Loaza n-a fost la școală, factura de zor prin țară

Sova la DNA-batista

Necazurile lui Șova și asociații au pornit pe 22 iunie 2011, moment în care Victor Ponta, pe atunci doar președinte al PSD și co-președinte al USL, a fost invitat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală și rugat să prezinte declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008. Și, dacă este amabil, registrul jurnal de încasări şi plăţi. Așa am aflat și noi că, între anii 2007 și 2009, firma de avocatură controlată în proporție de 90% de către Dan Şova a creat statului pierderi de 1,1 milioane de euro. Și că de o parte din banii încasați dubios s-a bucurat și Victor Ponta.

Acum știm și noi ceea ce știu și procurorii DNA: Șova factura fictiv bani pentru Rovinari, să aibă și gura lu’ pagiatoru’ acela mic de avea să ajungă mare prim ministru (Che Gargara) ce mânca.

La data în care ANAF avea ce avea (politic, firește) cu cei doi facturatori, micuțul negaționist al Holocaustului a declarat, demn, că nu putea fi el acela deoarece: “în perioada 1 octombrie 2006 – 1 octombrie 2007 era la Londra, fiind masterand la „London School of Economics”.

Însă, surpriză, Dan Şova, își trecuse în CV un masterat care, în realitate, nu exista. L-a găbjit Cătălin Prisăcaru de la Kamikaze. Interesant este faptul că, nici n-apucară să se avânte ca lumea în lumea Internetului octeții cu informația de pe blogul jurnalistului, că infamul document de pe site-ul Facultăţii de Drept a fost modificat, dispărând referirea la “Master of Law la London School of Economics”. Boală grea asta cu falsificatul capacității intelectuale printre cârlanii PSD. Dacă Ponta și-a falsificat un masterat și un doctorat, nu era să se lase mai prejos partenerul său de ifose și de facturat bani pe ore lucrate fictiv la companii de stat, nu?

Însă nici chestia nu l-ar fi ajutat. Căci surprizele (neplăcute) au continuat. Căci, “potrivit raportului ANAF, două dintre actele adiţionale, care au contribuit la pierderile provocate complexului Rovinari au fost parafate în decembrie 2007 şi decembrie 2008. Cel de-al doilea contract cu CE Rovinari a fost încheiat la 13 februarie 2008. La Turceni, adiţionalele au fost semnate la 1 noiembrie 2007 şi la 29 decembrie 2007. Al doilea contract cu CE Turceni a fost încheiat de „Şova&Asociaţii” la 13 februarie 2008. Cu alte cuvinte, documentele au fost semnate când Şova nu era la Londra.”

Deci loaza n-a fost la școală, factura de zor prin țară!

Dar alta ar fi nedumerirea noastră: cât de prost să fii să persiști într-un modus operandi pe care DNA îl avea în vizor încă de la prima sa miruire în Șparlamentul României? Miruire care a dat rezultate și cererea de arestare a senatorului a fost respinsă cu entuziasm de către colegii săi șparlamentarii.

Deci, recapitulare: ANAF a descoperit mai multe nereguli în contractele încheiate de firma de avocatură „Şova&Asociaţii” cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari, în perioada 2007-2008. Motiv pentru care, anul acesta, procurorii DNA au vrut să-l salte pe “tubulatură”, i-au întocmit un dosar și l-au trimis în judecată. Și, nici nu s-a uscat bine mirul nearestării pe fruntea lui Șova și vin tot procurorii DNA să ceară o nouă reținere și arestare într-un dosar în care este acuzat că, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, “a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la un denunțător, pentru a interveni pe lângă Bălan Mihai, director al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”. Adică tot CET? Șova ăsta nici să fure diversificat nu poate?

Păi, când o ajunge la “mititica”, să-și tatueze pe piept: “CET-urile e viața mea”. Are să-i dea un aer înspăimântător când se va reuni cu tovarășii în biblioteca închisorii să-și scrie cărțile de liberare.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Loaza n-a fost la școală, factura de zor prin țară

  1. calinakimu zice:

    Problema de fond rămane nerezolvată…CONFISCAREA AVERILOR ILICITE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.