De ce mi-am anulat votul în decembrie? Trebuia să se vadă întreaga mizerie politică: mare, în mijlocul drumului, în toată lipsa ei de splendoare. Nemernicii și complicii lor

Prostul atacă imprevizibil și pe un front mai larg, de aceea nici nu prea poți să-i ții piept logic.

Dar mai perfid și mai distructiv este ticălosul programat – cel care știe foarte bine să mimeze echidistanța și cuvintele mobilizatoare, dar atât. Există în această mare famiglie “opinatoare” dintre cei care o fac pe bani – pe aceștia îi prinzi rapid, că se transformă rapid în propagandiști.

Și mai sunt dintre cei care o fac din lăcomia de-a fi ei primii care „au zis”, care au „avut dreptate, v-am zis”. Cel mai periculos lucru este să cazi în polemică cu ei. Ajungi să trebuiască să justifici tu tot ceea ce azvârle ei pe gură.

Un exemplu: își clamează “dorul” față de „omul” X pe care-l „respectă” și-l considera „cel mai pur” „om” pe care l-a cunoscut, dar… Dar nu mai corespunde fișei postului pe care insidiosul i-a trasat-o (sau nu mai dă bani, sau nu mai e interesant ca nume public și nu se mai poate stoarce un ban din exploatarea faptului că îl cunoaște). Omul acela „respectat”, „pur” șamd nu mai există din momentul în care nu mai are pita și cuțitul la el, fără să fi făcut sau zis nimic altceva decât a făcut și a zis ani de zile.

De ce?

Din cauza că românul „imparțial” duce cu el povara tuturor urilor și scârbelor pe care le acumulează față de alții (dar, mai ales, față de propriile neputințe și cedări) și ține morțiș să le reverse, să se lepede de povara urii, să o pună altora în cârcă. Povara urii, acesta este Defectul. Și nimeni nu mai este cinstit când pune etichete, că nimeni nu reușește să se auto-eticheteze.

România suferă de lipsă de înțelegere și de respect. De aceea unul ca Dragnea și alți „cinstiți” condamnați aflați în reinserție socială prin Șparlament și funcții publice sunt chiar ajutați să fie simpatici și li se găsește scuza că au fost „corecți” întotdeauna în ceea ce au făcut. Scrie pe ei borfaș? Ca niște borfași se comportă.

„Dragnea îmi vinde o sticlă de coniac Unirea pe a cărei etichetă scrie coniac Unirea, intelectualii îmi vând o sticlă de Chivas Royal. Cel puțin așa au scris pe etichetă: Chivas Royal. Dacă nu e Chivas Royal, să scrie ce e. Dacă e coniac Unirea să scrie pe etichetă coniac Unirea. Nimeni nu te oprește să vinzi coniac Unirea, dar nu avea pretenția să ne mințim și să ne prefacem că ceea ce tocmai am băut e Chivas Royal. E coniac Unirea și așa trebuie să scrie și pe etichetă. Scoți eticheta cu Chivas și o pui p-aia cu Unirea. E simplu. E moral. Altfel ar fi înșelăciune.”

De aceea și violatorii sunt cei mai cinstiți iubăreți de Valentine’s Day, iar hoții cei mai cinstiți bancheri.

Dar, ca să vadă toate acestea cu ochii lor și să și priceapă cu capul lor toți hipsterii care se agitau aiurea pe străzi pentru cauze fără de cauză și mize fără fond, trebuia ca cei ca și Dragnea să câștige puterea singuri, fără alianțe complice cu PNL (complicitatea oricum rămâne: de la cum s-au votat anumite legi cu dedicație și până la prima tentativă de lovitură de stat din 2007 în interesul borfașului Dinu Patriciu; inclusiv cea din 2012).

De aceea mi-am anulat votul în 11 decembrie 2016 și am îndemnat cât mai multă lume să o facă. A fost o formă de protest față de lipsa de ofertă a așa-zisei opoziții, dar mai ales o dorință a mea să se vadă întreaga mizerie politică: mare, în mijlocul drumului, în toată lipsa ei de splendoare. Să-i vedem pe nemernici și complicii lor.

Și, după Ordonanțele date ca la hoți în miez de noapte, și după protestele de stradă care le-au urmat, nemernicia iese acut la suprafață. Grupul Organizat Infracțional, infiltrat peste tot în societatea românească, dar cu partea vizibilă Politicul (ca la iceberg) își dă arama pe față.

Nu mai poate aduce mineri. Nu mai poate scoate Armata pe stradă să împuște norodul. Așa că apelează la pumn în gură prin orice alte mijloace. Pe unicul protestatar din Odobești l-a dat primarul pesedist în judecată: cică pentru “imagine nereperată”; pe cei care au fost cu copiii în piețe i-au reclamat la “protecția copilului”; peste patronii firmelor care au ajutat cu un ceai și o pită unsă cu unt, sau o felie de pizza, au trimis miliția economică; peste cei de la multinaționale ar fi vrut să trimită Serviciul Român de Informații; și-au trimis asistații luați cu japca și cu tabelul de prin județe să spumege prostii de anii ’90 în față la Cotroceni; până și pe Darth Vader l-ar fi luat la întrebări pentru laserele din piețe, dacă ar fi știut în ce Galaxie îndepărtată să-l convoace.

Pe mine (și nu numai, că au pățit-o și alți „nealiniați”) un grup de asistați mintal mi-au raportat contul de FB. Că practic nuditate in integrum. Că conțin nuditate pozele cu cei împușcați în decembrie 1989 la Cluj-Napoca (la care am scris că: “nu uitați, indivizii care se agită cu spume la gură la Cotroceni în favoarea borfașului Dragnea și a slugii sale gudurate Grindeanu, sunt cu atât mai de neînțeles cu cât acești tineri au fost uciși cu sânge rece în 21 decembrie 1989 pentru libertatea și dreptatea pe care aceștia nu o pricep. o traduc în suta de lei în plus la pensie – ceea ce vroia și Ceaușescu să le dea…”). Ah, i-a durut! Înseamnă că mai simt ceva.

Numai atâta îi duce capul pe nuzii mintali ai lui Dragnea: să raporteze ca „nuditate” morții Revoluției și caricaturile cu șeful lor de județ. Teleormârlănia contra România.

Așa că mi-au blocat contul și au cerut să fie șters (că, cică, sunt o identitate falsă). Aceasta este „Iepoca” Dragnea și a asistaților săi mintal, identică cu “Iepoca” Iliescu și cea a lui Ceușescu din care se trage.

Acum că o vedeți în toată splendoarea ei, data viitoare evitați să mai stați acasă: mergeți la vot. Dar când folosiți ștampila, măturați-l nu numai pe Dragnea de pe scena politică, ci și pe complicii lui, indiferent de partidele în care se joacă de-a Opoziția, indiferent de cât de tineri și nevinovați par.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.