Revista Tresei: USL trăiește, încă mai fură de la noi

USL fura de la tineCred că ar fi cazul ca Mihalache să-i scrie un bilețel lui Klaun Iohannis cu ajutorul căruia să ne explice cam ce relaxare fiscală se descrie în cuprinsul următorului articol din Noul Cod Fiscal: Art. 180. – (1) Persoanele fizice care nu realizează venituri (…) datorează, lunar, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi au obligaţia să solicite înregistrarea la organul fiscal competent, în termen de 15 zile de la data la care se încadrează în această categorie”? S-or fi terminat persoanele cu venituri pe care nu le pot justifica de-au ajuns românii fără venit pe lista neagră a ANAF?

  • De la anul devine obligatorie declararea la ANAF a lipsei de venituri. Și, dacă tot nu produci pentru tine nici cât să ai după ce bea apă, ANAF îți va calcula o impunere anuală de măcar 792 de lei pe an. În cazul în care nu o să ai în continuare după ce să plătești lipsa de venituri, ANAF va avea dreptul să te amendeze și, la final, când se vor acumula amenzile și penalizările la amenzi și la întârzierea de plată la lipsa de venituri, ANAF va putea să-ți poprească greierii din călcâie, plasa de păianjen de pe băncuța din parc în care dormi și praful de pe tobă. Între timp, alde Kaz Munai Gaz va mai fi iertat de o tranșă de 600 de milioane de USD datorii la stat.
  • De fapt asistăm la încă o victorie a politicienilor asupra poporului român. Este vorba “decât” despre o necorelare a două legi care se bat cap în cap – cum cap în cap ar trebui bătuți zilnic acești politicieni pe care-i plătim degeaba să fie proști în locul nostru. Codul fiscal actual menţionează că au obligația plăţii contributiei de asigurări sociale de sănătate persoanele care “doresc” să aibă calitatea de asigurat. Numai că în legea  95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, se precizează că persoanele care nu se încadrează în categoria celor care sunt exceptate de la plata contribuţiei, au obligaţia să se asigure şi, în consecinţă, au şi obligatia plăţii contributiei de sănătate, chiar dacă aceste persoane nu realizează venituri”.
  • Și, că trebuie lăsată orice speranță la simțirea mâinii statului în buzunare, o demonstrează chiar cei care sunt puși să ne fie paznici la târla ANAF. Ieri a fost pus la păstrare la domiciliu actualul vicepreşedinte al ANAF, Romeo Florin Nicolae, care ar fi luat şpagă 5000 de iepuroi prin vara anului 2010, pe vremea când era consilier superior în ANAF. Între timp, pentru merite deosebite probabil, altele decât apetența pentru șpagă, individul a ajuns să conducă Direcţia Antifraudă a ANAF. Și, ca să nu ne mai întrebăm de ce marii borfași ai Patriei rămân nederanjați, să vă prezint mecanismul prin care, dacă dai prețul corect, scapi de datorii – că le recuperează slujbașii statului din buzunarele amărăștenilor. Pentru 5000 de iepuroi, Romeo i-ar fi zis unei Juliete de afacerist român că îl poate rezolva cu o decizie de impunere de peste 13 milioane de lei emisă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova. Pe baza Programului slujbașului ANAF „Impunere contra Șpagă”, decizia de impunere a fost parţial desfiinţată, astfel încât operatorul comercial a trebuit să plătească numai aproape 1,1 milioane de lei. Toatea acestea, firește, pe banii fraierului de contribuabil, care a plătit cumva diferența până la 13 milioane. Că doar îi trebuiau “statului” bani să plătească niște pensii nesimțite, niște măriri de salarii la stat.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Revista Tresei: USL trăiește, încă mai fură de la noi

  1. calinakimu zice:

    Nu este o victorie a politicienilor asupra poporului, cât este o sinucidere a poporului cu bună ştiinţă. Faptul că o şleahtă hulpavă şi inconştientă jefuieşte un întreg popor …la vedere…la drumul mare, iar poporul nu reacţioneaă, asta înseamnă sinucidere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.