balanţa pe holurile Tribunalului Bucureşti, că faptele „s-au prescris”.

Altă dată când mai sunteţi atât de utili ca idioţi ai „Sistemului de Pile, Cunoştinţe şi Relaţii”, încât să ieşiţi în stradă, să mărşăluiţi în apărarea şi favoarea unuia dintre cele mai corupte şi mai venale sisteme de justiţie din Estul Europei, să vă amintiţi şi de cum a scăpat şi cu milionul de euro în buzunare şi nepedepsit pentru încălcarea legii nepotul Ghizelei Vass şi amantul şi mentorul politic al Alinei Gorghiu, fostă co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Pentru cei care aţi deschis mai târziu ochii în viaţă (şi televizorul), Ghizella Vass, bunica lui Bogdan Olteanu, a fost o activistă feroce a Partidului Comunist Român, intrată în acest partid ilegitim şi criminal în anul 1933, când partidul era compus în mare parte din agenți NKVD.

A avut o ascensiune foarte rapidă în partid. În 1945 ea ajunsese membru al CC al PCR și a reușit să se mențină în funcții până la sfârșitul anilor ’70. Printre sarcinile Ghizelei Vass s-au aflat, până la începutul anilor ’40, și „eliberarea” moldovenilor de la Chișinău de sub „jugul burghezo-moșieresc românesc”, iar, ulterior, după 1945, eliberarea românilor de la București „de sub jugul lui Iuliu Maniu și Brătianu”.

Bănuiesc că se învârt Brătienii ca moriştile de vânt în mormintele lor de bucurie că liberalismul este continuat de urmaşii criminalilor lor. Urmaşi care nu ar trebui blamaţi de ticăloşeniile strămoşilor lor dacă nu ar veni gata educaţi cu năravurile acestora să ne predea democraţia multilateral dezvoltată a şpăgii, a traficului de infuenţă şi a ticăloşeniei de castă nimeniklaturistă.

Iar pentru cei care mai trăiţi încă în ideea că ar exista pedeapsă pentru orice faptă neconformă legilor şi moralei, haideţi să vă explic şi cum fosta amantă a lui Bogdan Olteanu, Alina Gorghiu, s-a hărnicit, dacă nu să-l scape de pedeapsă, măcar să i-o îndulcească în condiţiile de executare, prin puterea de a emite legi în Şparlamentul României. Cum, de fapt, în Opoziţie, aceste cotarle politice latră că independenţa Justiţiei este în pericol (şi prostoii pun botul şi ies în stradă), dar, ajunşi la Putere, sunt primii care pun şaua pe aceasta, dându-i legi ticăloase să opereze cu ele.

În aprilie, anul trecut, când toţi eram închişi ca nişte borfaşi în arest la domiciliu pe motiv de carantină pandemică, adevăraţii borfaşi, şparlamentarii, îşi dădeau legi în interes personal şi de gaşcă.

Astfel, Senatul a adoptat două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deţinuţi vor putea să îşi execute pedeapsa la domiciliu, însă aceştia vor fi supravegheaţi prin intermediul unei brăţări electronice. Una din condiţiile executării pedepsei la domiciliu prevede că deţinutul trebuie să aibă o pedeapsă de cel mult şapte ani. Adică exact pedeapsa primită de fostul iubit, Bogdan Olteanu, pentru șpaga luată de la Vîntu la numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării.

Dar, odată cu „prescrierea faptelor lui Bogdan Olteanu”, rămâne ca alţi borfaşi politici să se bucure de această lege.

Nu se făcea să stea cu brăţara la picior ditamai ex-viceguvernator al BNR care e în politică încă din 1991! Când alţii îşi vindeau „telecolorul” să se apuce de afaceri din portbagajul „Daciei”, de au ajuns traficanţi de milioane de euro în buzunarele politicienilor, Olteanu s-a înscris în PNL. Să-l scape de sub „jugul burghezo-moșieresc românesc” şi „de sub jugul lui Iuliu Maniu și Brătianu”.

Şi, i-a reuşit.

A fost ales deputat în 2004, iar în perioada 2006-2008 a fost preşedintele Camerei Deputaţilor. A fost căsătorit cu Cristina Olteanu, cu care are doi copii. Este şi momentul relaţiei extraconjugale cu Alina Gorghiu.

Iar naşul său de cununie este fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Ceea ce ne spune multe. Că spune-mi cu cine te încuscreşti, să îţi spun cine eşti.

Şi, gata!

PS: Fostul viceguvernator al Băncii Naționale Bogdan Olteanu a fost condamnat, în octombrie 2020, la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă. Dar dacă fapta mituitorul s-a prescris, va avea şi mituitul o nouă cale de atac. Aşa că, rămâne cum v-am povestit.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.