Consens general în mișelie

Fiți liniștiți, șparlamentarii români chiar lucrează în interesul poporului. Ei fiind reprezentanții poporului, este normal ca, în primul rând, să lucreze pentru interesul lor.

Avem, în doar două zile, patru mânării pe care și le-au aprobat, prin vot, bravii noștri șparlamentari. Mai întâi i-au interzis guvernului Cioloș să emită ordonanţe pe perioada vacanţei. Nu cumva să le strice odihna din concediul care are să vie. Apoi au hotărât că Titus Corlăţean nu poate fi anchetat penal, fiind un cetăţean cu drepturi speciale, mai presus de lege. Poate să prevadă Constituția egalitatea în fața legii, șparlamentarul român este mai egal decât oricine și, categoric, de-asupra Constituției.

După care, în pofida Deciziei Curții Constituționale (care nu se discută, se execută, dar numai la muritorii de rând), au stabilit să se dea pensii speciale şi aleşilor locali. Curat neconstituțional, dar umflați-le conturile și aleșilor locali, ce naiba?!

Iar azi s-au dezincriminat de conflictul de interese pentru cei dintre ei care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare până în anul 2013, cu un scor zdrobitor de 306 șparlamentari “pentru”, 1 “abţinere” și nici un vot împotrivă. Am avut consens general în mişelie.

Cum este posibil să anulezi prin votul din Șparlament decizii definitive și irevocabile date de către instanțele de judecată și care mai este valabilitatea principiului separării puterilor în stat, întrebați-i pe șparlamentarii din circumscripția dumneavoastră. Sunt curios ce vă răspund de votul pe care li l-ați acordat, de banii din care-i hrăniți.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.