Revista Tresei: Mitămanie, boală sau prostie?

Revista Tresei - MitamaniaChiar înainte de a fi prins cu șpaga-n plic, Opărescu, primarul general al Capitalei, a dat un interviu din care am înțeles că “nu toți suntem un neam de hoți”. La o șuetă după înterviu, jurnalista care l-a intervievat l-a întrebat, ca să zic așa: off the record (fără flagrant, mai pe înțelesul celor care nu sunt neam de hoți), cum se face că un director din primăria lui a fost arestat în iunie după ce alt consilier (Wigler) a fost luat de DNA cu câteva zile înainte pentru mită? Opărescu ar fi răspuns: “E o chestie de psihiatrie, doamnă, oamenii aștia trăiesc în altă realitate, ceea ce e normal pentru ei nu e normal pentru noi”. Curat psihiatrie…

  • Pe scurt, pentru cititorii care au deschis mai târziu materialul: primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost pus sub urmărire penală pentru luare de mită și arestat preventiv pentru 30 de zile, pen’că a fost prins primind 25.000 euro de la patru denunţători din dosarul în care a fost săltat, suma parvenindu-i prin intermediar. Operaţiunea s-a derulat sub atenta supraveghere a anchetatorilor, banii fiind marcaţi. Reţinerea s-a petrecut în trafic, la câteva minute după ce edilul a plecat de la locuinţa sa din Ciolpani, având în maşină 5.000 din cei 25.000 euro, diferenţa fiind recuperată din casa din Ciolpani, care a fost percheziţionată de anchetatori. Și iată cum mitomania și mitămania sunt adevăratele pandemii ale mediului politic și/sau funcționăresc. Cu cât mai mulți se curăță din cauza mitămaniei, cu atât mai imunzați sper să devină politicienii și/sau funcționarii publici care rămân. Numai că…
  • Dacă stai să-i asculți pe avocații lui Opărescu, procurorii DNA l-au lovit pe acesta direct la operație. Că abia ce se operase de vreo 4 luni și slăbise vreo pa’șcinci de kile de nici nu mai știa pe ce lume este și abia se ținea pe picioare, darămite să poată să țină plicul cu șpaga în mână. De aceea și primea mita (dacă este să credem referatul procurorilor) numai sub o perniță. Cică: “Acesta din urmă (denunțătorul – n.m.) i-a arătat banii pe care îi avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mită de 15.000 euro), într-o pungă de carton, tip pungă de cadou iar Primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele două canapele din living, i-a indicat să-i pună acolo să-i pună banii acolo, ceea ce (…..) a și făcut”. Adică bietul primar general al Capitalei își pusese plăcuța dentară sub perniță, iar proasta aia de Zână Măseluță a crezut că-i face un bine copilului din el punându-i la schimb un plic cu bani marcați “mită”. Și-apoi au năvălit procurorii. Până și basmele au fost distruse sub regimul Dictatorului Băsescu!
  • Un lucru este cert cu marii noștri șpăgari: când fură sunt extrem de sănătoși. Când îi prinzi sunt grav bolnavi. Observ că și bietul șpăgar general al Capitalei are grave probleme de sănătate acum că s-a apropiat Justiția periculos de el. Zice-se că ar avea ceva la stomac, n-am înţeles prea bine ce. Cică simte cum se balonează, i se face rău, îl trece o transpiraţie rece şi intră în hipotermie. În acest context, cătușa îi dă nişte frisoane, îi lăcrămează ochii şi-l face de tuşeşte uşor neregulat. De asemenea, surse din zona aceea obscură, în care se întâlneşte sănătatea cu justiţia, susţin că starea sănătăţii lui Opărescu se agravează pe măsură ce-i găsesc tembeliziunile de casă Adevăratul Diagnostic. O echipă complexă formată din politicieni, medici, magistraţi, avocaţi şi oameni de televiziune veghează la căpătâiul lui. Surse apropiate echipei, dar care nu-şi pot ţine gura, spun că, de săptămâna aceasta, Opărescu va fi mai bolnav ca niciodată. Mai bolnav chiar şi decât Monica Iacob Ridzi.
  • Să nu închei fără o veste proaspătă de la Clujul meu napoc. Citesc în Ziar de Cluj că Pop Pușcaș Teodor, partenerul de viață al deputatei PSD Aurelia Cristea (fostă ministresă în guvernul Ponta), a sărit cu acuzația de trădare la beregățile lui Curlățean și Dragnea. Cică: „A fost o prostie de campanie electorală și… vedeți acum ce se întâmplă! Deci, eu am spus atunci: Victor Ponta a fost trădat! Și vă și spun trădătorii: Corlățeanu, Dragnea și alții care au fost pe acolo!”. Of, Duamne și Iisuse Țestoase! – cum să nu fi fost trădare? De un exemplu, Dragnea tocmai ce era pe cale să plătească cu libertatea moftul pupilului lui Năstase (aka Victor Ponta) din vara anului 2012 (frauda de la suspendare), iar Curlățean tocmai ce plătea cu cariera modul de organizare al alegerilor pentru Prezidențiale din Diaspora. De ce să-și fi riscat și libertatea? Dar altceva mă frământă cu privire la această declarație. Ea, așa, pare a face parte din categoria poziționărilor prostești ale PSD Cluj întotdeauna de partea pierdantului. Acuma nu că PPT este milițian în rezervă, dar tare-mi miroase a interes național aici și prevăd o trecere spectaculaosă a Aureliei Cristea în tabără de indispensabil general. Trădare să fie, dar să o știm și noi.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Mitămanie, boală sau prostie?

  1. calinakimu zice:

    Este clar, este vorba de boală, o boală de care suferă toţi politicienii, o boală care condiţionează accesul şi succesul în politocă.
    Din păcate, aceşti mutanţi se află în „pole position” în societate, au preluat controlul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.