Revista Tresei: Ne merităm proștii. Ei ne “înfrumusețesc” viața

grapini-olimpicaOare de ce nu mă miră faptul că Gyorgy Frunda, avocat, fost candidat la Președinția României, fost senator, “congsiliere” pe probleme de nemernicii al lui Victor Viorel Ponta, a furnizat informații la Securitate despre tot ceea ce mișca ne-conform în jurul său? Ar trebui să mă mir doar de “imparțialitatea” CNSAS. Și să întreb: câte adeverințe a cerut sursa FREND pentru a minți cu nonșalanță în fiecare declarație dată pe proprie răspundere (hahahahaha!) cu privire la colaborarea sa cu fosta Securitate? Vorba cronicarului: ”Rămâne întrebarea: cum de a ştiut Gyorgy Frunda ce verdict va da Colegiul CNSAS, pentru a putea minţi nestingherit 25 de ani, în ciuda faptul că semnase un Angajament cu Securitatea şi colaborase cu ofiţerii ei timp de cel puţin cinci ani, pe parcursul unei perioade de un deceniu? Şi încă: îl va păstra Victor Ponta alături de el, aşa cum îl ţine în partid, la loc de cinste, şi pe turnaătorul Ciprian Nica?”

  • Există o boală-n PSD, cea a grandomaniei. După ce Mitomanul Plagiator a fost comparat cu o galaxie de-a ajuns să se creadă Buricul Universului, fantele ofilit de la Finanțe, Eugen Teodorovici a ajuns să se confunde cu statul. Cică: cine-mi poate spune mie, ca stat”… Adică o fi fiind și acesta un fel de Soare în Galaxia Ponta – aia în care legile sunt facultative: dacă ceva nu funcționează după cum vor mușchi lor de socialiști, odată dau o Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale și se rezolvă scârboșenia de impediment legal. De altfel, cred și că s-a uitat prea mult la telenovela grecească cu Tsipras. Zice el, cu copy-paste din Ponta (ca să zic așa), care și el se juca cu MTO-ul de crăpau “agenturili” externe de ciudă: “Putem opta să depășim această țintă cu sume care să se ducă în investiții”. Că care (sic!) investiții întreb: acelea tăiate de Guvernele Mitomanului Plagiator în ultimii 3 ani?
  • Cum ar fi dacă s-ar tăia din cheltuielile nesătule ale acestui “Stat” care “ei” (și numai “ei”) “este”? De exemplu: de ce avem nevoie de 41 Case județene de sănătate (cu personalul și cheltuielile aferente), când printr-un simplu clik într-un sistem informatizat (așa cum se laudă că dețin) se poate vedeai cine, când și cât a plătit, unde și cine a încasat banii la nivel național, județean, orășenesc, comunal? În afară de faptul că sistemul ticăloșit pierde voturile celor care freacă menta pe spinarea contribuabililor, nu văd decât câștiguri din desființarea acestor Case județene de sănătate. La fel, de ce este necesar ca statul să fie colectorul contribuției obligatorii pentru șomaj când, prin definiție, acest ajutor e individual? Deci, o asigurare privata/individuală de șomaj ar fi mult mai eficientă decât muntele de hârtii și personalul retribuit de la buget care eliberează aceste ajutoare – care, oricum, sunt limitate în timp și nu eterne. Firmele de asigurări private ar face treabă mult mai eficient, iar statul ne-ar economisi banii. E drept tot în dauna scăderii rezervorului de sinecuri politice și a diminuării voturilor sigure cumpărate din banii noștri de către sistemul ticăloșit. Și de ce ai nevoie de atâtea hârtii ca să primești Cardul European de Sănătate, cand deja ai cardul românesc de sănătate? Că doar suntem cetățeni europeni și avem drepturi, conform reclamei. Se pare că “am uitat” de Cartea de Alegător inutil primită la Cardul de Identitate în atâția ani. Oare cine o producea?
  • Dar de ce să ne batem capul? Să procedăm senin ca și Madam Agramatini care ne scrie pe Facebook: „Bună dimineaţa! Dupp sărbătoarea SF.ILIE,ne apucăm de treabă! Azi ma voi ocupa de flori! Îmi place să le privesc,să le îngrijesc,să le admir! Florile înfrumuseţesc casa,schimbă nu numai aspectul dar şi starea de spirit,atitudinea.Pe căldura din această lună de foc,florile au nevoie de mai multă apă şi mai multa îngrijire,dar merită! Vă doresc o zi bună”. Avem politicienii pe care-i merităm atâta vreme cât de votat votează numai proștii lor. Iar ei fac bine că le “înfrumusețesc” viața pe banii noștri, ai “deștepților”.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.