Țara s-ar scutura de păduchi, dar nu se scutură de mizerie. Ori păduchele e semnul mizeriei

Mvaaaiiii, dar nu se poate! Cică copiii de la Școala din Răchițele, județul Cluj, colcăie de păduchi cam de vreo 5 luni.

Din septembrie anul trecut, odată cu începerea școlii, elevii Școlii Răchițele, din județul de 5 stele Cluj, s-au umplut de păduchi. Și, de 5 (cinci!) luni o țin tot într-o păduchelniță.

Că păduchii nu dispar când slinul jegului e gros de câteva degete și a prins și luciu.

România zace și se complace în mizerie. Cea materială este un mizilic față de cea morală, cea în care am inversat sistemul de valori și borfașii sunt președinți de partid, de Parlament și chiar de Țară. Ce, ziceți că Ciolannis este mai puțin borfaș cu falsurile prin care a obținut măcar o casă în mod ilegal numai pentru că nu a ajuns încă în fața unui procuror sau judecător? Într-o zi, când nu va mai fi folositore celor care-l butonează, va ajunge. Iar hoția, tot hoție este chiar dacă păpușarii nu s-au decis încă să o pedepsească.

Aceasta este mizeria în care zacem și de care nu ne scuturăm: triunghiul amoroso-borfășesc dintre un președinte de Țară cu bube, un șef de clan din Teleorman cu bube și un Șparlament care colcăie de penali și analfabeți. Urmate de menaje în trei pe banii publici la toate nivelurile societății și ale instituțiilor statului: cârdășiile pebale dintre un afacerist, un politician și un om al așa-zisei legi.

Slinul e vizibil de mulltă vreme, dar a fost acceptat și lustruit să i se dea valoare morală. Pe slinul acesta se înmulțesc păduchii. Fără o curățenie generală, nu scăpăm de păduchi. Mai strivesc procurorii între unghii câte unul, dar asta nu va pune stavilă colcăielii.

Și va rămâne de domeniul evidenței (mai ales când și dacă se va da cu suspinatul în fața procurorilor), că toți politicienii atunci când gvernează sunt onești și nu fură… doar banii publici dispar ca proștii.

Doar România este un adevărat Triunghi al Bermudelor în ceea ce privește banii publici: aceștia dispar fără urmă chiar și când procurorii îi descoperă.

Vorba cântecului: “banii nu dispare, banii se transformă”. În prosperitatea etalată cu opulență de acești păduchi ce cresc numai din cauza miezerie morale pe care noi o acceptăm.

O acceptăm când îi votăm în pofida diferenței evidente dintre ce ne promit în campania electorală și rahatul pe care-l mănâncă populist ulterior.

Acceptăm să ne fure grosolan și-i lăsăm să se îmbogățească cu nerușinare că: “au furat, maică, dar au dat și la alții”.

Cu așa milogi (care au drept de vot), nici copiii din Răchițele nu vor scăpa de păduchi și nici Țara.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.