La Cluj se negociază dârz, funcție cu funcție, să nu care cumva să pățească Alin Tișe vreo rușine, ceva

micul PaunelCa să nu mai rămâie repetent și anul acesta la funcția de președinte al Consiliului județean Cluj, nășicul Emiluț Boc, mamițica Vakar Istvan și tanti Daneel Buda i-au promis tânărului Alin Păunel să-l ducă-n negocieri cu UDMR Cluj, chiar dacă au să ajungă să șadă și în genunchi, numai ca nu cumva să-l lase, să i se întâmple din nou pocinogul. Răsucind mustața, unchiu’ Csoma Botond de la UDMR Cluj a prins oportunitatea din zbor și-a zis că e momentul să le arate cum negocierile ca pe Calea Turzii pot să fie și de salon. Așa că a pritocit un text în limba conlocuitoare și l-a dat la citit numai conînlocuitorilor săi din presa conlocuitoare, cum că ar fi amabil de însoțire cu cei care se vor dovedi amabili de o deschidere similară deschiderii UDMR la negocieri și vor pune plăcuțe bilingve peste tot în județul Cluj.

Nițel cam dureros pentru nășicul Emiluț, care se luptă să pună plăcuțe la Cluj-Napoca de dinainte de a fi Capitală Europeană a Tineretului și încă nu i-a reușit. În schimb, întrevedem din adresarea ofertei numai către cititorii de limbă maghiară, că unchiu’ Csoma o fi vrut să-și ceară scuze alegătorilor în cazul în care mamițica Vakar Istvan va accepta să fie președinte al CJ Cluj, primind ca bonus și o funcție de vicepreședinte. O bună oportunitate pentru Remus Lăpușan pentru a-și salva cariera politică.

Oricum, grele s-au mai făcut negocierile anul acesta la Cluj – de nu se mai vede politicianul dintre ele. Adică nici n-a intrat bine penelistul sau pesedistul la negocieri, și maghiarul îi și zice că regretă (io regret). Ha?!?!

– “Apăi și io regret” – îi răspunde, dârz, pe poziții, Nășicul, sau micuțul Remus – după caz.

– “Poroncioni?!” (poftiți!)

– “Aha, adică-mi poruncești la mine-n oraș, unde pot să-ți dau, sau să nu-ți dau? Atât ai înțeles matale din dragostea noastră?” – se poate enerva negociatorul.

– “Teșec?” (vă rog?)

– “Da, fă, eșec, total” – o fi replicat nășicul Emiluț Boc, mamițica Vakar Istvan, Tanti Daneel, sau micuțul Remus, „că nu mă intimidezi!”

Așa că vinerea trecută s-au privit dârz în ochi (la fel ca și cu o săptămână înainte), n-au zis nimic și au stabilit, sfidător, să își întoarcă spatele până luni, după Rusalii. Și-au dat să iasă. Dar între timp se făcu luni, apoi marți. Iar marți, negociatorii PNL și PSD au primit un cuțit intercultural în spate, adică “Vizontlatașro!”

Păi, să nu te-ntorci și să le zici ceva de la obraz? “Dă, bă, vizon lat în șanț! Că ne-ați lăsat lați în șanț ca pe floră și pe faună!”

Așa că ar fi ieșit, trântind ușa.

Numai că o doamnă, Anna Horvath pe numele ei, tocmai ce trecea pe-acolo și le-a zis: “ionopot”! (bună ziua). La care nășicul Emiluț Boc, mamițica Vakar Istvan și tanti Daneel Buda s-au luminat la față și-au zis într-un glas: “Da, doamnă, și noi avem un nepot”!

Da, Transilvania este un loc în care cu toții (români, germani, maghiari, sași, șvabi, țigani, ruteni, sloveni și ce-om mai fi fiind) vorbim daca veche, strămoșească. Și ne înțelegem de minune.

Așa că, rămâne pe vineria care vine să vedem dacă cu toții avem același nepot ca și nășicul Emiluț Boc, mamițica Vakar Istvan și tanti Daneel Buda.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.