Revista Tresei: Toamna se numără morții

Revista Tresei-toama se numaraImberbul plagiator mitoman a fost pus la colț de mustăciosul hoțoman. Ca să nu mai toarne Che Gargara dulceață în șoșonii economiei, jupân Dragnea a anulat sesiunea parlamentară specială convocată pentru aprobarea noului Cod Fiscal. Votul se va da undeva prin sesiunea din toamnă, cam pe când expiră cerința legală ca prevederile privind fiscalitatea să fie adoptate cu 6 luni înainte de intrarea în vigoare – mai ales că vorbim despre 1 ianuarie 2016. Așa că Ponta își va mai adăuga la palmares și minciuna că-și dă demisia dacă nu se acceptă scăderea TVA la 20%. La toamnă se vor număra morții vii – iar la treaba asta Dragnea chiar că se pricepe.

  • Dragnea i-a transmis și ministrului Discotecilor cine este noul jupân în PSD: „Dl ministru Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să furnizeze toate datele care-i sunt cerute (de partidele de la discuțiile tehnice). A greșit, da (când a anunțat decizii pe Codul Fiscal) pentru că la întâlnirea cu liderii politici merg liderii politici și cei care au mandat”. Adicătelea, dacă tot s-a descoperit Ponta că-i tehnocrat, să-și vadă de cât mandat îl mai lasă procurorii să aibă și să nu creadă că mai poate lua decizii în PSD”.  Și, ca să-l ierte c-a fost impertinent, Dragnea l-a pus pe Teodorovici să o ia de mânuță pe Rovana Plumb și să prezinte o analiză serioasă pe legea salarizării. Să se vadă dacă într-adevăr vor mai putea curge în valuri laptele și mierea către bugetari sau numai cu picătura chinezească.
  • Colegii jurnaliști de la Rise Project ne prezintă, pas cu pas, o poveste despre cum crapă neamțu-n țigan sadea la Sibiu. Avem de toate: fals, uz de fals, instigare la cele pomenite anterior, minciună în falș șamd. Povestea nu e nouă, a scris presa locală pe acest subiect de s-a auzit și citit singură, așa cum îi șade bine unei prese locale dominată de cititorii de promptere de la București. Pe scurt, povestea e cam așa: un ardelean de-al nostru s-a dus în State în perioada interbelică și a prins cheag. Cu cheagul și-a cumpărat două case la Sibiu. Au venit comuniștii și i le-au luat cu japca, că doar erau case frumoase și-n buricul târgului. Apoi omul binevoiește să moară și să nu prea lase urmași pe linia lui directă. Așa că bunătate de case frumoase riscau să rămână în proprietatea statului – caz tipic de ghinion. Noroc cu un ins (nepot după soția decedată înaintea soțului) care se dă rudă cu mortul și lasă moștenire ceea ce nu era al lui – și nici nu avea de ce să fie, unui alt nepot și unor cunoștințe. Cunoștințele, ce să vezi, erau soacra și soția lui Klaus Iohannis. Da, da, băiatul acela de-l avem chipurile președinte, cel care-i plimbă genunchii (frumoși, cinste cui îi poartă!) soției din concediu în vacanță și vițăvercea. Mai pe bază de fals, uz de fals și instigare la chestiile acestea, viitorul nostru președinte se procopsește co-proprietar la un spațiu comercial pe care-l dă în chirie la o bancă. Din chirie în chirie, se procopsește și cu alte case. Numai că tot ce ține de lăcomie și minciună are picioare scurte (spre deosebire de mână, care greblă i se făcu) și viitorul președinte, împreună cu soacra, soția și amicul binefăcător s-au trezit și cu niște procese și cu ceva dosar penal. Normal, ca orice ține de hoția domnilor în România, dosarul penal s-a stricat sau s-a pierdut pe parcurs. În schimb, dosarele civile, cele prin care li s-a bătut obrazul că s-au dat moștenitori legali le-au pierdut. Au fost chiar radiați din cartea imobilului ca proprietari, dar chiria a mers mai departe către buzunarul hămesit. Altfel cum să-și mai poată angaja Prima Duamnă șasă “dizainări”? “Dizainărul” vestimentar și casa. Trec peste partea în care primarul Iohannis n-a avut nimic împotrivă ca cetățeanul Iohannis să nu fie scos din imobilul ocupat prin fals și uz de fals. În fond, la ce-i trebuia primăriei Sibiu un fleac de 640.000 de euro (sumă împărțită para-para cu amicul generos)? Și mă întreb: pe cine să fi ales președinte dintre doi penali? Parafrazând, cum se face ca biata țărișoară să fie nevoită, la 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, să aleagă între doi penali – utilizatori de pe urma unor falsuri, uz de fals șamd? Așa că, după ani și ani de răul cel mai mic, am ajuns de-am ales și penalul mai mic.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Revista Tresei: Toamna se numără morții

  1. Abia aștept vreo suspendare ceva! 😀

  2. calinakimu zice:

    Răbdare fară limite, suportarea insuportabilului, acceptarea inacceptabilului…numele tău se poate reduce la atât : poporul român.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.