Revista Tresei: Urmașii lui Vâlcov își ascund tablourile-n Buget

Revista Tresei_bugetActivitatea Palatului Cotroceni s-a tabloidizat – singurele lucruri pe care le mai aflăm cu privire la ce mai face și pe unde ne mai umblă Președintele, este despre cum se îmbracă nevastă-sa. Nu este de mirare că România este condusă cu picioarele. De la Cotroceni, cu ale celor mai frumoși genunchi din țară (cinste cui îi poartă!), de la Victoria cu cel al genunchiului operat încrucișat la “Stambul, iar de la Senat cu cel operat și în urmă cu 9 ani. Și Călin Popoescu Motocicleanu a fost operat de urgență la genunchiul stâng. I-o fi trimis vreun coleg de-al lui Uncheșelu hârtie să-și facă analizele pe activitatea prestată până acum. Atât Ponta, cât și Tăriceanu sunt suspect de accidentați la piciorul stâng, cel cu care s-au muncit cel mai mult să gândească.

  • N-am mai râs atât, dar fără să fie râsul nostru, de la tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012, sau de la vizita făcută de capul lui la Baku să se tragă-n selfie cu Putin și să-și organizeze o operație de menisc la ‘Stambul, ca acum când aflăm de la Alina Mungiu Pippidi că Victoraș al ei are dosar penal pentru că e pro-occidental. Nu pentru că a furat cu famiglia ci pentru că: „…strategia de a personaliza lupta cu penalii din PSD în persoana Premierului Ponta. Baza de baroni a partidului este la bază și ei sunt cei care îi influențează pe lideri și îi pun pe lideri să aibă o anumită agendă. Riscul este că acolo, de fiecare dată când reușește să ajungă un lider care mai vorbește cât de cât și un limbaj occidental și mai e cât de cât sensibil la presiunile externe, cum au fost Mircea Geoană sau Victor Ponta, liderul acela va fi finalmente îndepărtat” (intervenție telefonică la B1 TV). Alinuța cam orbește. Noi o înțelegem: numai un expert în limbi este în măsură să ierte totul de dragul unuia care vorbește în limbi. Devalizarea României mitomania subiectului, dovada plagiatului, nu mai contează. Doar, după Mama Omida a soțietății țivile (care va să zică), și în 2012, Victor Ponta a fost impecabil….
  • Bănuim că din motive de pro-occidentalism relațiile Prim Plagiatorului Mitoman sunt excelente cu KazMunaiGaz și cu ideea de a construi (fără reciprocitate) cea mai mare moschee din „Ioropa” la București, bașca o școală islamică de detonări personale de personalitate împreună cu grupul de ghiauri alocat ca slugi printre munții de pilaf și zecile de virgine din Lumea de Apoi. Tot din motive de pro-occidentalism, Angela Merkel nu votează în România. Bașca, ne-acceptarea Noului Cod Fiscal s-a hotărât în afară, la presiunea agenturilor. “Agenturilii” îl lucrează pe Ponta, să-l căineze Alina. Și Alah.
  • Tot din motive de pro-occidentalism, la prima rectificare bugetară din acest an, Guvernul lui Copy Paste măreşte cheltuielile de patru ori mai mult decât veniturile. Și, firește, taie de la investiții. Transporturile și Sănătatea pierd 1,6 miliarde de lei ca să se poată da el pensii speciale de 1,2 miliarde. România nu are nevoie de autostrăzi, ci de PSD și de cât mai multe voturi de la asistații social (și mintal) care au să se bucure că au ce pune pe măsuța birtului. România nu are nevoie de oameni cu carte, ci numai de votanți PSD. Iar ăia n-au nevoie nici de medici cu pregătire și bine salarizați, ci doar de analfabeți gureși și de Cetățeanul Calafat. Și, oricum, ne vor trata definitiv islamiștii lui Ponta după ce are să-i încuibărească în buricul Bucureștilor.
  • Așa că ne lasă rece noile gargare televizate ale Ministrului Discotecilor Orlando Teodorovici conform cărora cam 20% din actuala administrație publică este ineficientă în posturile pe care le ocupă. Noi știm că ineficiența se apropie de 100%, mai ales că rezervorul de funcții publice a fost prada de război a fiecărei guvernări și s-au format, mai ales la nivel de ministere, adevărate rețele de interes. Numai așa s-a ajuns în situația în care nu există dosar penal care să nu fie făcut pe famiglii: fii, nepoți, fini, cumnați, foști subalterni abonați la contracte publice locale sunt inculpați în aceleași dosare de corupție. Se vor schimba multe nume de familie când se vor isprăvi (dacă se vor isprăvi) dosarele. Vom avea familia Șpagăangajatorescu, familia Amiteidrumurișipoduri, familia Licitațiipublicecudedicație șamd.
  • Revenind la Ministrul Discotecilor și Pupatului prin Parcări Noaptea, primul exemplu de ineficiență este chiar el. Ne-a demonstrat-o absorbind fonduri europene de ne-am înecat cu ele. Apoi ne umflă din nou râsul, dar tot nu-i râsul nostru: zice DJ Orlando că ar fi posibilă o reformă a administrației publice. Din 2007, de când îi duduia economia în cap lui Manechineanu, administrația s-a tot umflat și colcăie de incompetenți de partid și de stat, de pile și piluțe sinecuriste, care prefera un venit mic, dar sigur, plus ce mai „pică”. Am vrea să vedem cum face PSD curățenie printre votanții săi…
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Urmașii lui Vâlcov își ascund tablourile-n Buget

  1. calinakimu zice:

    Romania nu este condusa, dar din pacate romanii sunt o turma incapabila sa-si aleaga un BACI, un adevarat CONDUCATOR. Faptul ca suntem prinsi in chingile unor conditionari constitutionale care certifica ca TREBUIE sa fim exploatati de catre o clasa politica tradatoare, ca toate clasele politice, nu este o scuza. NU realizam ca numai de NOI depinde existenta acestei anomalii.
    In 89 faptul ca nu a mai fost recunoscura constitutia comunista …era un gest normal. Acum de ce n-ar fi, daca este dovedit faptul ca suntem tradati de conducatorii politici ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.