Parlamentul, Rizea și mandatul de reținere… la o cafea

Rizea cu cateii

Din finalul cu ne-arestarea din sceneta “Dragă DNA, reține-l pe Rizea la o cafea”, în care deputații s-au jucat de-a egalitatea în fața Legii în Parlamentul României, reținem (ha, ha!) faptul pozitiv că am fost scutiți să aflăm de câte boli înfiorător de groaznice suferă de fapt cel acuzat de un banal trafic de influență și nițică încasare de mită.

În schimb am aflat că Rizea are o familie, deci nu merită să fie arestat – spre deosebire de Elena Udrea care n-avea nici măcar un copil proaspăt născut de înfiat, deci merita să fie arestată.

Constat că, în loc de Ambulanța dotată cu aparatură pentru masaj cardiac, pe marii bărbați ai Șparlamentului României ar trebui să-i consulte un ginecolog care să le numere ouăle înainte de-a se urca înlăcrimați la tribuna de unde-și sughiță nevinovăția. Dar așa-i cu Șparlamentul nostru: el ține loc de instanță de judecată, este normal ca toți emasculații neamului să se miorlăie de clemență în fața colegilor de șpagat prin banii Patriei.

Cât despre politicienii români, când fură sunt extrem de vioi. Cum se-aude zăngănit de cătușe, cum se-mbolnăvesc grav (iar mai noi, ca țigăncile, dau în noi cu puradeii din dotare numai să nu fie arestați).

Așa și cu Rizea. Era pregăti să aibă ceva la stomac, n-am înţeles prea bine ce – o boală de-asta de cleptocrat: cică de câte ori se apropie justiţia de el simte cum se balonează, i se face rău, îl trece o transpiraţie rece şi intră în hipotermie. În acest context, nici la Senat buletinul de sănătate nu arată prea bine. Aşa, de nişte frisoane și lăcrămări de ochi, pusese și Mădălin Voicu. Pe el l-au crezut “dottorii” din Senat, pe Păun nu.

Din această cauză, surse din zona aceea obscură, în care se întâlneşte sănătatea cu justiţia, susţin că starea sănătăţii lui Victor Ponta și Mădălin Voicu se agravează odată cu aflarea de către procurorii DNA a noi și noi date date pe goarnă cu privire la cât de țigănește s-au cheltuit banii rromilor în campania electorală. Cică o echipă complexă formată din politicieni, medici, magistraţi, avocaţi şi oameni de televiziune veghează la căpătâiul lor. Surse apropiate echipei, dar care nu-şi pot ţine gura, spun că după declarațiile lui Păun, Ponta și Voicu vor fi mai bolnavi ca niciodată.

Mai bolnavi chiar şi decât Monica Iacob Ridzi care-și ispășește boala în închisoare? Ei, asta numai doctor Opărescu poate ști. Că tot are drept de operare deși a ciuntit, mai ceva ca doctor Ciomu, bugetul Capitalei.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.