Dacă din iarnă PMP devine noul partid balama, o să accepte UDMR o fuziune prin absorbție?

Acuma că s-a anunțat fuziunea prin absorbție dintre PMP și UNPR, într-un secret atât de desăvârșit încât două săptămâni cât au durat negocierile nu s-a scurs pe surse nici un suspin în mass media, devine asurzitor urletul criticilor venit din partea celor care s-au absorbit și fuzionat până acum în toate combinațiile politice posibile (de zici că erau Lupul și Scufița Roșie pe cărarea din pădure). De ce oare? Păi ia să facem noi puțină matematică politică să vedem ce ne dă din adunarea PMP cu UNPR (anunțată ca fiind extrem de “câh” încă din 2014 de către fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc, trecut cu arme și bagaje la Alina Gorghiu).

Primul lucru pozitiv al acestei “adunări” este minusul din dreptul alianței PSD+ALDE, care pierde majoritatea în Șparlament. Așa că numai de acum în colo vom putea avea la vedere blatul dintre PSD+ALDE și așa-zisul PNL, pe care-i vom denumi USL2.0. Adică ceea ce sunt încă de când mimează că unii ar fi în “opoziție” și ceilalți la “putere” – dar în opoziție față de Guvernul Cioloș, care-i “guvernul lui Iohannis”, care-i adjudecat ca victorie de așa-zisul PNL șamd. Avem un întreg încârlândâc politic, în care toți sunt nevinovați de toate pozițiile adoptate unii față de ceilalți, numai Băsea trebuie să dea permanent socoteală – în fond toți ceilalți face ceea ce fac numai din cauza lui.

La localele din 5 iunie, PSD a pierdut 60 de senatori și deputați, aleși primari și consilieri locali sau județeni. ALDE a pierdut 9 oameni, PNL – 10, UNPR – 4. Făcând apelul în Senat de pe site-ul instituției, răspund prezent 157 de membri. În funcție de apartenența politică + afiliații, avem așa: Grupul PSD: 49 de senatori + 14 afiliați = 63; Grupul PNL: 47 de senatori + 6 afiliați = 53; Grupul ALDE: 11 senatori + 3 afiliați = 14; Grupul UDMR: 7 senatori; Senatori fără apartenență la un grup parlamentar: 20, dintre care 8 sunt senatorii UNPR rămași după marile migrații uneperiste către PSD și PNL din 27 și 28 iunie. Așa că PSD + ALDE = 77 de senatori, restul de 87 de senatori fiind noua “majoritate” senatorială. Asta în funcție de cum vor dansa din buric senatorii așa-zisului PNL și UDMR pe manelele legilor populiste propuse la vot de către PSD. Și cum se vor ascunde pe holuri când va mai veni DNA să solicite câte un mandat de arestare dintre ai lor.

În Camera deputaților mai sunt 358 de deputați din totalul de 417 aleși în decembrie 2012. Pe majoritatea, cam 59, i-a săltat DNA și i-a pus la răcoare în “Beciul Domnesc”, restul de 20, cum ziceam mai sus, au devenit aleși locali în iune anul curent.

Grupul PSD are 133 de deputați, PNL – 113, UNPR – 24, ALDE – 23, UDMR – 16, Minorități: 17. Deputați neafiliați (inclusiv PMP) sunt în număr de 32. PSD+ALDE are 156 de membri din totalul de 358. “Opoziția” are 202 deputați. Cu 233 de deputați și senatori dintr-un total de 515, Alianța PSD + ALDE poate fi izolată în Parlament, asta dacă vrea așa-zisul PNL, adică Vasile, nu Bleaga (asta după ce-și revine din șocul mutării făcute de Băsescu care le-a cam furat resturile ciolanului UNPR din fasolea frecată a politicii dâmbovițene).

Despre cum nici o “faptă bună nu rămâne nepedepsită”, cei din PNL au simțit-o pe propria piele la ultimele alegeri locale, după ce au pus botul și au votat legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Legea i-a cam lăsat în primăriile goale. Dar cea mai gravă înfrângere este cea de la Primăria Generală a Capitalei și cele 6 Primării de Sector. Că au pierdut “șasă sectoare frumoase”, pentru Vasile și Bleaga e ca și cum ar fi pierdut întreaga Țară.

Plus că este de tot râsul, la cât de bățoși se țin pe “dreapta” cei din așa-zisul PNL, cum PMP, cu un scor național de 4,27% la alegerile pentru Consiliile județene, a constituit 9 majorităţi în acestea, la egalitate cu PNL care a avut un scor național de 31,93%. PMP a reuşit să constituie majorități alături de PSD în CJ Constanţa, Prahova, Neamţ, Caraş Severin, Timiş şi Maramureş. Alături de PNL (ca să vedeți cât de curați și morali, cu usturoiul nemâncat sunt cu toții), PMP a făcut majorități în Alba, Arad şi Ilfov. Liberalii, prin ei înșiși, au reușit să creeze 3 majorități la Consiliile județene și încă 6, în alianță cu UDMR, PMP şi FDGR.

Încep să cred că PMP poate deveni la iarnă noul partid balama. Mai știi, poate absoarbe prin fuziune și UDMR…? Chiar că iarna nu-i ca vara.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul!, Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dacă din iarnă PMP devine noul partid balama, o să accepte UDMR o fuziune prin absorbție?

 1. Mihaileanu zice:

  … si nici nu iti vine sa vomiti atunci cand vorbesti despre ultima „realizare” a maretului luptator anticoruptie din strada Mihaileanu, nu-i asa? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   Nu înțeleg de ce trebuie să visceralizezi o opinie exprimată? Vă face asta un om mai bun, mai deștept? De unde știți care îmi este starea viscerelor? Și aș putea continua pe tema aceasta, dar nu e cazul.
   Politica e de tot rahatul încă de când s-a inventat. Machiavelli, Borgia, Medicis, sultani, împărați șamd – cu toții au procedat la fel. Dumneavoastră sunteți rezultatul spălării pe creier făcute cu politici corecte (invenție kaghebistă, prima manifestare a fost așa-zisa luptă pentru pace), dar ca spălat pe creier degeaba vă fac efortul să vă explic asta. Dacă e Băsea, e câh tot ceea ce e normal pentru alții. Dacă ați fost învățat că un căcat este suficient de curat numai de partea de care vi s-a spus să îl țineți, încercați să nu-l mâncați pe aici.
   deh, așa e cu #MiSeCuvinii lui #PentruCăMonica. La cât rahat politic a mâncat ființa, e normal să reverse și pentru alții.

  • Jean Valjean zice:

   Sun Constantin Manzu si-mi place sa mi-o sug singur. Ca sunt un bou.

   • Sare'n Ochi zice:

    Păi mergi la Românii au talent, clar primesc sugaci ca tine.
    toti nespalatii din Titu (nici macar gara ca lumea n-aveti) ati devenit analisti politici de când v-a spălat Latrina 3 (de unde vă adăpați) creierul. hai siktir!

 2. markwilliams zice:

  „Fiat justitia, et pereat mundus”
  Ce parere aveti domnule procuror sef ,despre toata povestea asta neconstitutionala?? Se incadreaza in tr-un articol penal si se numeste HARTUIRE!
  Trimiterea in judecata a fostului presedinte ,cu un rechizitoriu intocmit si aprobat de doi procurori ,pe o fapta inexistenta si mai ales,pe o declaratie politica autorizata de imunitatea presedintelui nu se poate atribui nici ignorantei,nici prostiei celor doua..Este o comanda politica de cea mai josnica speta executata de slugi aliniate in sistem ,pe ierarhii politice ,care sunt mai apoi rasplatite cu avansari ..pentru MERITE.
  Declaratia fostului presedinte s-a facut in plin mandat prezidential si este doar o declaratie politica incadrata la imunitati.De ce procuroarele o scot de sub ocrotirea imunitatii prezidentiale si o trec la ordinar este usor de intuit.Incalcarea Constitutiei se savarseste ,in flux continuu,cu atat mai mult cu cat lui Traian Basescu i s-au mai servit incalcari constitutionale ..la cele doua suspendari ..
  ART.84 – al.2
  Presedintele se bucura de imunitate (vedem cum se bucura !)
  Pre vederile articolului 72,al.1 se aplica corespunzator.
  ART.72.al.1
  Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la RASPUNDERE JURIDICA pentru voturile si opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.
  CONSTITUTIA ROMANIEI.
  Analizand infractiunea de „amenintare”,iata ce constatam :
  Fapta de amenintare este incriminata sub doua modalitati nor­mative: amenintarea cu savârsirea unei infractiuni si amenintarea cu savârsirea unei fapte paguboase.
  „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”.
  Daca poate cineva sa defineasca cuvintele prin care se produce „savarsirea unei infractiuni” Sau „savarsirea unei fapte paguboase” s-ar putea incrimina fapta de amenintare .
  .Am citit de zeci de ori,in toate sensurile ce a spus Traian Basescu si eu nu le gasesc.Cum au reusit sa faca asta procurorii este o mare enigma
  nu rezulta cu nimic ca presedintele va trece la înfap­tuirea amenintarii si daca amenintarea, în mod obiectiv, nu poate fi realizata, fapta nu este de natura sa alarmeze -inlaturand din start „temerea „.
  Motivul de temere invocat nu este sustinut de stabilirea unui termen imediat ..acest termen se deduce a fi incert.(intr-o zi ?? maine,luna viitoare ,anul viitor ??)
  „in parohia lui se intampla lucruri rele ” arata cu certitudine multe dosare penale ale primarului Pandele -si multe fapte infractionale intamplate pe”mosia ” Pandele ,cu adevarat..ele exista ,indiferent de solutionare..sau de persoane..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.