Ordinul de Zi pe Unitate este Felatio in integrum

56644856_1933406350120211_6144733861264752640_n

Cică, într-un alt scenariu de albire, Augustin Lazăr este și eroul care a cerut ca Ion Iliescu să fie cercetat penal pentru crime împotriva umanității, în 2018.

FALS!

Cererea de urmărire penală pentru crime împotriva umanității a făcut-o, în 2006, procurorul militar Viorel Siserman, azi șeful Procuraturii Militare Cluj. Cel care și-a însușit ideea a fost șeful său direct, generalul Dan Voinea. Cea care a închis dosarul a fost Procurorul General de atunci Laura Codruța Kovesi.

Este lăudabil din partea lui Augustin Lazăr că a achiesat la acest demers 12 ani mai târziu, reînviind, cu copy-paste, o rezoluție asasinată de către LCK. Dar asta nu îl absolvă fix de complicitate (prin cunoaștere și nedenunțare) a unor fapte imprescriptibile (crime împotriva umanității). În viziunea celor doi procurori militari, Ilici era acuzat inclusiv de nedenunțarea faptelor din gulagul românesc de care, ca membru al CC al PCR, avusese cunoștiță. Așa se face justiție și interpretare istorică a faptelor, nu din povești. Căci cunoaşterea faptelor de atrocitate comise împotriva deţinuţilor şi nedenunţarea acestora se pedepseşte conform legii, încă de pe vremea lui nea Ceaşcă. De altfel, însuşi Ceuşescu a fost condamnat la moarte şi cu un astfel de cap de acuzare. Și în cazul Lazăr, fiind vorba de deţinuţi politici şi de faptele împotriva umanităţii comise împotriva acestora, faptele sunt imprescriptibile. Asta i se impută procurorului ceauşist Augustin Lazăr.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.