Revista Tresei: Cum ne-am ales cu apă de ploaie gata sfințită

crestem-populatiaCred că în 16 noiembrie nu am votat, ci ne-am făcut abonament la noi episoade ale unui film prost care rulează pe spinarea noastră de 25 de ani în România. Aghiazmatar (Creatorul de Apă Sfințită) este continuarea firească a block buster-elor de tip Predator și Bugetofag. Deci tot film de înghesuială ca la pupat moaște și primit tradiționala sarma și farfurioară din plastic cu fasole cu ciolan în post la fiecare rectificare bugetară. Numai că în loc de tradiționala țuiculiță de pufoaică de după, sau vinișor de cioboate din Bugetofag, în Aghiazmatar eroii și eroinele din 16 noiembrie 2015 s-au ales cu niște apă. Și aia de ploaie. Deși se așteptau să primească mai mult, conform unor texte citite pe niște promptere în piața publică. Din păcate, după cum se poate vedea, se citea subtitrarea de la alt film.

  • Deci, acțiunea debutează în forță, în noiembrie anul trecut, cu niște scene sfâșietoare despre cum niște na’ivi aflați în exil ar vrea să să-și aleagă un Președinte de-al lor și așa să-și ia Țara înapoi de la fața palidă Ponta, care ar fi vrut să-i împiedice să facă acest lucru ținându-i la cozi interminabile. Fața palidă Ponta habar nu avea cât de talentați și pregătiți erau na’ivii să supraviețuiască cozilor de orice fel. Așa că a luat-o în freză și Președinte a fost ales un străin pe nume Iohannis ce avea să se remarce cât de curând prin comportamentul ca de apă sfințită (aka aghiazmă). Așa că, ne întrebăm, cum mai arată azi Facerea Lumii bine făcută? Păi, să vedem: că este ca și cum dacă la Început n-ar fi fost Cuvântul, ci numai Tăcerea (ca acum), nimeni n-ar fi știut ce-i aia. Așa că: la Început a fost Tăcerea și așa a și rămas. Că n-a mai fost nimeni să zică: “Să se facă Lumină!”
  • Nimeni, decât poate procurorii DNA. În episodul de azi, fața palidă Ponta mai pune de o diversiune într-o emisiune la Antena 3 unde s-a dus la un nou masaj cu limba. Vrând să-și acorde legitimitate pentru faptul că încă mai stă în fruntea guvernului deși este un penal inculpat într-un dosar, Ponta zice: “Nu mai candidez în 2016 pentru funcţia pe premier”. Când și cine anume a „candidat” în România pentru funcția de premier? De fapt, Prim Plagiatorul Mitoman ne anunță cu tupeu, pe toți na’ivii României, că are de gând să rămână premier până în 2016, an în care vrea să câștige alegerile parlamentare „împreună cu UNPR şi cu ALDE” cu care să facă “din nou majoritatea”, că “sunt colegi care pot să conducă Guvernul”.
  • Motiv pentru care presară tot felul de capcane pentru Buget în Codul Fiscal. Care cică se va discuta în sesiune extraordinară, între 24 şi 26 august. Care Cod Fiscal a provocat zaveră și între guvernatorul BNR cu Prim Plagiatorul Mitoman. Acesta este iritat că Mugur Isărescu a criticat public măsurile de relaxare fiscală, cu toate că, susține individul care respiră după cum minte (și viceversa), Guvernatorul ar fi avut un alt punct de vedere înainte ca actul normativ să treacă de Parlament.
  • Revenind la “cantidatura” lui Ponta la funcția de Prim Ministru, poate ne spune și nouă, să spunem și noi poporului, care au fost contra-candidații lui? Când au avut loc alegerile, cine le-a validat și conform cărei legi au fost organizate. Plus să ne zică cu câte voturi a câștigat premieratul și să ne prezinte actul de constatare al rezultatelor acestor alegeri. A, suntem convinși că ne va spune că e vorba despre alegerile interne din PSD (USL, sau ce altă monstruoasă coaliție va inventa), numai că vorbele azvârlite pe sticla tembelizorului au ajuns la urechile cui trebuiau: votanții PSD. Pentru ei, ce zice “Vodă”, e literă de lege.
  • În rest, războiul lui Ponta este în continuare și acum tot cu odiosul Regim Băsescu-Boc. Zice el: astăzi avem asigurate toate drepturile pe care în anii 2010 și 2011 nu le aveam. De trei ani încoace, ni se pare normal să avem bani, dar să nu uităm că până în 2012 nu era așa. Cum să nu, Domnu’ Ponta, parcă ați da bani din contul mamițichii dumneavoastră, nu de la noi, râtanii, care am strâns cureaua între anii 2010 și 2011, să aveți dumneavoastră ce să risipiți pe pomeni și mite electorale.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.