Cum să-ți faci un rost pe naivitatea străzii

drepturile pacientilorActiviștii corectitudinii cu orice preț au rămas blocați la chiloții nominalizatului Andrei Baciu, prematur-retras de la Sănătate – și se mai și laudă că-s nițeluș cam proști. Pentru fetele și băieții de la Apaca, asta: deplângerea soartei crude și nedemne care l-a scos pe tânăr din chiloți, pardon, sistem, ar reprezenta deschidere mintală, superioritate față de babalâcii închistați și ciudoși că nu mai au pătrățele să și le etaleze public – că, în fond, superioritate în gândire și accesul la nou și viitor, din chiloți pornește. Numai că problema rejectatului n-au fost chiloții, ci lipsa de expertiză. Ce făcea un mucea cu rezidențiatul neterminat în fața hienelor din sistem? Scheuna, sau se scăpa în chiloți, sau, mai grav, îndeplinea întocmai și la timp ce îi ordonau cei care îl plantaseră în noul Guvern.

Activiștii “corectitudinii” au luat partea de can-can să le fie luptă pe viață și pe moarte cu un așa zis sistem ticăloșit și închistat care a eliminat un “bunoc” de băiet numai că a pozat și el în chiloței în frageda lui tinerețe, aia de dinaintea fragedei nominalizări. O clipă nu au stat să judece și să se întrebe cine e băietul cu rezidențiatul neterminat și care ar fi fost vocea și talentul care-l recomandau funcției în care ar fi fost halit cu tot cu chiloței de către mahării din sistemul medical.

Menirea noastră ca homo sapiens este să punem întrebări, să ne informăm și nu să ne agățăm de chilotul informației. O simplă căutare ni-l arată pe tânăr etalându-și pătrățelele ticăloșeniei alături de amicul politician Cristian Bușoi, într-o campanie politică mascată într-una despre sănătate, pe o fundație deținută în comun (Asociația SOS Drepturile Pacienților). Împreună cu primvicepreședintele PNL și aspirantul la scaunul de primar general al Bucureștiului, au burdușit Capitala cu afișe chipurile despre drepturile pacienților, dar cu chipul de raton zâmbitor al viitorului “catindat” la vedere – să-l fixeze în mentalul colectiv al viitorilor votanți. Am avut parte chiar și de un clip video, în care apărea Bușoi dând sfaturi bolnavilor „dezinformați”, secondat de bișonul Andrei Baciu. Sănătatea are orizontul cel mai ridicat în așteptările oamenilor – cu atât mai nesimțită și ticăloasă este această acțiune stopată de CNA.

La a doua căutare, aflăm că băietul are un socru de plânge solul și subsolul Patriei de câte a înstrăinat acesta.

În urmă cu 15 ani, cel care negocia “investiții” în zona Insulei Șerpilor, din poziția de președinte al ANRM, dar și de președinte al Consiliului Director al companiilor Enterprise Oil și Canadian Oil (adică el centra, el da cu capul, el apăra poarta sau se retrăgea la timp să primească golul) a fost Doru Laurian Bădulescu, viitorul Tata-Socru. Da, este cel care i-a “adus” pe “petroliștii” americani în ’92 în țară – țara nițel mai bananieră ca azi care eram atunci. Motiv pentru care a fost răsplătit cu funcția de senator PDSR în legislatura 1996 – 2000.

Vorbim despre primul președinte post-decembrist al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, cel care a negociat din partea statului român creanța libiană a Rompetrol (pentru care a fost cercetat penal Dinu Patriciu), așa de bine, că a devenit acționar minoritar în afacere. Tot el a negociat și privatizarea Petrom.

Este principalul autor al Legii petrolului și minelor, fost secretar de stat pe Mediu în primul Guvern Boc și apare în stenogramele dosarului de „spionaj” al privatizărilor strategice din energie – cel cu bulgarul Stamen Stanchev.

Așa că banii dumneavoastră din buzunarele lui Tata-Socru i-au sponsorizat “studiile” de la Rouen tânărului rejectat de la Sănătate pe „motiv” de poze cu raton pe cap și chiloței pe curul gol.

I se făcea un rost pe naivitatea străzii și pe ticăloșenia sistemului.

RECAPITULARE:

Busoi a fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari si a fost implicat in dosarul baronului de Mehedinti – Adrian Duicu, fiind interceptat pe 18 iunie 2013. Cei doi s-au intalnit in noiembrie 2013 in Bucuresti, iar pe noul buget al CNAS, doar Bucurestiul primea mai multi bani la Casa de Asigurari decat Mehedinti.

Busoi mai are si o alta „calitate“. E sustinut intens in candidatura sa de un patron al unui trust media, nascut ca si el in Drobeta Turnu Severin. Patron care a sustinut intens si candidatura lui Iohannis la presedintie, a avut un razboi intens cu Victor Ponta, iar acum a devenit si sustinator al lui Dacian Ciolos.

ADEVARATELE INTREBARI:

  1. Unde l-a gasit Dacian Ciolos pe Andrei Baciu?
  2. Cine si de ce l-a recomandat pe doctorul rezident Andrei Baciu?
  3. Care sunt competentele si ideile pe care le aducea Andrei Baciu la Ministerul Sanatatii?
  4. De ce nu a avut guvernul o strategie de comunicare transparenta, in care sa explice fiecare numire si sa reactioneze mai clar dupa „controversele“ de pe Facebook?
  5. Daca doctorul Patriciu Achimas a fost propus la cateva ore dupa numirea lui Andrei Baciu, deci exista ca varianta de rezerva, de ce nu s-a luat din start in calcul numirea lui, deoarece il recomandau experienta si rezultatele profesionale?

Păi, să răspundem, mai indirect, din ce ne spune monitorizarea presei:

Andrei Baciu este ginerele fostului senator PDSR Doru Laurian Bădulescu, care apare în dosarul de spionaj al bulgarului Stamen Stanchev

Toate aceste chestiuni trebuie să fie lămurite de Cristian Buşoi pentru că apropierea sa nefirească de Andrei Baciu nu ţine doar de propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, ci şi de faptul că presa deja a devoalat şi alte legături ale ministrului manechin cu lumea politică şi de afaceri, lucruri care vor ajunge mai mult ca sigur şi la Cristian Buşoi.

Iată, de pildă, un articol din ziarul „Cancan”, apărut în 16 noiembrie 2015 sub semnătura Iuliei Stan, care are titlul „Am descoperit cine e soţia lui Andrei Baciu. Cariera manechinului a “explodat” după ce s-a însurat cu Ioana, fiica unui politician”. Politicianul la care face referire articolul nu este un oarecare, ci Doru Laurian Bădulescu, fost senator PDSR, secretar de stat la Mediu, despre care vom vorbi pe larg mai jos.

Fiind vorba despre o publicaţie mondenă, articolul aproape că a rămas în această zonă a informaţiilor de cancan, cu toate că în interiorul său există date extrem de importante care au legătură cu banii aceştia pe care nu reuşeam să-i găsim, din care se plătesc campaniile de promovare a Asociaţiei „SOS Drepturile Pacienţilor”, care sînt, în realitate, campanii de promovare a lui Cristian Buşoi, care, la rîndul său, a încercat să-l promoveze pe Andrei Baciu!

Aşa se poate explica propunerea aceea halucinantă cu propunerea de numire a lui Andrei Baciu la Ministerul Sănătăţii, care era să arunce în aer Guvernul Cioloş înainte de învestire, propunere care este încă aruncată în spatele lui Cristian Buşoi!

Ziarul „Cancan” publică şi fotografii de la nunta lui Andrei Baciu cu fiica lui Doru Laurian Bădulescu, nuntă care a avut loc anul trecut, cam în acelaşi timp în care a început promovarea Asociaţiei „SOS Drepturile Pacienţilor”.

Jurnalista Iulia Stan, o bună cunoscătoare a lumii mondene, face o descriere a lui Andrei Baciu atît înainte de a deveni ginerele fostului senator PDSR Bădulescu, cît şi după. Merită s-o cităm:

„Aşadar, în urmă cu câţiva ani, pe vremea când nu cunoştea celebritatea şi încerca să cîştige o pîine cinstit, Andrei Baciu s-a angajat ca model la agenţia de fotomodele a lui Vali Pungă, fostul soţ al Ralucăi Bădulescu, care i-a devenit între timp cumnată. Tînărul s-a făcut remarcat prin calităţiile sale fizice, însă şi intelectuale, căci apropiaţii spun că „este un tip deştept, dar fără bani”. După o perioadă în care a apărut în lenjerie intimă în diferite pictoriale de senzaţie, timp în care şi studia medicina, Andrei Baciu a cunoscut-o pe Ioana, sora Ralucăi BădulescuCei doi au format un cuplu rapid, iar la scurt timp au luat, împreună, drumul străinătăţii, unde tînărul model primise o ofertă de muncă. Tot atunci, fostul ministru a renunţat la pictoriale şi la viaţa de model. Ioana şi Andrei Baciu s-au căsătorit anul trecut, iar apropiaţii spun că sunt un cuplu perfect. Drumul spre funcţii bine puse a fost mult mai simplu cu un astfel de ajutor. Socrul lui Andrei Baciu este un important om de afaceri, cunoscut politician şi afacerist român.

Această excelentă radiografie a Cazului Andrei Baciu, realizată de ziarista de la „Cancan”, este adevărata explicaţie a ascensiunii fostului manechin, despre care aflăm că banii lui tata-socru l-au trimis la Paris, nu competenţele sale medicale! Cunoscînd acum aceste informaţii, toate trainingurile şi conferinţele la care a participat Andrei Baciu par a fi doar nişte cadouri de familie.

Mulţumind celor de la „Cancan” pentru că ne-au deschis această portiţă, să revedem acum arhiva care ne spune cine este socrul lui Andrei Baciu, acest ministru-manechin propus de Cristian Buşoi, pentru motive pe care pînă acum nimeni nu părea a le înţelege.

DORU LAURIAN BĂDULESCU a fost senator de Ilfov în legislatura 1996-2000, după ce fusese preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov. În 2009, Emil Boc îl aduce în guvernul său ca secretar de stat pe Mediu! Bădulescu a fost şi primul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

În 10 februarie 2009, pe site-ul Ziare.com apărea articolul „Naşul afacerii „Sterling”, noul secretar de stat pe Mediu în Guvernul Boc”, în care este exprimată uimirea faţă de cooptarea lui Bădulescu în guvern ca secretar de stat la Mediu, ştiindu-se de implicarea lui în Afacerea Sterling. Întreg articolul poate fi citit la adresa http://www.ziare.com/tariceanu/emil-boc/nasul-afacerii-sterling-noul-secretar-de-stat-pe-mediu-in-guvernul-boc-668699. Iată cîteva pasaje:

„Doru Laurian Bădulescu, care în urmă cu cincisprezece ani negocia cu primii investitori ai afacerii din zona Insulei Şerpilor, din poziţia de preşedinte al ANRM, dar şi de preşedinte al Consiliului Director al companiilor Enterprise Oil şi Canadian Oil, a fost numit la începutul lunii ianuarie de premierul Emil Boc în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului. Potrivit dezvăluirilor făcute pe site-ul VOT.ro, în actualele condiţii, ca să se poată demara exploatarea zăcamintelor din perimetrele din jurul Insulei Şerpilor, Ministerul Mediului trebuie să-şi dea avizul de mediu. VOT.ro a arătat că Laurian Bădulescu a fost primul preşedinte al Agenţiei Nationale pentru Resurse Minerale şi cel care a negociat din partea statului român creanţa libiană a Rompetrol pentru care este cercetat penal Dinu Patriciu. Ulterior, Doru Badulescu a devenit acţionar minoritar în afacerea Rompetrol şi, apoi, omul care a negociat privatizarea Petrom.

Doru Bădulescu apare şi în stenogramele dosarului de „spionaj” al privatizărilor strategice din energie, avîndu-l ca principal pion pe bulgarul Stamen Stanchev. Potrivit interceptărilor telefonice apărute pe surse în presă, iată ce se spunea într-o discuţie a consultantului bulgar depre relaţia sa cu Doru Bădulescu şi a acestuia din urma cu Dinu Patriciu: „De exemplu Radu (n.n Donciu- alt invinuit în dosarul privatizărilor). E unul dintre cei mai buni oameni ai mei. Radu a lucrat pentru un tip. Radu este foarte bine şcolit. Are 51 de ani. A fost director general la Rompetrol. Un tip mare. Atunci cînd au avut loc schimbările politice, el nu este politician, Dinu Patriciu şi un alt tip pe nume Doru Bădulescu, de la PSD, au făcut o inţelegere ca Doru să-l ia pe Radu să lucreze pentru el şi aşa l-au scos din Rompetrol. Radu a lucrat pentru el pentru nu ştiu cîţi ani… Eu sunt prieten cu Bădulescu… Într-o zi Doru a spus – Radu este omul meu…”, explica Stamen Stantchev unui interlocutor de-al său într-o discuţie telefonică, interceptată de procurorii DIICOT şi apărute în presă.

Apariţia numelui lui Doru Bădulescu în acest dosar al privatizărilor strategice nu este deloc întîmplătoare, pentru că, între 2002 si 2004, el a fost şeful Oficiului pentru Privatizare din Ministerul Industriei, condus atunci de către Dan Ioan Popescu, poziţie din care a negociat inclusiv privatizarea Petrom.

Despre acelaşi subiect a scris la vremea respectivă şi ziarul „Gardianul”.

În 12 martie 2012, ziarul „România liberă” publică articolul „Apariţie-surpriză în afacerea de milioane de euro de la Ilfov”, în care este vorba despre implicarea aceluiaşi Doru Laurian Bădulescu, care „ar fi intervenit la Oficiul de Cadastru Ilfov pentru rezolvarea situaţiei unor terenuri de care era interesat şi Florian Puiu, denunţătorul la DNA al primarului de la Jilava”!

Avînd acum aceste informaţii despre familia în care a intrat prin căsătorie Andrei Baciu, putem face lesne adevăratele legături care au dus la propunerea fostului manechin pentru funcţia de Ministru al Sănătăţii: Nu simpla propunere a lui Cristian Buşoi a declanşat această numire, ci banii lui tata-socru, miliardarul Doru Laurian Bădulescu, care este dispus să aibă grijă şi de „Cristian Antena 3”, cum i se mai spune domnului Buşoi!

Cu alte cuvinte, candidatul PNL la Primăria Capitalei are multe explicaţii de dat, căci, iată, ies acum la iveală şi sursele de finanţare ale aşa-zisei campanii de informare cetăţenească, sub acoperirea „SOS Drepturile Pacienţilor”, dar şi adevăratele interese din spatele propunerii lui Andrei Baciu la Sănătate.

Tăcutul Cristian Buşoi pare a fi doar vehiculul care urma să-l facă fericit şi pe manechinul Andrei Baciu, dar mai ales pe socrul acestuia, Doru Laurian Bădulescu, care-şi vedea una dintre fiice soţie de ministru!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit, Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cum să-ți faci un rost pe naivitatea străzii

  1. calinakimu zice:

    Strada, boborul…nu este naiv, este impotent, a fost facut sa creada ca este castrat si se poarta ca atare. Nu realizeaza puterea pe care o are, este ca un leu batut si terorizat de o piticanie cu un bici in mana numit dresor. Dresorii boborului se numesc politicieni, afaceristi, preoti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.