Revista Tresei: Platon și Aristotel, toți au plagiat nițel

Avocata Loredana l-a plagiat pe Plagiator și a plagiat și ea ceva

Avocata Loredana l-a plagiat pe Plagiator și a plagiat și ea ceva

Ponta a plagiat. A plagiat și avocata lui – doar cine să știe să apere un hoț mai bine decât un alt hoț? Indispensabilul General Izmană a plagiat și el. În interes național, firește. Cam toată lumea a plagiat de când se știe. Ne-a explicat-o și milițianul șef Ioan Rus pe vremea când era sinistru de Interne: ”de vreo 2000 și ceva de ani încoace, de la Aristotel la Platon, toți au plagiat. (…) Autorul emite niște teze, de aceea se numește teză de doctorat”. Deci, dacă Platon și Aristotel au furat și ei nițel, să nu rămâie cumva Ponta, singur-singurel, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale recunoașterea a 70.000 de diplome universitare pentru absolvenți, în special pentru cei de la Fabrica de Diplome Spiru Haret (unde este „profesor-univ” plagiatoarea Abramburica), care au urmat programe de studii neatorizate.

 • Așa că luați cu cucută Metafizica, Logica formală, Retorica, dar mai ales Etica. Numai Aristotel credea că-s ale lui? Însuși Platon, cu dialogurile alea cu umbrele din peșteră, habar nu a avut că, peste mii de ani, cea mai teză de teză va fi emisă de către Prim-Plagiatorul României: “copy se dovedește, întotdeauna, identic cu paste”… Deci: ale cui “e” toate diplomuțele? Aleluia e!
 • Cică absolvenții Fabricilor de Diplome au câștigat mii de procese în instanță cu argumentul că n-au știut că urmeaza cursuri neatorizate. De la cine le-au câștigat? De la alți absolvenți de cursuri neautorizate, bănuiesc. În fond, ni s-a demonstrat că în materie de judecători avem și din aceia care, ca la Vaslui în cazul violatorilor, au fost capabili să ia nota zero la evaluarea pe penal. Dar să ne amintim cum, ani de zile, cu precădere după ce PSD (cu ajutorul PNL) s-a prăbușit din nou peste țară, Ministerul Educației n-a făcut nimic pentru a controla și stopa programele de studii neautorizate, sau măcar să informaze prin media candidații la studenție că doar îi umflă conturile Abramburicăi și celorlalți tovarăși din Grupul Infracțional Organizat impropriu numiți cadre universitare la Fabricile de Diplome. Să ne amintim cine (și, mai ales, de ce) s-a străduit să avem inflație de diplome, din care pierd absolvenții serioși, care au obținut diplomele pe merit. Adică de plătit plătește România, că studenții cinstiţi își iau tălpășița peste hotare. Iar noi rămânem să ne doftoricească vreun sculer-matrițer de genul lui Zgonea.
 • Să nu uităm cum, acum un an, s-a uitat Caty Andronescu pe cifrele cu bacalaureați ai ultimilor ani, a împrumutat abacul de la Șova și a făcut calculul elementar că nu prea va avea ce să numere la drepturi salariale de la făbricuțele de diplome pe care unii le mai numesc și facultăți particulare. Nici ea și nici mult prea cinstiții și extrem de oneștii lor amici politici din învățământul româno-bantustanez. Așa că i-a dat un cot lui Pricopie care a înțeles aluzia și, discret, a publicat în Monitorul Oficial metodologia prin care cei care au picat bacalaureatul puteau deveni, măcar pentru un an, studenți. Cât să voteze și ei cu binefăcătorul lor Prim Mitomanul Plagiator al Țării. Că doar bine faci, bine găsești – pereat Mundi! Dacă Ponta și ai lui n-au fost capabili să facă o școală pe bune, s-au pus pe distrus Educația – să o facă după chipul lor. Și cum ei nu pot fi cinstiți absolut niciodată, nici măcar când fură, așa au făcut și atunci, comițând o țeapă marca PSD: „se utilizează nomenclatoarele calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin învățământul preuniversitar”. Deci amărâții care nu erau în stare să-și ia BAC-ul mai executau un an de „colegiu”, după care primeau o diplomă de școală profesională. Adică un fel de clasa a XIII-a de pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Și toate acestea numai ca să mai poată jupui niște bani și să-și justifice existența fabricile de diplome impropriu numite facultăți particulare ale clientelei politice.
 • Exasperat de câteva doamne cu moralitate în­doielnică ce îşi manifestau violent punctul de vedere, bravul soldat Svejk a spus o frază numai bună să definească România de astăzi: „Da’ obraznice mai sunt curvele pe aici!” La cât de lacomi sunt politicienii noștri, la câți parveniți cu școală pe puncte și diplome de spiru-haret colcăie prin Parlamentul României, devine tot mai clar că nu doar recăpătarea prestigiului ar fi miza reformei învățământului, ci Învățământul însuși. De succesul acestei reforme (dacă se va mai face cândva) depinde dacă peste ani și ani vom fi tratați de către doctori și nu de către maneliști care sparg semințe în cabinet doar pentru că au obținut cu ajutorul Abramburicăi Andronescu „decât” diploma de medic.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Revista Tresei: Platon și Aristotel, toți au plagiat nițel

 1. calinakimu zice:

  Să fim serioşi…CE este autentintic la noi ?! Doar furtul, hoţia, sperjurul, trădarea, plagiatul,ipocrizia… Este şi motivul pentru care lumea noastră arată atât de urât, este violentă, crudă, nesimţitoare…SUFERINDĂ.

 2. doru cu motoru` zice:

  Coane ,salut ! 🙂 , am sentimentul ca traiesc cea mai crunta perioada a vietii mele. Nici comunistii nu au reusit sa provoace atata dezastru in 3 ani ca acesti ……………… ce sunt la butoane. Este un atentat la siguranta tarii inclusiv si aceasta ordonanta.
  Chiar nimeni nu se sinchiseste de viitor ? Din pacate nu s-a distrus doar economia , resursele se dau pe firimituri ,iar in prezent ,vad ca nimeni nu-si face probleme de cauza primordiala a secetei. M-a mai surprins in ordonanta si chestiunea cu absolventii care au urmat ” programe de studii organizate în limbă de predare neautorizată” .Unde vor profesa absolventii in ” limba neautorizata” ?

  • Sare'n Ochi zice:

   servus, Coane.
   nu-i interesează unde au să predea studenții respectivi, cât să nu li se desființeze lor fabricile de diplome. și să nu fie puși la plată.

   • doru cu motoru` zice:

    sa stii ca termenul de „limba neautorizata ” nu l-am gasit in dex. deci acest discipol al abramburicai penale,temporar sinistru al educatiei ,poate sa-si revendice o „licenta lingvistica”,…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.