Revista Tresei: Ponta, la Primărie sau la brutărie?

Revista Tresei-Ponta la brutarieMarți chiar că sunt trei ceasuri rele și două deja s-au consumat pe Dan Șova. Primul, când Inastanța Supremă a decis să le aprobe procurorilor DNA recursul în cazul celor 100.000 de euro ceruți (și, posibil, luați) ca mită pentru a impune încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură; al doilea când, iute-iute, l-au săltat și l-au dus după gratii dis de dimineață, cât nici nu se uscaseră biții în calculatorul pe care s-a scris decizia luată. Nici măcar căcăuța cu lapte nu i-a tihnit gălbiorului mintal. Ia să fi înțeles el, încă de anul trecut, ce-a vrut să zică Che Gargara prin acel “scapă cine poate”… nu lua el Contractul Bechtel într-un turneu prelungit prin lume?

  • Prin 2012, vara tentativei de lovitură de stat, Cristian Bușoi era una dintre vuvuzelele din cauza cărora nu puteai zice nimic coerent cap-coadă pe acest subiect în nici unul dintre studiourile TV în care se afla și acesta că imediat își pornea morișca mediatică, împroșcând propagandă (și parcă-l multiplicau în mârlănie și mitocănie, că era omni-prezent). Acum, că l-a luat la subraț Klaus Iohannis, să-l prezinte drept pudelul prezidențial ce candidează la șefia Primăriei Generale a Capitalei, încep să-l hingherească “presarii” la micuța sa autobiografie. Zilele acestea, fundă la papionul liberal sunt finii Bogdan Militaru şi Daniel Groza – din gruparea băieţilor deştepţi care au cumpărat drepturi litigioase de la foştii proprietari. Cei doi au plătit 290.000 de lei pe drepturi litigioase numitei Preda Valeria din Timisoara şi au câştigat un mizilic de 77.535.100 de lei. O explicație la deșteptăciunea finilor ar fi anul 2008, când în conducerea ANRP se aflau colegii de partid ai nașului Buşoi: Ingrid Zaarour, preşedintele ANRP, Theodor Nicolescu, vicepreşedinte, şi Cătălin Teodorescu, membru – ăla scăpat de Parlament să-i fie coleg de răcoare lui Șova acum câteva zile – și Mihnea Iuoraș, membru. Toţi cei patru peneliști sunt cam urmăriţi penal pentru retrocedări ilegale.
  • Din sondajele interne ale PSD, pe surse susurate la urechile colegilor de la Evenimentul Zilei, aflăm că Victor Ponta este cel mai bine cotat în intenția de vot a bucureștenilor dacă mai apucă să candideze la Primăria Generală a Capitalei. La întrebarea deschisă, adresată vajnicului popor dâmbovițean, cel mai viteaz consumator de bere la pet și cinstit înghesuitor pe la sfintele moaște, pe cine ați vota la Capitală, dacă ar fi alegeri amu’, în clipa aceasta, ziua ce vine și-n celelalte care o fi să le lase bunul Dumnezeu pe pământ, amin, cel mai bine cotat este Victor Ponta, urmat de alt rebut postdecembrist: Călin Popescu-Tăriceanu, cu peste 40%. După care vine pleiada de penali dragi bucureștenilor pentru că se descurcă maică, e simpatici și dă și la alții din ce fură”: Ecaterina Andronescu, dosarul Microsoft – 44%, Robert Negoiță, nițică pedofilie și multă sustragere de la plata TVA – 35% și Sorin Oprescu, cu un pas în pârnaie – 32%. Borfași mai mitetei, cărora încă nu li s-a găsit similitudinea acțiunilor penale cu a celor care deja au fost trimiși la Beciul Domnesc, pentru că “sistemul” mai are nevoie de ei în libertate, precum Alina Gorghiu (care încă nu știe cât de similare sunt contractele sale cu cele ale lui Victor Ponta) și Cristian Bușoi (despre care urmează să aflăm ce și cum), au o intenție de vot de numai 21%, respectiv 18%. Ceea ce trebuie menționat, pentru a înțelege ce foc de paie sunt dorințele “străzii” și de ce își merită “respectul” cu care sunt tratate de către politicieni, este faptul că sondajele au fost făcute atât înainte de tragedia din Colectiv, cât și după. Dar de ce să ne mirăm că 62 de copii morți în #Nepăsarea #Colectivă sunt la fel de nebăgați în seamă ca miile, zecile de mii de români morți degeaba la Revoluția din Decembrie 1989, mineriadele lui Ilici Iliescu și în nepăsarea zilnică, manifestată, de 25 de ani încoace, în spitale, în școli, pe drumurile Patriei șamd?
  • Și până nu ne pasă mai departe de mațul individual, borfașii cu care am umplut Parlamentul își văd colegial și #Colectiv de jaful aplicat buzunarelor noastre. Parlamentarii, care nu muncesc în timpul săptămânii nici dacă te rogi de ei, s-au căznit să aprobe duminică 13 decembrie, bugetul Ministerului Educației. Ca o simplă coincidență, din cele 18 amendamente care au fost depuse la Comisiile de buget, unul singur a fost admis: un amendament inițiat de senatorul PSD Abramburica Andronescu, care prevede că Academia Oamenilor de Știință din România (un sinistru oenge) nu va mai fi bugetată prin Ministerul Educației, ci va deveni ordonator principal de credite, cu buget propriu. Vorbim despre un buget de 6.404 mii lei, lăsat la îndemâna găștii senatorului PSD implicat în jaful Microsoft. Abramburica învățământului postdecembrist din România este membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Știință din România, precum și președintele Secției „Științe Chimice” din aceeasi academie. La care a binemeritat, doar nu degeaba și-a plagiat și ea doctoratul… Și v-am zis de atâtea ori: nu le dați pe mână PIB-ul!
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Ponta, la Primărie sau la brutărie?

  1. calinakimu zice:

    Nu cred în sondaje, iar în cele ale psd-ului nici atât…Pe de altă parte, la cât de insensibil este poporul Român la furtișaguri, trădări și minciună…nimic nu mai ne poate mira.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.