Când e să ne arate de ce este capabil pe banii noștri, în ziua examenului de capacitate, statul mafiot român pleznește pe la cusături

Platforma STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID a fost indisponibilă luni dimineața, când oamenii au început să se prezinte la centre pentru vaccin. În plus, vaccinurile au ajuns târziu în centru, la ora 8.30 – ducând la formarea de cozi. Asta arată cât de praf și pulbere profesional sunt cei care se ocupă de campania de vaccinare – vai de soarta noastră de popor!

După câteva ceasuri, STS a precizat că a rezolvat problemele de IT. Or fi angajat pe cineva de la ”Hakerville” să le rezolve treaba încurcată încă de vineri.

Între timp, că tot au ajuns și dozele necesare de vaccin, s-au introdus manual datele celor prezenți. Luatul la mână nu este o problemă în țara cu cea mai mare viteză de internet și care se laudă că, datorită sporului de IT-iști la hectar, a atras Agenția Europeană de Bătălie Totală Împotriva Atacurilor și Fraudelor Digitale (sau cum i-o fi zicând),.

V-am mai spus: până nu inventează IT-iștii români ”bitul” cu șină (pentru îndosariere), nu vom avea parte de digitalizarea instituțiilor publice. Că, vorba managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler: ”Începutul a fost greu”…

În România, de 30 de ani, o ținem tot în începuturi, toate grele – de aceea și la ”tăți ni-i greu”. Cum se ajunge la guvernare, cum se-ntâmplă câte-un accident banal. Câte o investiție este pusă la pământ de discuții sterile și ani de pișcotăreli cu politicieni și funcționari publici. Așa cum s-a întâmplat, de un exemplu, cu digitalizarea Fiscului pe banii Băncii Mondiale și care, în 10 ani, a consumat pe șampanii și semințe prăjite vreo 8 milioane de euro. Atâta s-a putut.

Numai în România, câte o lege organică se împiedică de câte un OUG și nu-și mai revine.

Justiția, Educația, Sănătatea, Investițiile, Mediul șamd…, toate au avut parte de câte un salt mortal și de atunci umblă schiloade. Tot ce ține de guvernare și de interesul personal al guvernanților se-mpiedică de câte un OUG și nu-și mai revine. Nu-și mai revine interesul general, cel personal… prosperă.

Problema cu guvernările post-decembriste este că un adevărat politician dacă este prins cu chiloții în vine defecând pe Legi și-i va trage rapid la loc și va nega evidența cu înverșunare. De șters se va șterge mai târziu sau niciodată – va tărăgăna, dacă îl lasă sponsorul securist, cu ajutorul slugilor din Justiție, până se va prescrie fapta. Atât de obișnuiți cu minciuna sunt politrucii acestei Patrii încât nici o jenă nu-i mai macină să modifice realitatea, să nege evidența.

Din punctul acesta de vedere, al negării evidenței, toți politrucii români sunt aceeași mizerie (vechi, noi cu năravuri vechi), indiferent de culorile sub care-și proclamă politrucia.

Din 1989 încoace, politrucii face ceea ce știu mai bine: fură de la stat și se prefac că lucrează până când unul dintre ei vomită de la cât a furat, ori are impresia că e deștept de unul singur și nu mai vrea să împartă – moment în care afacere “se strică” și trebuie închisă cu tot cu cel care a „defectat”. Apoi trec la pasul doi: își fac legi noi și se apucă să fure acoperiți de ele. Cele vechi, firește, vor fi fiind abrogate. Să nu devină cumva și alții “deștepți” și să se cațere pe scara hoției până la acești parveniți de veșnică tranziție.

Revenind la știrea inițială, mi-a mai sărit ceva în ochi din declarația mangerului de la spitalul ”Marius Nasta” (citez): ”în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center”.

… băi, platforma online a fost dublată de programările din call center?

… băi, incapabililor!

Cum să funcționeze, necentralizat și fără feed-back de genul ”primul venit, primul servit”, aplicația aceasta de tip ”e-commerce” făcută pe modelul „Black Friday”? Având și un număr limitat de doze de vaccin și lipsă de timp, și lipsă de personal, și lipsă de locuri pentru vaccinare, și lipsă de obraz? Mai ales lipsă de obraz și multă durere în cur.

Și, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.