De ce ar fi nevoie de revoltă fiscală și să candidez măcar la Președinție

Articolul 16 din Constituția României prevede în clar la aliniatul 1 că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Mai mult, aliniatul 2 întărește starea de fapt prin prevederea că “Nimeni nu este mai presus de lege”. Cu toate acestea, încălcând grosolan Constituția, cei din Grupurile Infracționale Organizate, impropriu numite “guverne” și “majorități parlamentare” după 1989 au decis că avem cetățeni privilegiați, de “categorie A” care nu-și plătesc niciodată taxele și impozitele și nici nu sunt deranjați de către autorități să o facă și “populime” obligată să plătească prin taxe și impozite iobăgești privilegiile acestei noi caste de cumătrocrați. Acesta nu este stat de drept, este stat de cumetrie.

Dar cu cine să faci revoltă fiscală, cu cei care se lasă adunați în piețe și purtați pe străzi în turmă pentru non-probleme?

Mai bine mă întorc din micuțul meu concediu din curtea din dos a casei și-mi propun vreo trei chestii: unu’ – să devin doctor în a nu-mi mai plăti taxele și impozitele (că oricum merg pe tot felul de sporuri salariale la diverși „doctori” analfabeți, adică pe furăciuni); doi: să devin doctor în vacanțe și concedii precum klanul Klaun Ciolannis; și, trei: să-mi iau doctoratul în ipocrizie. Fac primul milion de “ieuro” din afaceri numai cu bugețelul Statului și cu cine o mai fi pe la guvernare, așa ca Barna, apoi strâmb din nas că banii de la stat “pute” și că corupția ucide. Și-mi fac partid. Aș fi vrut să fiu și plod sau măcar nepot de securist, așa ca Cioloș, sau măcar eu însumi turnător sau securist pe nou, dar o s-o las pentru o altă viață.

Oricum, prin prezenta, îmi anunț candidatura măcar la președinția României – sau dacă aveți nevoie de un prim ministru tehnocrat, ceva. Intru-n politică, că văz că-i rost de căpătuială!

(și mie care-mi era rușine c-am rămas corigent la mate’ în a XI-a…!)

Și, gata!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.