La ei ard catedrale, la noi se îneacă copiii în fosa septică din fundul curţii şcolii

Românii nu sunt capabili să verse o lacrimă după cele 10 biserici-monument care au ars din temelii, între 2015 şi prezentul glorios, în Bucovina. Nu sunt capabili să se revolte de mila culelor boiereşti din Oltenia şi Ţara Românească, sau a castelelor nobiliare din Transilvania lăsate în paragină, sau după cum s-a trecut cu buldozerul peste cetăţile dacice că avea unul nevoie de teren pentru o viluţă în Situl Natura, sau o fabrică de chirpici fix în vatra lui Burebista. Am strâns 1,3 milioane lei pentru refacerea Palatului Episcopal din Oradea, mistuit recent de un incendiu. Atâta de larg le-a fost şi le este buzunarul tuturor celor care „au furat, maică, dar au dat şi la alţii”…

N-am fost capabili nici să cumpărăm „Cuminţenia Pământului”, dar nici să rezolvăm problema celor 255.000 de copii din România care merg, în continuare, la culcare flămânzi, în fiecare zi. Ei n-au fost „cumințeniile pământului”, că s-au născut într-o țară greșită, printre niște jegoși moral care fac orice pentru bunăstarea și propășirea lor personală, nu pentru cea a românilor – așa cum unii au jurat la învestirea în funcție.

La ei ard catedrale, la noi se îneacă copiii în fosa septică din fundul curţii şcolii. Anul trecut, existau 2.418 de şcoli cu buda în fundul curţii în România. Fiecare încă îşi aşteaptă copilul, înecat ca jertfă. Ia să fi clădit noi aceste buzi una peste alta, ce adevărată şi emblematică Catedrală a Mântuirii Neamului am fi făcut!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.