Revista Tresei: Imigrație te iubim, găsim locuri la cămin

Revista Tresei-imigratieCineva din Ministerul Educației Naționale a avut inițiativa de a solicita universităților să spună câte locuri disponibile au pentru găzduirea de refugiați. Întrebarea trebuia adresată lui Iohannis și Ponta, să găzduiască ei, prin casele lor, câți refugiați doresc. Că pe noi, de banii noștri, oricum nu ne-au întrebat nimic. Înțeleg că și Alianța Organizațiilor Studențești din România se declară nemulțumită de această inițiativă. În fond studenții știu cât omor și câtă șpagă se dă la fiecare început de an universitar pentru a pune mâna pe un loc de cazare decent într-un cămin. Eu zic să se dea refugiați. Așa au șansa de-a primi pe gratis ceea ce primesc pe șpagă.

  • Robert Turcescu a fost reactivat în Evenimentul Zilei. Dintr-un interviu luat lui Alin Teodorescu aflăm că Liviu Dragnea este privit ca un pedelist reșapat de către vechea gardă a PSD și că mărețul partid are toate șansele să câștige alegerile parlamentare de la anul și să dea un nou guvern “dacă Victor se ține în continuare de guvernare şi rămâne prim-ministru până după alegerile locale”. Apăi noi, care am învățat poziții în sondaje cu Alin Teodorescu, căci din sondaje suntem făcuți și la sondaje ne vor întoarce, ne întrebăm care ar fi fiind văzutul acela de guvernare cu care se ocupă premierul urmărit penal al României? Că teleguvernarea este despre dat din gură și atât. Dar Victor Ponta este expert în declarații de genul: „Guvernul guvernează, nu dă din gură pe la televizor ce ar vrea şi ce nu ar vrea”, „noi muncim, nu avem timp să ne plimbăm pe la televiziuni”, sau „alții nu au treabă și stau pe la televizor”. Asta în timp ce Mitomănia Sa rupe ușile pe la “Sinteza Silei” la câte o ședință de masaj cu limba de la amicul Gâdea. De fapt, recomandarea fostului soroșist pentru Ponta este un fel de “fă-te că lucrezi, să mai stai la guvernare”.
  • Poate și din cauza faptului că este în sevraj deoarece nu mai are parte de ode de la Realitatea TV, Victor Ponta insistă că acest post trebuie să fie închis. În chiar ziua în care a aflat de la Kovesi că mai are un pas să fie trimis în judecată în dosarul său de evaziune și spălare de bani, Ponta trimite o scrisorică pe Facebook către Alina Gorghiu şi Vasile Blaga în care se rățoiește la presă că e prea critică la adresa sa ca politician şi şef de guvern. După ce le cere bon fiscal jurnaliştilor, refuză să răspundă întrebărilor incomode pe motiv că ziariştii care le pun lucrează la companii care nu-şi plătesc taxele, acum sfârșește prin a cere public falimentul unui trust de presă, declarându-se nemulţumit că ofensiva ANAF nu a avut încă succes în justiţie. Motivul, spune el, ar fi „o disfuncţionalitate evidentă în activitatea judecătorului”. Alo, CSM, Cazanciuc, judecătorul acesta cu “disfuncționalități” “evidente” face parte din sistemul acela al vostru pentru care dezlănțuiți Inspecția judiciară să vedeți dacă nu cumva s-a produs un atac asupra independenței sale? Sau numai Băsescu când are opinii produce îngrădiri și presiuni ale actului de justiție?
  • Căci, să recapitulăm: din poziția sa de urmărit penal pentru fapte în esență similare, premierul Victor Ponta a lansat un atac la adresa postului Realitatea TV, pe motiv că acționarii nu își plătesc dările către stat. Care stat e El, nu? Lăsând la o parte că există posturi TV, prietene cu premierul urmărit penal, care au și ele datorii la stat (unele cu mult mai mari), amintim faptul că există instituții ale statului care sunt abilitate să rezolve acest gen de probleme – și fără să le ceară premierul (mai ales: fără). Dacă legislația este insuficientă, Guvernul sau Parlamentul o pot schimba. Dacă judecatorul sindic nu-și face treaba, poate fi reclamat la CSM – care organ, la rându-i, ar putea să se sesizeze cu privire la cele trâmbițate public de către premierul urmărit penal. A cărui treabă nu este să intervină în problemele care țin de altă putere a statului, nu de executiv. Nu că Ponta ar pricepe ceva din separația puterilor în stat. Separație e atunci când va trebui să-și pună averea la adăpost divorțând de Daciana.
  • Cică postul Realitatea TV ar fi reacționat: “ne pare rău că premierul Ponta se adaugă corului de șacali plagiatori și hiene mitomane care ne cer falimentul”.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Imigrație te iubim, găsim locuri la cămin

  1. calinakimu zice:

    Deja Ponta este intrat definitiv in menajeria patologiei politice, aceasta menajerie formată din subspecii. Orice afirmatie referitoare la comportamentul său, ale politicienilor, va trebui să ţină cont de această mutaţie, de această menajerie lăsată în libertate. Acţiunile timide ale justiţiei sunt praf in ochi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.