Revista Tresei: Mare minune că mai existăm

Uniunea Slăbirii Leului ne promite stabilitate financiară.Zice-se că Dracu’ a prins, odată, un român, un rus şi un american. Ca să le dea drumul le-a cerut fie să plătească 1000 de dolari, fie să încaseze 25 de lovituri de ciomag pe spinare, fie să înfulece o oală cu căcat. Americanul a plătit fără probleme dolarii, rusul a încasat cu stoicism loviturile. Când a venit rândul românului, acesta, văicărindu-se că nu are bani (să moară mama lui!) şi nici chef de bătaie neavând, a cerut oala. A mâncat cu mare scârbă mai mult de trei sferturi, după care, îngreţoşat, a renunţat, preferând să treacă la ciomăgeală. La a 13-a bâtă pe spinare nu a mai rezistat, a scos din buzunar 1000 de dolari şi a plecat fericit.

  • Vecine, strigă după mine vecinul Guș Stere: am rezolvat problema analizelor medicale anuale. De lux și pe gratis. Nici nu mai trebuie să mai plătesc CAS și CASS – îmi depun CV-ul de angajare la o companie de stat. Și mă iau ăia la puricat, venă cu venă, pliu cu pliu, aflu și mama de ce boli a suferit. Nașpa e doar dacă te și angajează. Vecinul a aflat de la un amic cum se fac angajările la Roamtsa, pentru a fi controlor de trafic – că tot s-au grevuit băieții și fetele pe-acolo, nemulțumiți că cel mai amărât stagiar ia în provincie salariul de începător de doar 1500 de euro pe lună și “decât” 2000 în Capitală. Ăla ar fi vrut să se angajeze la Romatasa, dar după ce i-au numărat mitocondriile au ajuns la concluzia că suferă de o boală (atât e rară pe cât de inofensivă) la nivel subinfinitezimal – așa că nu l-au angajat. Că lor le trebuie sindicaliști sănătoși, capabili de grevă “după opt luni de stres, de nervi, de incertitudini şi falsuri” – după cum bine s-a exprimat liderul lor sindical Gabriel Tudorache. Ăla, cu subinfinitezimalul bolnav, sunt convins că ar fi cedat.
  • Revenind la fericirea de a fi român, am cunoscut numeroşi primari care au pierdut fonduri de investiţii doar pentru că nu au avut ei de câştigat nimic de pe urma acestora sau pentru că nu au fost capabili să depună la timp documentele pentru obţinerea finanţării. Vi se pare cunoscut? Nu reuşim să absorbim fonduri europene, nu reuşim să ne dezvoltăm. “România înregistrează cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene, fiind singura ţară care are o rată de sub 60 la sută, cu 20 la sută sub media înregistrată la nivelul Uniunii Europene”, spune şefa reprezentanţei Comisiei Europene în ţara noastră, Angela Filote. No și? Că doar nu ne vindem țara. Nu tocmai ce s-a stropșit iar Mitomanul Plagiator la “agenturili” externe care vor să ne impună regulii ne-românești la noul Cod Fiscal? Prim Plagiatorul Mitoman zice că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a retrimite în Parlament Codul Fiscal are drept scop blocarea activității economice şi sociale a ţării, “este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României”. Cum altfel? Doar noi privim permanent în curtea vecinului, cu ochii pe capra acestuia, rugându-ne să moară odată, mai repede, fără să ne gândim să mulgem capra noastră ca să trăim mai bine. Şi când, în sfârşit, ne îndreptăm ochii spre capra din bătătură, constatăm că a murit fără să mai apucăm să o mulgem. Normal, la rugăciunile vecinului – care şi el, la rândul lui, are o capră ignorată. Trăim din elogiul sărăciei și din practica șicanării. Iar va trebui să ne luptăm cu mitul PSD care abia ce ajunsese să ne dea de toate: leu stabil, creștere economică, respect de la Atlantic la Pacific și de la Strâmtoarea Bering la Capul Horn, alocații la tot cartierul, vouchere de vacanțe cu tot cu străbunica, mâncare fără TVA, tigăi, autostrăzi, Festival Enescu și “entărtein” cu Robbie William, sănătate pe cardul de salariu (și vițăvercea), demnitari demni, nechezol și o sută-n plus la salariu.
  • Deocamdată așteptăm să se liniștească apele în PSD, să vedem care aripă învinge, să readucă Cucuveaua înapoi pe culmile guvernării. Așteptăm și noi, ca Liviu Dragnea, ca “PSD să își vină în fire. Și luăm aminte că, de la necazuri, Ponta este în afara minților sale. Că numai un individ care “nu mai este foarte foarte stabil”, așa ca Ponta, se poate gândi să destabilizeze complet România, numai să scape el de necazurile cu procurorii DNA.
  • O ultimă găselniță, pe care noi, ăștia de la Academia Cațavencu, am anunțat-o încă de dinainte de a molecula o nouă ființă umană Gabriela Vrânceanu Firea și Pandele, etse cea a suspendării lui Klaus Iohannis. Că nu degeaba s-a străduit PSD să coboare pragul de validare al referendumului la 35% din cât popor are chef să se prezinte la vot. Și nu degeaba Ponta și Mihalache își bat joc sistematic de el în timp ce el își etalează tăcerile de firmă prin concedii și cheltuie milioane de euro pe draperii, pătuțuri cu baldachin și alte accesorii atât de necesare întreținerii zâmbetului larg al celor mai frumoși genunchi (cinste cui îi poartă!) din România. Dacă până și Cap de Cauciuc aka Răzvan Theodorescu, minerul şef al TVR din vremea Mineridei lui Ion Ilici Iliescu (din 13-15 iunie 1990), s-a trezit vorbind că: „Klaus Iohannis şi-a început mandatul cuviincios, ca un primar de Sibiu, dar am impresia că a cam deviat. A arătat că poate să facă şi lucruri nesăbuite. Un preşedinte poate fi şi suspendat”. Pentru prăduitorii României a fi „cuviincios” este să-i lași în pace să-și vadă de prăduială. Altfel devii un băsist numai bun de suspenat.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Mare minune că mai existăm

  1. calinakimu zice:

    Oare …EXISTAM cu adevarat …?! Acest taras, aceasta viermure, aceasta gregaritate pe care o ACCEPTAM ca mod de viata, se paote numi EXISTENTA ?! Eu cred ca NU !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.