Justiția se hlizea: Uite Rizea, nu e Rizea

Fugarul Cristian Rizea, fost deputat PSD, ar fi fost reținut, la Chișinău, în urmă cu puțin timp, și va fi expulzat în România, potrivit unor surse citate de gandul.info.

Interesant este că ”reținutul” Rizea a intrat în direct de la Chișinău, pe Realitatea PLUS, pentru a dezminți informația și pentru a declara că va contesta în instanța din Chișinău decizia președintelui Dodon care i-a retras cetățenia. Că Dodon a declarat dimineață că semnat și un „decret interesant” despre „un oarecare Rizea” și că a „anulat cetățenia acestui personaj”. Anulare consemnată rapid în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Până să se urnească brațul lung al legii să-l ia de guler și să-l transporte la ”mititica”, Rizea a dispărut din România și a reapărut (miraculos) la Chișinău, ca cetățean al Republicii Moldova. De unde a început să vorbească despre scenarii și înscenări ale ”statului paralel”.

Același lucru îl susține și azi (citez, păstrând și grafia): „Dragi Romani infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova ! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi ! Adevarul Invinge Intotdeauna !”

Eh, în ceea ce-l privește pe Rizea, ca și pe alți șparlamentari și politicieni români aflați în situația de a se justifica în fața Justiței despre sume de bani apărute inexplicabil prin conturile lor, ”Adevărul” a ”Învins” încă din ziua în care procurorii DNA au cerut îngăduința colegilor șparlmentari ai domniei sale de a-l reține nițel

A fost finalul cu ne-arestare din sceneta “Dragă DNA, reține-l pe Rizea la o cafea”, în care deputații s-au jucat (ca de obicei, când au un interes politic, sau de clan) de-a egalitatea în fața Legii în Parlamentul României. Din scenetă am reținut (ce urât cuvânt, având în vedere situația!) faptul pozitiv că am fost scutiți să aflăm de câte boli înfiorător de groaznice suferă de fapt cel acuzat de un banal trafic de influență și nițică încasare de mită. Boli care i-ar fi asigurat imunitate față de ”Beciul Domnesc”, cunoscut și drept ”Tubulatur”.

În schimb am aflat că Rizea are o familie, deci nu merita să fie arestat.

Cum v-am mai zis, în loc de o Ambulanță dotată cu aparatură pentru masaj cardiac, pe marii bărbați ai Șparlamentului României ar trebui să-i consulte un ginecolog care să le numere ouăle înainte de-a se urca înlăcrimați la tribuna de unde-și sughiță nevinovăția. Dar așa-i cu Șparlamentul nostru: el ține loc de instanță de judecată, este normal ca toți emasculații neamului să se miorlăie de clemență în fața colegilor de șpagat prin banii Patriei.

Politicienii români când fură sunt extrem de vioi. Cum se-aude zăngănit de cătușe, cum se-mbolnăvesc grav (apoi dau cu bolile din dotare în procurori numai să nu fie arestați).

Așa și cu Rizea. Era pregăti să aibă ceva la stomac, n-am înţeles prea bine ce – o boală de-asta de cleptocrat: cică de câte ori se apropie justiţia de el simte cum se balonează, i se face rău, îl trece o transpiraţie rece şi intră în hipotermie. Buletinul de sănătate nu i-ar fi arătat prea bine. Iar “dottorii” din Camera Deputaților erau pregătiți să-l creadă.

Surse din zona aceea obscură, în care se întâlneşte Sănătatea cu Justiţia, susţin că starea sănătăţii lui Rizea se va agrava odată cu apropierea peniței vreunui judecători de un mandat de arestare și unul de extrădare.

Rizea are să aibă nevoie din nou de o echipă complexă formată din politicieni, medici, magistraţi, avocaţi şi oameni de televiziune care să vegheze la căpătâiul.

Rizea, în caz de extrădare, va fi mai bolnav ca niciodată.

Și, gata!

UPDATE: Autoritățile din Republica Moldova au demarat procedura de extrădare a fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru fapte de corupție. Acesta a fost reținut de polițiști în Chișinău marți, la puțin timp după ce președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia, scrie jurnal.md.

Minciuna are picioare scurte până la urmă.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.