Hoții care au ocupat instituțiile Statului nu scot ochii altor hoți

În România a fost depistat virusul FISCAL care atacă grav la portofel și se transmite agresiv către orice sursă de venit sau non-venit și nici o organizație mondială nu se sesizează. Deși există vaccin și, practic, majoritatea victimelor au fost vaccinate în ultimii 28 de ani, acestea nu răspund la tratament și nu acționează asupra vectorilor de propagare a flagelului FISCAL – aka, politicienii, pe care să-i stârpească prin vot.

Acuma că o autostradă în România poate costa și un miliard de euro pe kilometru neexecutat (sau executat mai scurt, sau cu scopul de-a se scufunda, să avem și noi Veneția noastră) este un lucru acceptabil. Inacceptabil este ca râtanul din fața ghișeului să încerce să aibă 100 de lei datorie la stat.

Și-atunci, dacă tot sunt niște bani de prăpădit din banul public, nu mai bine angajează ANAF niște amici de partid și de stat să introducă în niște tabele făcute în Excel niște nume și niște adrese? Mai bine. Asta în loc să se implementeze acel portal on-line la care fiecare contribuabil să se poată loga și să-și poată plăti dările, fără să mai stea cocoșat (pe timpul și banii lui) în fața unui ghișeu. Dar, își mai aduce cineva aminte cum au luat foc arhive, cu chitanțe cu tot, ca de exemplu cea a Vămii de Târguri și Expoziții (în 2007) și cea a Poliției Rutiere (deh, chitanțele pe taxe de mediu!) atunci când s-a mutat în Pipera? Mai mult ca sigur că plata cu cardul lasă prea multe urme.

Dar, așa de dată mai recentă, vă mai aduceți aminte (de săptămâna trecută) faptul că, după ce ANAF a făcut praf pe sărățele, sucuri și cafele 60 de milioane de lei pentru implementarea unui sistem IT de gestionare a taxelor și impozitelor și a legăturii cu cei jumuluiți de către stat (încă din 2012 se luptă), declarațiile on-line tot la ghișeul 6 de la Etajul I le depunem? Pe dischetă de 1.44, vă rugăm!

Chiar și Curtea de Conturi arată în rapoartele sale anuale că datoriile persoanelor fizice reprezintă o parte infimă, de doar 3,5% din totalul arieratelor înregistrate la ANAF şi că activitatea de recuperare a Fiscului ar trebui să se concentreze pe marii contribuabili datornici la stat.

Dar prostul harnic pus să conducă ANAF, indiferent de partidul de guvernare, vrea să recupereze 96,5% arierate de la cei care datorează 3,5%?

De parcă presiunea pe economia României o pun amărâții care nu-și fiscalizează legătura de ștevie culeasă din pădure, nu leprele care căpușează firmele de stat cu “afaceri” de genul celei care a existat doar ca să îi vândă ginerelelui lui Blaga servicii de „securitate” la prețuri de milioane de euro (deși firma trebuia trecută în faliment de acum 10 ani, dacă s-ar fi respectat legea). Sau firme ca Tel Drum care ni l-au cățărat la putere pe cariatul moral de Liviu Dragnea și cei 40 de analfabeți de la Guvernare. Sau Complexul Rovinari de la care au jumulit “consultanță” Șova și Ponta.

Bancorex, privatizările de 1 leu, restituirile abuzive, Caritas, SAFI, FNI, FMOA, Microsoft, Bechtel, Centurile de diamant, așa-zisele privatizări prin metoda Mebo șamd (nu mi-ar ajunge internetul să înșir toată lista).

Adevăratele tunuri se dau pe tărâmul financiar al Statului.

Dar hoții care au ocupat instituțiile Statului nu scot ochii altor hoți.

PS: Între timp, Opoziția, chiar ea, se ocupă cu ce știe mai bine: se dă în „lanțuri” la Bâlci (dacă ești prost de mic, numai de joci când ești mare).

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Hoții care au ocupat instituțiile Statului nu scot ochii altor hoți

  1. Pingback: Hoții care au ocupat instituțiile Statului nu scot ochii altor hoți – fairplaybl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.