Ludovice, nici nu ştii, cât de expirat începi să fii!

Cică Ludovic Orban ar fi dat lovitura în PNL…, că are susținerea lui Klaus Iohannis… El s-ar fi întâlnit luni dimineață cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta situația tensionată din partid, informează una dintre Unitatăţile Militare de Presă. Poate chiar Digi24.

Adică Klaus, care devine, pe zi ce trece, tot mai irelevant ca tracţiune politică (vezi Iliescu, Constantinescu, Băsescu şi ce-au ajuns ei după ce n-au mai fost de folos partidelor lor), îi întinde un pai lui Şică Mandolină să aibă şi acesta să se agaţe, doar doar va ajunge la mal. Să nu se înece cu Partidul.

Asta ar explica ieşirea televizată de azi în care, parafrazându-l pe Ludovic al XIV-lea cu al său „Eu sunt statul”, Ludovic Orban le-a transmise contestatarilor din partid: „Eu sunt preşedintele!”

Citez: „Nu polemizez în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unității si eficienței în guvernarea de coaliție și cred că cetățenii așteată soluții, o organizare eficientă a campaniei de vaccinare și o reluare rapidă a creșterii economice. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”.

Cum vă ziceam: „ordnung un disţiplin”, unitatea şi coeziunea partidului se discută în şoaptă, în bucătărie, să nu cumva să audă populimea că „mami” şi cu „tati” nu ştiu cum să-şi împartă copiii.

Dar mârlănia cu „organizarea eficientă a campaniei de vaccinare” nu trebuie trecută cu vederea şi nici vreodată iertată. Adică, abia acum când se tulbură armonia internă, că Şică Mandolină şi-a folosit funcţia şi partidul în negocierile de guvernare pe persoană fizică, să-şi vadă fundul săltat în fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, se realizează că e de muncit?

După ce-a depesedizat administraţia publică de a penelizat-o complet cu toţi lipitorii de afişe şi metresele (indiferent de sex) ale partidului, după ce a bulibăşit România cu măsuri incoerente luate în pandemie, având timp suficient la dispoziţie să lucreze până acum, abia acum îi vine pofta de muncă.

După ce, după nici măcar un an de guvernare, are un ministru urmărit penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie şi nu e vina Peeeee Seeee Deeee?!

Cu campania de vaccinare făcută praf, fix ca şi aceea de dotare a spitalelor cu paturi ATI, fix ca şi cu grija faţă de bolnavii cronici, sau în tratament pentru boli grave, precum cancerul, cărora le-au dispărut şi medicamentele şi tratamentul din cauză de grijă şi de luptă anti-COVID-19 (de n-a mai rămas mort prin spitale din alte cauze), Mandolină ne cântă în gama „laminor”, în încercarea de a strivi opoziţia internă, că EL e Partidul.

Am trecut în etapa a doua de vaccinare chipurile. Reclamele curg râu pe tembeliziuni despre cum se vor vaccina unii şi alţii. Dar cei care vor să se vaccineze nu au cum, că statului mafiot român i-a pleznit pe la cusături platforma ROvaccinare. Că se comunică prostii şi nu lucrurii utile.

De exemplu: persoanelor mai tinere de 65 de ani, dar care sunt înregistrate cu boli cronice, nu le-a spus nimeni că nu trebuie să se înscrie singure în platforma #ROvaccinare, că e treaba medicilor de familie. Aşa că s-au înscris. Dar, după înscriere, au fost trimise automat în categoria a lll-a. Scurt şi fără explicaţii. Adică au fost încadraţi în categoria de risc, dar nu li se permite înscrierea la vaccinare!

Alt exemplu de „heimiserupism”: persoanele cu buletine de identitate vechi, cu file, nu se pot înscrie pe platformă că primesc mesaj că „actul de identitate nu există”. De ce nu s-a comunicat nimic despre ce acte sunt valabile la înscrierea pe platformă? De ce nu s-a comunicat nimic despre faptul că semnătura electronică cerută firmelor pentru înscrierea angajaţilor pe platforma de vaccinare nu este tot una cu cea cu care se trimit actele contabile la Finanţe, ci alta, cea de participare la licitaţii pe e-licitaţie?

De incompetenţi în pita banilor publici. De aceea se face publicitate inutilă, în loc de comunicare utilă.

Numai la noi dacă e luni, e iarnă şi vara cade într-o joi. În rest, e primăvară, toamnă, sunt vremuri de pus Timpul la murat în ploi. Timpul prostoiului de contribuabil, fireşte.

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.