Relație de curvăsăreală cu UDMR (Bine, bine, nu este un motiv să începem să revopsim băncile și coșurile de gunoi în tricolor…)

După cum era de așteptat, dacă tot a obținut un scor zdrobitor la Consiliul local Cluj-Napoca, prin neprezentarea la vot a electoratului clujean, UDMR Cluj s-a vopsit azi strident pe buze și-a aprins felinarul roșu-n poartă și așteaptă ofertele. Este motivul pentru care Horváth Anna, încă viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat că Uniunea nu se grăbeşte să încheie alianţe politice la nivel local şi judeţean. Că mai aşteaptă să vadă ofertele PNL şi PSD. Președintele UDMR Cluj, Csoma Botond, a fost mai explicit, spunând că alințele UDMR Cluj se vor decide “în funcţie de scopuri”. Că doar acestea scuză mijloacele.

Acum două zile Remus Lăpușan le-a trimis prin intermediul presei o aluzie cu privire la ce mișto ar fi o relație de plăcere reciprocă dintre PSD Cluj și UDMR Cluj la nivel de Consiliu Județean, de așa manieră încât să se zguduie de plăcere și maghiarii din Mureș. Adică interesul inter-regional să poarte fesul local. Așa că UDMR Cluj a zis că așteaptă și dansul păunelului din partea PNL Cluj, să vadă către cine e profitabil să ridice fustița.

Că-i vorba de locale sau de parlamentare (dar la parlamentare este cel mai evident), din 1996, ne-am obișnuit să facem alegeri parlamentare numai pentru a hotărî cu cine va merge la guvernare UDMR. Gluma ca și gluma, dar… naționalist-șovinul care zace cam în fiecare român conștient de dublul joc și dubla măsură pe care o aplică politicienii maghiari (la fel ca și cei români), mă trage de mânecă și-mi șoptește: cum este posibil să existe așa ceva – un partid pe criterii etnice, un partid care să reprezinte o anumită minoritate, clasă socială, profesională? Este partid, sau o uniune de formațiuni culturale șamd, că au primit bani și de la bugetul României, și de la cel al Ungariei, și ca fundații, asociații, cât și ca partid politic?

Nu am să întreb cum de s-a permis – că răspunsul este evident și în afara “corectitudinii politice”: Uniunea l-a ajutat pe Ion Ilici Iliescu să-i resusciteze pe toți securiștii și apologeții naționalismului, dându-i lui, și FSN-ului, ocazia să pară “mai curați, mai uscați” prin comparație. Cum e posibil să existe UDMR, mă trage șovinul de mânecă – problemele de genul acesta pe care le ridică ei: multiculturalism, identitate culturală, păstrarea tradițiilor șamd se rezolvă prin ONG-uri, comisii parlamentare șamd, însa nu este normal, doctrinar, să existe un partid al cărui scop să fie numai apărarea intereselor unor anumiți cetățeni selectați pe criterii etnice – nu este asta discriminare? Politicile corecte țin cont de apartenența etnică, socială, rasială a individului reprezentat (ce a fost atunci NSDAP-ul lui Hitler?), sau diferența trebuie să constea în ideologii și doctrine (denumite de stânga, de dreapta, de centru șamd)? Politicile nu trebuie să ne reprezinte pe toți, indiferent de sex, religie, culoare, apartenență națională? Noi nu ar trebui să votăm ideologii, doctrine și direcția în care considerăm că ar trebui să mergem ca societate și nu interese izolate? Ce anume reprezintă UDMR de papă bani publici?

Al dracului șovin, habar nu am ce să-ți răspund la aceste întrebări. Pe mine “politicile corecte” m-au învățat că este posibil să apuci un rahat de partea lui “curată” și să clamezi public că rahatul chiar are o parte curată de care să poți apuca în așa fel încât nici să nu te murdărești, nici gura să nu-ți miroasă (în cazul în care vrei să-l și halești).

Iar politicienii, indiferent de religie, naționlitate și rasă îl halesc, că electoratului nu-i pasă.
Revenind la Cluj-Napoca, indiferent de ce joc de buric se gândește Botond că poate face, eu zic că a înțeles de multă vreme că UDMR nu e de neînlocuit la CL Cluj după ce PNL a obținut 17 mandate. Probabil tot jocul declarativ vine în urma faptului că la CJ Cluj, răii și famenii sunt șovini și nu prea vor să-l pună pe Vakar Istvan vicepreședinte.

Că nici prin cap nu-mi trece că s-ar lăcomi PNL să vrea doi viceprimari la Cluj-Napoca!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul!, Ghinion 100% și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Relație de curvăsăreală cu UDMR (Bine, bine, nu este un motiv să începem să revopsim băncile și coșurile de gunoi în tricolor…)

  1. clujeaan zice:

    „UDMR Cluj s-a vopsit azi strident pe buze și-a aprins felinarul roșu-n poartă și așteaptă ofertele”.
    Cam p-acolo !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.