Da, să arunce primul cu cinzeaca, doar cel fără de prihană!

Poate ați uitat ce v-am scris în campania electorală pentru Șparlamentarele din 11 decembrie 2016, despre cum noi am pus o poză în Ziar de Cluj și toată șumea a “citit” poza, nu și textul, că toată lumea știa că n-o fi chiar “Șoni din Vama Veche” acest „Guță de la Cluj-Napoca”, în viu și pe persoană fizică (în ciuda asemănării), dar ca apucături, viața și opera li se cam aseamănă.

“(…) Discuția nu este dacă într-o poză apare prăbușit în mizeria alcoolului, încovrigat după un pet de bere Timișoreana, un anume “Răducu din Vamă”, sau însuși Mihai Goțiu, individul care s-a cățărat pe protestele anti Roșia Montană și „occupy” până la a fi nominalizat pe poziție eligibilă pe lista de la Senat a USR Cluj. Un individ care a votat și și-a argumentat în scris opțiunea pentru Mircea “Prostănacu” Geoană (de stânga, nu de dreapta cum se declamă; PSD curat, cu pârnăiașul Voicu pe post de ministru de Interne, ăla care dacă ajungea în funcție, îi rezolva de pârnaie pe toți ai lui, inclusiv pe patronul goțiului, Sorin Ovidiu Vântu!) și care, de pe platforma Vox Publica – creată din bani furați de patronul „Sorinache” -, a împroșcat tone de imprecații și minciunele la adresa politicienilor “băsiști” (că asta îi era marota, una bine întreținută pecuniar alături de cea cu “cianuriștii”), în numele lbertății de exprimare, a polemicii, pe care acum (culmea ironiei, nu?), le neagă altora.

Cei care au vrut să citească altceva, au citit poza, nu conținutul. Au citit “pet”, s-au uitat în poză și au văzut “pet” (…)”

Și nici n-am scris noi bine toate acestea și au și năvălit toți #indignadoșii Clujului napoc să ne spurce (anonim, majoritatea), dar și asumat, precum niște umil mobilați intelectual care au declarat public că ne vor pedepsi pe noi (ce-am mai râs) cu votul lor pe care îl vor acorda (deși nu ar fi vrut) lui Mihai Dormeo Goțiu. Da, că România colcăie de energii civice… românul se “nervează” de la nici nu te-aștepți ce. Deodată-i vine nodul în gât și i se blochează judecata și dă cu PET-ul de asfalt.

Și, vai, dar cum am putut noi să uităm tradiția totalitaristă a bolșevismului pe care și-au însușit-o și acești indivizi care se dau noi, destupați la minte, alternativa la “aceeași mizerie”?! Cum am uitat că “cine nu este cu noi, este împotriva noastră”, că “dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, dai în câmpuri și ogoare, dai în clasa muncitoare”?!

Că la fel sunt și noii marxiști care ne-au fost livrați drept înnoire a clasei politice, salvaționiștii de la #UnițiSalivămRomânia și susținătorii lor. Noi i-am intuit corect, hipsterimea ipocrită, nu. Nu, că sunt chipul și asemănarea lipsei de educație pe care o au – li se pare că libertatea există, pentru că există ei și s-au născut bucurându-se de ea, un bun dat, că nimeni nu-și permite să le-o încalce, să le-o ia.

În România, acum 27 de ani, au murit oameni pe stradă pentru libertate, dar nu am văzut niciodată, pe 21 decembrie, vrun marș salvaționisto-comemorativ pe străzile Clujului napoc, n-am auzit măcar un dangăt de pet bătut în dungă de asfalt “in memoriam”.

Ipocriții #salivaționiști au impresia că libertatea se livrează la naștere, exact cum au impresia că, dacă-și cumpără mașină, locul de parcare e inclus în preț și pot parca unde-i taie nevoia „că au drepturi”. Noțiunea de îndatoriri nu există legat de drepturi – nu le-a fost livrată. Da, libertatea este un drept, dar există datoria de a te lupta pentru acest drept – în mod necondiționat.

Așa că, iată că v-am dat noi, Ziar de Cluj (și-o să vă mai dăm), prilej de o hipstereală, un #salivați, un #occupy proprietatea altora, un #indignados, o interdicție gen “conformează-te sau mori” și v-am deranjat atât de tare încât în 11 decembrie ați ieșit să izbiți cu PET-ul în buletinul de vot. Somn ușor, v-ați creat un senator după chipul și asemănarea voastră! Somnul clujeanului sforăie în Senat! Acest Guță, este singura formă cu conținut sforăitor – un nou Păunescu (dar fără talentul aceluia ca poet, ci numai ca șorici).

Dar, cum spuneam și în titlu: să arunce primul cu cinzeaca, cel fără de prihană! Și noi suntem vinovați că v-am pus practic oglinda în față și v-am dat ocazia să vă manifestați lipsa de educație politică, propria formă fără conținut.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.