Școala se va târî în continuare în ignoranța, incompetența, indolența și nepăsarea celor care au creat-o după chipul și asemănarea lor de nătângi

A început din nou școala. Degeaba aș zice.

Dacă anul trecut se făceau eforturi să se strecoare tot elevul într-o facultate, inclusiv cei fără diplomă de Bacalaureat (Bacalaureat tehnic se numea năzdrăvănia), anul acesta este vițăvercea: loaza care nu ia 5 la Evaluarea Națională eșuează într-o școală profesională. De ce să se piardă vremea cu o evaluare vocațională a elevilor, așa cum ar fi normal, să se streseze cumva profesorașii care nu iau 5-ul dar predau în continuare?

Și, mamă, ce mai urlau cu spume la guriță toți gurnaliștii Patriei când Băsescu a zis că nu e nevoie de atâția studenți, mai e nevoie și de chelneri… Mă rog, fiecare cu ce-l durea: Abramburica Andronescu să umple Facultățile de Diplome cu material rulant, Băsea să aibă un profesionist la turnat șprițul – că profesioniștii cam emigraseră.

Bun, chestiunea cu Bacalaureatul tehnic se putea motiva prin faptul că nu este nevoie de diplomă de absolvire a grădiniței pentru a te înscrie în clasa I. Iar de absolvirea celor șapte ani de acasă nici nu mai merită să vorbim. Că doar n-au făcut degeaba școala în Videle atâta amar de guvernați! Doar se lărgea baza de ignoranță în învățământ. În ritmul cu care se pornise, urma să se dea voie la facultate și celor care habar nu au să scrie și să citească… dar, stai!

Dar cum justificăm refacerea cu hei-rup-ul a Școlilor profesionale pe care le-a distrus Abramburica Andronescu, când a avut interese pecuniare personale și de grup? Că tot o fabrică de făcut bani se întrevede la orizont, în interesul oricui altcuiva numai în interesul copiilor de școală nu.

Pe de o parte șantajul profesorilor de sub nota 5 rămași să predea în sistemul de învățământ, care vor putea și ei să amenințe cu profesionala pe orice elev mult mai inteligent decât ei, dar prea vioi la clasă (și care le dă clasă), pe de cealaltă parte, slugărnicia bovină a 90% dintre părinții parentingzizați și care vor scoate banul la meditație extra-școlară la cei care garantează măcar 5-ul.

Iar Școala se va târî în continuare în ignoranța, incompetența, indolența și nepăsarea celor care au creat-o după chipul și asemănarea lor de nătângi.

Mimând îngrijorare și preocupare pentru Școală, pentru viitorul copiilor din România, timp de 30 de ani politicienii au mânjit, molipsit, tăvălit și târât în zoaie Limba română: Doctorat, medicină, învățământ, manual școlar, autostradă, intervenție de urgență, afacere, drepturi de autor, sifon, mătușă, minoritate, bancă, parc, piscină, sală de sport, găleată, azil, lege, alegeri, cerșit, tratament, rețetă, instanță, securitate, școală, grădiniță, casă de copii, protecție, emisiune, divorț, canalizare, dezbatere, buget.

Și, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.