USR-PLUS, roata dezumflată de la căruţa PNL

Marea victorie clamată de comicul cuplu de adolescenţi întârziaţi prea mult în politică, Cioloş şi Barna, este aceea că, de de la peste 2.000.000 voturi, au ajuns acum la 900.000 voturi. E o mare “victorie” să zici că ai 16% din prezenţa păduchioasă de la Parlamentarele acestea de pandemie!

Deşi voturile pierdute nu sunt din cauza pandemiei, ci din cauza lehamitei propriului electorat. Cei care au votat USR la europarlamentare şi-au băgat picioarele în modul lor “nou” de a face politică prin excluderea de pe liste a celor care au muncit pentru a se face loc pilelor, cunoştinţelor şi relaţiilor şefilor.

Cum v-am mai zis, oameni “noi” cu năravuri vechi.

Pe cifre seci: cei între 18-25 ani au ieşit la vot în proporţie de 24%. Adică majoritatea celor care au luat pulane pe spate şi au înghiţit gaze pe 10 august 2018 au întors spatele politicienilor “de dreapta”. S-a spus “pas” ipocriziei!

S-a spus “pas” adolescentului întârziat Caramitru care aduna voturi pentru AUR cu fiecare postare în care se lega cu spumiţă la colţul guriţei de BOR. I s-a spus “pas” nepoţelului securist Voiculescu, ăla venit cu rucsacul în spate de la liceul din Pucioasa şi care a ajuns să lucreze, fără facultate, la marile corporaţii din Viena (acolo unde unchiul a fost şef la legaţia economică în subsolul căreia s-a spânzurat, în Decembrie 1989, unul dintre fraţii Ceauşescu). Nepot de securist şi el, fix ca Cioloş. Şi tot ca Cioloş se străduie, ipocrit, să acopere cu poveşti cu peşti urmele rudei securiste căreia îi datorează totul. I s-a spus “pas” papagalului acela autosuficient de Mixich care e expert în toate, deşi nu a gustat sudoarea nici unei meserii, în afară de cea de lobby-ist Big Pharma.

Ăştia de la vedere, plus cohortele de papagali cioloşişti azvârliţi doar prin voinţa şefilor fruntaşi pe listele USR-PLUS de la aceste parlamentare, luând locul celor care au dovedit în patru ani că-şi merită locul.

Prin urmare, folosind “vocabular” de #Rezist, după ce, în 2016, în plină dominaţie PSD, au obţinut aproape 9% în Parlament, pornind de la zero şi la o prezenţă la vot cu peste 12% peste cea actuală (dar nu Cioloşică şi DanBarnam, ci Nicuşor Dan); după patru ani de “ciumă roşie”, în care intră şi anul în care “tehnocratul” Cioloş nu făcea nimic fără aprobarea vicepremierului Dîncu (deh, “serviciile” îşi făceau servicii); după trei ani de la OUG 13 şi atâta lume stând să patruleze pe străzile Patriei; după doi ani de la 10 august 2018; după condamnarea lui Dragnea; după catastrofa de Dăncilă; după agramatul de Ciolacu; după nici trei luni de la victoriile lui Nicuşor Dan, Dominic Fritz, Clotile Armand, Elena Lasconi, ani în care cei de la USR-PLUS au avut toată muniţia electorală la îndemână:

USR-PLUS nu reuşeşte să facă decât 15%? Asta în timp ce AUR, care la locale a luat sub 1%, acum are 9%? “Inexistenţii” (dispreţuiţii, ignoraţii) au reuşit de şi-au mobilizat electoratul, “existenţii” (tinerii frumoşi şi liberi, spuma democraţiei) şi l-au împrăştiat.

Dacă aş fi “tefelist”, le-aş spune de la obraz: nu PSD, nu PNL, nu pandemia, nu reptilienii, şerpilienii, Sputnik şi Putin, ci voi, Cioloş şi Barna, sunteţi cauza acestei “victorii” cât o înfrângere.

Sunt curios cum îşi vor negocia intrarea la guvernare aceşti doi comici ai politicii româneşti. PNL nu va ceda Justiţia, că nu îi lasă Iohannis. Nici Finanţele. Nici Armata. Nici Educaţia. Nici Munca. De fapt, PNL nu e pregătit să cedeze nimic, iar USR nu e pregătit să primească nimic. Că sunt o adunătură de indivizi fără nici o altă expertiză decât cea a datului din gură.

Aveau mai multe şanse să primească ceva dacă rămânea premier tocătorul de vorbe în vânt Ludovic Orban. Dar acesta este deja în drum spre industria Horeca, să cânte la o altă masă. Şi nu e meritul lui Cioloş că nu mai e Orban premier.

M-am grăbit să afirm că USR-PLUS va fi roata dezumflată de la căruţa PNL. E “janta”: scârţâie pe drum şi cântă şi e cel dintâi la trântă…

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.