Orban scoate doar cuvinte frumoase pe gură. Trebuia să aibă lângă el şi un translator pentru orbi. Nu s-ar fi auzit promisiunile de la atâtea „bip”-uri

Ludovic Orban are cuvintele la el. Ştie să le rostogolească, să le facă clăbuc, să le picure susurând pe buze (lapte şi miere), cam ca orice politician. Cuvinte frumoase, rumene la suprafaţă, viermănoase în interior. Vorba Poetului: ce din coadă sună bine…

Discursul lui Orban de aseară în rezumat zice aşa: „Staţi acasă, Guvernul lucrează pentru voi”. Dacă înlocuiţi „staţi acasă” cu „dormi liniştit” şi „Guvernul” cu „Fondul Naţional de Investiţii”, zici că ne-a vorbit Vântu despre cum are să ne fluture din nou vântul prin buzunare de atâta „muncă” în „locul” şi folosul nostru.

Aventura „FNI” a lăsat România pe butuci şi cu sute de mii de păgubiţi în mod direct şi, mai mult ca sigur, câteva milioane în mod indirect (prin contagiune).

Aventura „Iohannis în al doilea mandat” şi nimicnicia acestuia de a juca jocuri politice fix atunci când ar fi trebuit ca Ţara să aibă un guvern (nu al lui, ci al românilor), pe fondul extinderii pandemiei de Coronavirus, va lăsa România şi fără butuci, dar şi cu milioane de victime. Nu socotesc morţii, deşi cineva va trebui să răspundă la întrebarea: unde sunt banii din 30 de ani de contribuţii la Sănătate şi Asigurările de Sănătate?

Că, timp de 30 de ani, aceste jeguri cu faţă umană, creditate cu ştampila să lucreze pentru binele românilor, au ştiut să ne salte din buzunare 60% din venituri. Cu zâmbetul pe buze.

Nu vă mai reiau calculele, le găsiţi la o simplă „gugălire”, cert este că la fiecare mie de lei băgată în buzunar de românul care munceşte, „statul” ia (pentru că există) 1550 lei (de la om şi de la compania la care e angajat acesta). Care mie de lei este grevată şi de TVA şi alte accize (taxe ascunse în produse).

Deci: cum se face că din taxele ce reprezintă 60% din veniturile lunare, noi beneficiem de un stat falimentar, fără să avem nici un beneficiu direct? Nu avem servicii medicale, infrastructură sau turism, dar avem şpăgi de sute de milioane de euro şi un lung şir de puşcăriabili care se denunţă între ei să scape de rigorile Legii dar să rămână cu ce-au furat în buzunare. Cum se face că, deşi am fost informaţi (fix ca după #Colectiv) că „avem de toate”, aflăm că medicii sunt nevoiţi să tragă de o mască de căcat (nici măcar de ultimă generaţie) timp de 24 de ore şi să-şi spele mănuşile de protecţie.

Zicea aseară Mandolină că el a constatat când a preluat guvernarea că stocurile pentru prevenirea unei pandemii erau zero. Motiv pentru care, la 4 februarie 2020, a emis o OUG necesară pentru achiziții. Păi, domnu Mandolină, ce-ar fi să ne cântaţi la altă masă? Guvernarea a fost preluată pe 4 noiembrie 2019, ce s- a făcut timp de trei luni „cu stocurile zero” – mai ales că de situaţia gravă din China se ştia încă din decembrie 2019. Deci, nu trei luni de stocuri zero lăsate pe zero, ci două luni – ce s-a făcut?

Gargară şi jocuri politicianiste, asta s-a făcut.

Şi, oricum, achizitiile nu s-au facut nici până azi, 25 martie 2020. Că s-au jucat Klaun şi Mandolină de-a starea de urgenţă şi ordonanţele militare de aşa manieră încât tot jocul politic să primeze (le-a fost frică să nu scadă în sondaje).

Revenind la discursul gol de conţinut al lui Orban, rămâne cum ne-a tradus în acest material:

Un specialist în Administraţie şi Management Public de la ASE Bucureşti, FACE PRAF programul de sprijin financiar al Guvernului Orban pentru depăşirea crizei de Coronavirus

ZERO BARAT! Poveşti cu peşti. Staţi în casă, vă numărăm noi când se termină totul!

Şi, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.