Revista Tresei: În pace, cu drujba

Revista Tresei-in pacePoate veți fi uimiți să aflați că “drujba” (“druzhba” дружба) înseamnă de fapt prietenie în limba „rusă”. Așa că un om cu o drujbă în mână sau un rus trecându-vă granița zicând: “osnashcheny druzhby” (оснащены дружбы), nu trebuie să vă facă fugind urlând și mâncând pământul. Omul chiar vine cu drujba, rusul chiar aduce prietenie cu sine, ori pe unde trece (vine și nu mai pleacă). Despre codrii din România știm că sunt extrem de prietenoși cu oamenii, că sunt frate cu românul și destul de nepăsători în ceea ce-i privește (din codru rupi o rămurea, ce-i pasă codrului de ea) – motiv care ar explica de ce nu s-au apărat când au apărut prin preajma lor, cu începere de prin anii 90, tot felul de indivizi, care cu câte o drujbă în mână, care cu câte un certificat de moștenitor fals. Doar s-au legănat, până au ajuns la pământ. Ce credeți, într-o confruntare gen Alien versus Predator, dintre Kerestoy Attika, Drujba lui Dumnezeu și Șobolanul Rozaliu secondat de Tata Socru, cine ar învinge?

  • Și, că tot vorbim despre disimulare marca Rusia, să-i luăm la analizat și pe copiii săi politici aciuați în Partidul Social Democrat (Ion Iliescu știe de ce). Văd că scandalul din PSD căpătă tonalități hilare: în curând vom vedea cum analiștii fugiți de la Băsea la Klaus încep să ne aducă (deja au început) argumente despre ținuta morală și demnă a penalului condamnat în primă instanță. Să vedeți ce aspecte demiurgice va căpăta lupta de fațadă cu baronimea locală dusă de un individ. el însuși baron local cu averea și hoțiile nelămurite pe deplin. PSD este un partid al hoților și devalizatorilor – pentru hoții și pentru mineriadele anilor ‘90 care i-au încuibat la putere și la devalizare timp de 25 de ani trebuiau ei să-și ceară scuze și să hotărască, pe loc, auto-dizolvarea grupului infracțional organizat impropriu numit partid. Nu pentru crimele comunismului și socialismului. Le-a dezavuat suficient și bine (și degeaba pentru cei care nu au înțeles ce au trăit sub “Ceașcă” și ai lui) în plenul Parlamentului (cu ei și ai lor în spume, ochiul bulbucat și clăbuc la colțul gurii), Traian Băsescu. Vin analiștii să ne zică cum aia-i vax, adevăratul curaj și demnitatea venind de la Dragnea și minutul lui de reculegere. Fiecare devalizator și-a numărat în gând viloaile, mașinile, amantele și conturile în acel minut de reculegere. Ce-aș mai plânge dacă nu ar fi de râs. Chit că nu-i râsul meu.
  • Tot ceea ce se întâmplă în PSD acum este doar o reglare de conturi între găști – în nici un caz reformă. Gașca Dragnea își ia măsuri de siguranță să nu mai rămână picior din Gașca Ponta în structurile de conducere ale PSD, la fel cum Gașca Ponta a mazilit tot ceea ce a însemnat Gașca Geoană la timpul său. Văd că nici n-a apucat băiatul acela de la șefia TSD (cel cu implant de păr pe “haiqiu”-ul mic) să cânte altă partitură în corul de adulatori ai lui Dragnea că i s-a și interzis accesul în sediul PSD. Mihai Sturzu a ajuns la prima ședință a noului birou politic, în calitatea sa de președinte TSD, însă portarul avea ordin să nu îl lase in sediul partidului. Așa e la mafioți. Mâine au să-i taie și accesul la fondurile partidului. Așa că Sturzu are să înceapă să cânte la altă masă.
  • Modul mafiot în care știe statul PSD să își facă datoria față de cetățenii lui (adică față de Arafat și ceilalți vinovați ai morților din accidentul aviatic din Munții Apuseni), este modul tehnic în care se face prezentarea condițiilor în care a avut loc accidentul. Nu se zice de ce au murit oamenii de frig. Nu se zice nimic despre cauzele incapacității de reacție a autorităților statului, ci ni se zice despre altitudinea de zbor, bla-bla-bla, despre fenomenul de givrare, că nu s-a ajuns la plafonul optim de zbor, bla-bla-bla și atât. Nimic despre o necesară anchetă publică la Companiile Romatsa și TeamNet International, membră a grupului Asesoft (aflat în portofoliul amicului de excursii în Dubai a încă premierului), cu privire la contractul cu Romatsa privind aplicații de planificare și coordonare a misiunilor de căutare și salvare la sol. De ce nu a funcționat, că statul român i-a înfipt în conturi milioane de euro lui Sebastian Ghiță? De ce nu a funcționat întregul sistem pus sub comanda lui Arafat, de au trebuit să vină niște munteni să-i salveze pe supraviețuitori?
  • Așa, în mod banditesc, de vină au fost condițiile meteo și pilotul. Partidul și Statul i-au pus pilotului la dispoziție condiții minunate de muncă și viață, dar acesta nu a fost capabil să se folosească de ele. Și a avut complice pădurea care a venit cu copacii în întâmpinarea dorinței de prăbușire a pilotului. Pilotului nu mai au ce-i face, dar pădurea va fi dată pe mâna lui Kerestoy Attila, spre aspră și justă pedepsire. În pace, cu drujba.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.