Cinci bani, zece bani, de pomană la prostani!

Ați votat, domnu’, contribuabil?

De 30 de ani pui boticul la promisiunile tuturor indivizilor fără nici o meserie alta decât datul din gură (sudoarea limbii, nu a frunții) și care ți-au promis că ai să câștigi 5 lei în plus la ceea ce nu câștigai?

Mno, ăia 5 lei erau încă de când se promiteau ca și cum ar fi fost 4. Că fiecare bănuț al acestei Patrii conține cota parte de para-ndărăt, partea care se pierde, sau se strică, cu de la sine în conturile acestor neisprăviți care se jură pe prosperitatea noastră, deja de trei decenii. Nici nu s-a pus bine pe vreo hârtie oarecarele proiect de investiții și deja se știe că “leul de 5” e, în realitate, “de 4”.

Dar ce să faci cu 3 lei, s-a întrebat politicianul mai apoi, după ce s-a văzut ales, cu sacii în căruța guvernării? Dar 2 lei nu-ți ajung, băi, hămesitule?

Ia, păstrează d-aici un leu și zi mersi că nu ai fost încadrat la evaziune fiscală! Că imediat îi pun pe ăștia de la ANAF să te oblige să mai aduci 5 lei de acasă!

Dar, stai! De fapt, exact asta fac, de trei decenii, aceste Grupuri Infracționale organizate ca partide politice, ori de câte ori ajung la guvernare și au majoritate șparlamentară. Jupoaie cinci piei de pe cei care muncesc, să dea la toată gașca: de la asistații sociali (ceva căzătură de lână, cât să nu înghețe la iarnă), până la lupii care păzesc stâna aceasta numită România.

Și uite așa s-a ales praful de pe toba tuturor promisiunilor electorale post-decembriste, iar România este țara fără nici o autostradă terminată, fără nici un proiect de viitor, altul decât prezentul din blid, fără Educație, fără Cultură, ci doar cu un șir întreg de suspecți, îmbogățiți din datul din gură, într-un mandat, cât alții în câteva generații. Ei s-au îmbogățit, Țara a sărăcit. Ei s-au înmulțit, Țara s-a depopulat.

Cum să nu vă zică: “Mulțumim că ați pus botul, vă mai așteptăm!”

Și, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.