Cum se repetă istoria: derbedeii, din nou la putere – prin votul proștilor, al inculților și prin lipsa de implicare a imparțialilor

Scria părintele Nicolae Steinhardt în 1937, la Paris fiind:

„Trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi.”

“Imparțialii și încerezătorii”, cei care doar „înregistrează și tac, “sunt cei mai vinovaţi”.

La ultimele alegeri, 61% dintre români au ales să se joace de-a imparțialii și încrezătorii în salvarea individuală și nu s-au prezentat la vot. Ei sunt adevărații vinovați a ceea ce se întâmplă acum, nu derbedeii care au năvălit de jos în sus la conducerea țării din cauză că li s-a deschis calea prin votul proștilor, al inculților și prin lipsa de implicare a imparțialilor.

La fel și acum.

După un an de guvernare, cu două guverne auto-trântite din cauză că premierii nu au mai răpuns întocmai și la timp voinței lui Liviu Dragnea, după înăsprirea regimului fiscal mai rău ca pe vremea fanarioților, cu o monedă națională prăbușit la cote nemaiîntâlnite până acum în raport cu valutele (ceea ce înseamnă inflație), după creșterea prețului creditelor și nici măcar o promisiune din campania electorală îndeplinită, PSD ar fi votat de 42% dintre românii care se mai duc la vot. Căci, în continuare, doar 57% dintre dintre responsabilii votanți români și-au exprimat o opțiune de vot. Restul de 43% au alte preocupări: se pișă pe el de vot.

În anii ‘30 ai secolului trecut, votul analfabeților i-au adus la putere pe toți derbedeii Europei, în lipsa implicării deștepților cu bun simț.

Ce mizerie ne pregătesc derbedeii secolului nostru, sub legitimitatea votului analfabeților și proștilor, vedem acum.

Poate nu e prea târziu ca imparțialii să nu se mai pișe pe el de vot data viitoare și să nu mai complacă în jocul a tot felul de asistați mintal care se dau educați și cu școală.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.