Terminați cu minciunile: Ziar de Cluj nu este împotriva Untold, ci împotriva încălcării legii și a hoțiilor premeditate (nu vă ia nimeni festivalul, cum nu ne iau ungurii Ardealul)

Unui îndoctrinat (spălat pe creier) poți să-i vii cu argumente să-ncerci să-i demonstrezi cum a fost (este prostit) – el nu vrea să audă. El vrea să audă numai ce-l interesează. Argumentele sunt inutile (poți încerca să vorbești despre lege și respectarea acesteia, indiferent de costurile personale – îndoctrinatul are să urle că-i ataci și jignești valorile, că vrei să strici ceea ce este frumos și bun, că ai ceva cu el). În plus, ca o justificare a propriei prostriri, îndoctrinatul îți va aduce, ca argumente finale, fie că ești coada de topor a “dușmanului”, fie plătit să fii ticălor, fie că ai face ca el, că nu ți-ar păsa de lege, nu trebuie decât să fii în locul lui.

Ne plângem că politicienii încalcă legea, sau că fac tot posibilul să și-o croiască de așa manieră încât să le fie favorabilă. Apoi mărșăluim, ipocrit, pe străzi cu candele și lumânări în mână, strigăm, sfâșietor: “#Colectiv!” și “Corupția ucide”, apoi orbim, subit, când este să ne satisfacem mațul cu propriile noastre plăceri. Când este vorba despre mațul nostru, devenim brusc complici – iar cei care ne arată acest lucru sunt niște jeguri care nu vor să ne lase în pace. Noi doar ne distrăm. Nu contează că această distracție se face prin anularea legilor, prin încălcarea drepturilor altora (dă-i în mă-sa de boșorogi, comuniști, să se care din oraș!) și este generatoare de țepe premeditate. Nu, mațul nostru este pe primul loc! Apoi vom mărșălui din nou, ipocrit, cu candele și lumânări în mână urlând pe străzi ceva cu un haștag în față (nici nu mai contează numărul cadavrelor și în ce condiții au fost generate) și cum “Corupția ucide”. Nu numai corupția ucide, ipocrizia este tot acolo, printre călăi. Nepăsarea se ține de mână cu corupția, judecatul cu mațul gâtuie, agresiv și ticălos, orice opinie contrară.

Nicăieri în țara asta (în Europa noastră) nu a mai anulat cineva legea timp de 4 zile și nu a mai pus un oraș întreg preș la picioarele unor particulari așa cum a făcut Emil Boc. Și, totuși, Ziar de Cluj se face vinovat că atrage atenția asupra acestui fapt, că are o opinie contrară cu privire la faptul că sunt situații și fapte care put și ar trebui corectate pentru a se intra în legalitate, pentru a putea să ne bucurăm de ceva cu adevărat frumos. Dar nu, Ziar de Cluj vrea să închidă Untold! – cu o astfel de minciună sunt netezite creierele festivalierilor de către o propagandă ticăloasă de genul “cine nu este cu noi, este împotriva noastră!”

Nu, Ziar de Cluj arată că s-a rechiziționat și distrus Parcul Central. Că s-a făcut praf gazonul de pe Cluj Arena. Că s-a mințit de către administratorul Cluj Arena că s-au dat 30 de mii de euro să refacă o lucrare de 200 de mii de euro (toată lumea-i fericită) – iar a doua zi a ieșit proprietarul (președintel CJ Cluj) să ne spună că abia azi se va face o comisie care să stabilească valoarea pagubei produse (deci, cum se putea plăti integral o pagubă neevaluată, așa cum a declarat public administratorul Cluj Arena? Cum se face că sunt înghiție, pe nemestecate, toate minciunile aruncate pe piață și să fie blamați cu ochiul bulbucat și spuma la colțul gurii cei care atrag atenția că se spun minciuni?). Ziar de Cluj critică modul în care, împotriva prevederilor legale, sau la limita acestor prevederi, s-a pus la dispoziția unor particulari infrastructura orașului + gardieni + polițiști + jandarmi + elicopter șamd, din banii noștri, nu ai festivalului. Ziar de Cluj se-ntreabă cum de a fost posibil ca minorii să bântuie nesupravegheați toată noaptea. Ziar de Cluj demonstează că nimeni nici măcar nu și-a pus problema (empatie, băi, distracțierilor!) ce se întâmplă cu odhna celor operați și bolnavi (mai mult sau mai puțin grav) care erau internați în spitale aflate la 50 – 200 de metri de epicentrul Festivalului. Nicăieri în lumea aceasta nu se permite urletul de 80-100 de decibeli, 3 nopți la rând, în preajma unui spital, dar distracțierii n-au a face cu aceasta, autoritățile locale, cu atât mai puțin – doar au gloata complice cu lipsa lor de bun simț și de obraz. N-așa, Emile, ce mișto te distrai cu soția în cârcă în timp ce poate, măcar un copil al Clujului suferea internat pe strada Moților, la 200 de metri de distracția ta, privat de somn… Dar despre cei de la maxilo-facială, operații „ușoare”, n-așa, care ședeau cu sârma-n mandibulă la 50 de metri de Festival? Cei de la Ziar de Cluj sunt scârbele, voi băieții empatici, plini de dragoste și bună voință!

Ziar de Cluj nu a scris nimic și niciodată nu a cerut ca acest festival să nu existe, sau să fie trimis în altă parte. Ziar de Cluj a cerut să se respecte legea și cei care au încălcat-o să plătească. Asta ne face dușmanii ticăloșilor și a ipocriților lor complici.

S-a distrat lumea, comuniștilor – acesta este răspunsul la încălcarea legii? Noi suntem cei care avem ceva cu mizeria făcută în orașul nostru, cu anularea legilor, nu cu festivalul, sau cu distracția copiilor și uaseceriștilor nostalgici. Eu, cel puțin, sunt același care v-am scris zi, de zi, „Escrocaritasul” pe vremea când cu același patos vă dansați banii la jocul piramidal Caritas. Sunt cel care v-am demonstrat că sunteți bizonii lui Stoica și nu m-am speriat că ați urlat că-mi spargeți geamurile și-mi dați foc la redacție! Măcar pe atunci nu aveați cum să vă ascundeți ticăloșenia în spatele anonimatului unui comentariu pe Internet. Erați mulțime, la fel de înticăloșită din cauza necesităților mațului, dar vă puteam privi și să vă râd în nas privindu-vă în față. Sunt cel care a scris, ani de zile, despre crimele comise de responsabilii Armatei române în decembrie 1989 – și nu m-am speriat de amenințările lor cu Direcția de Informații a Armatei (generalii, coloneii și maiorașii care au ajuns la închisoare, pot să mărturisească). Credeți că mă sperii de niște mucea care au ajuns să-și permită să amenințe cu bătaia pe site-ul ziarului la modul anonim? Mă faceți să râd. Iar lui Emil Boc îi zic atât: să-ți fie rușine cu cine te-ai înhăitat și cum ai ajuns să faci jocuri de imagine bizare!

Când cineva își permite să anuleze legea timp de 4 zile, calea spre dictatură este deschisă. Când “masele” (gloata) aplaudă suspendarea legii în numele distracției, înseamnă că nu s-a înțeles nimic din trista experiență a „viitorului luminos al omenirii” care ne-a costat sute de milioane de morți și de destine distruse. Mă cutremur să văd câți pun botul la povestea cu banii aduși comunitățății și la cum s-au distrat tinerii. Tinerii se distrau și când ardeau cărți și când hăituiau evrei, intelectuali, deviaționiști, homosexuali… Mi-e o scârbă de mă doare de atât prostie asumată de gloată și de atâta ticăloșie exprimată din partea autorităților publice locale.

Se putea face, mai ales după experiența de anul trecut a Untold, un festival la fel de frumos, fără să se anuleze legea. Ne-am fi distrat cu toții, inclusiv cei despre care se-mbată distracțierii și organizatorii că am fi minoritari.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%, Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.