Revista Tresei: Politicienii se îmbracă la Prada și se dau pe Apa Sâmbetei cu Autostrada

“Politicienii trebuie să înțeleagă că aici nu mai este vorba de bifat kilometri de autostradă, de voturi, ori de alte jocuri de palat. Aici este vorba despre riscul de a se pierde VIEȚI OMENEȘTI! Și este cu atât mai grav că pericolul se întinde spre magistrala feroviară 200, pe care circulă trenuri cu sute de călători. Nu închiderea și reconstrucția A1 Sibiu – Orăștie Lot 3 ar fi un eșec. Eșecul A1 Sibiu – Orăștie Lot 3 s-a întâmplat deja!”

“Politicienii trebuie să înțeleagă că aici nu mai este vorba de bifat kilometri de autostradă, de voturi, ori de alte jocuri de palat. Aici este vorba despre riscul de a se pierde VIEȚI OMENEȘTI! Și este cu atât mai grav că pericolul se întinde spre magistrala feroviară 200, pe care circulă trenuri cu sute de călători. Nu închiderea și reconstrucția A1 Sibiu – Orăștie Lot 3 ar fi un eșec. Eșecul A1 Sibiu – Orăștie Lot 3 s-a întâmplat deja!”

Ce ne găvărea Victor Ponta mai zilele trecute la un masaj lingual cu Gâdea pe Antena 3? Cum că Însuși El a reușit să termine Autostrada înaintea părții maghiare și să lege România de Occident. Însă tocmai aflăm că Autostrada, ca orice lucru mânărit de către cei din PSD, se prăbușește sub consumatori. Zice Moise Guran: “Potrivit domnului Mihai Alexandru Crăciun situaţia este dramatică, o tragedie este iminentă iar autostrada ar trebui imediat închisă”. Orice specialist în Drumuri și Poduri (nu numai de Trotuare cum sunt obișnuiți majoritatea politicienilor), știe că nu se minte și că tronsonul indicat în mass media, un viaduct, este pe cale de a se prăbuși.

  • Dar să derulăm istoria recentă pe repede-înapoi și să ne amintim cum “celălant” ministru al Transporturilor, nu Ghiocelul lui Oprișan proaspăt juruit azi în funcție, „Ioan Rus a ajuns, vineri, în jurul orei 12.00, pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, situat între localităţile Sălişte (Sibiu) şi Cunţa (Alba)”. Venise în inșpecție să vază dacă poate să deschidă traficul rutier pe tronsonul de 22 de kilometri. Stegulețe, beculețe, pavoazare, presă – toate acestea s-au deplasat încoace și încolo pe autostradă până s-au oprit în zona unde au avut loc alunecări de teren. Acolo reprezentanții firmei “constrictoare” s-au întrecut în bla-bla-bla-uri mediatice despre lucrări de consolidare care nu vor afecta traficul, cincinalu-n patru ani și jumătate și alte alea. Pe când era mai frumos cu explicațiile, pe la ora 13 și aproape de fix jumătate trecute, în zonă a sosit, cu un autocar, şi premierul Victor Ponta. Însuși El cu jurnaliştii lui. “Celălant” ministru, Ioan Rus, s-a urcat în autocar și s-a cărăbănit în trombă, lăsându-i pe jurnaliștii locali cu ochii pe alunecare. Ce-or fi discutat ei în autocarul lor (las’ că merge și așa, venim la anul, mai tăiem o panglică, ceva), noi n-o să aflăm. Jurnaliștii lui Ponta n-au consemnat decât plescăitul ciorbiței cu care or fi fost serviți în deplasare, cert este că, după un timp, Ioan Rus a revenit la locul autostrăzii și a declarat: „Autostrada poate fi deschisă şi, în consecinţă, am să rog CNADNR şi Poliţia să ia măsurile necesare şi să dea drumul la circulaţie”. Întrebat ce are să se întâmple în zonele cu alunecări de teren, Rus a precizat: „Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 de ore din 24 şi vor fi utilaje în cazul în care va fi nevoie să se intervină. Pe cei 126 de kilometri de autostradă, astăzi, de la Sibiu la Deva, se poate circula în siguranţă”. Întrebat unde este Mitomanul Plagiator, Rus a spus că acesta „avea un alt program”, dar că a constatat, de pe geamul autocarului și cu viziunea-i vizionară, că se poate circula în siguranţă. Jurnaliștii au insistat să afle ce a spus premierul despre autostradă. La care Ioan Rus a răspuns: „Mi-a spus să fiu sănătos”. Care sănătate i-o dorim și noi și șoferii care trec pe autostradă.
  • Cum vă ziceam acum două zile, Zgonea se încălzeşte pentru şefia PSD. Cel mai cinstit premier post-decembrist, Victor Viorel Ponta, este inculpat. Aducătorul de voturi din orice poziție (inclusiv mort în păpușoi), Liviu Dragnea, este condamnat în primă instanță. Apelul în dosarul Referendumului se judecă din 28 septembrie. Iar dacă ținem cont de faptul că președinta Completului de 5 care îl judecă pe Dragnea este Livia Stanciu, eu consider că partidul este în criză.
  • Ce aflăm noi din Dosarul de spălare de bani europeni pe care i-a decontat fictiv euroșpăgarul Adrian Severin – contaminatorul apei cu exces de hidrogen? Că nepoții milițianului Pavel Abraham au evoluat de la furatul portofelelor sub comuniști la spălat euro sub capitaliștii de cumetrie. Pe scurt: Anne Rose Marie Jugănaru, secretar de stat și Leontin Florin Abraham, nepotul avocatului Pavel Abraham, ambii foști asistenți ai europarlamentarului social-democrat, au încheiat mai multe contracte de consultanță cu 20 de firme controlate de Adrian Severin. Banii, decontați din bugetul UE, au ajuns la o fundație controlată tot de către politician. Deci excesul de hidrogen în apă spală bine banii europeni.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Politicienii se îmbracă la Prada și se dau pe Apa Sâmbetei cu Autostrada

  1. calinakimu zice:

    Cine se mai uita in gura de…canal a premierului?! O gura de canal pe masura…antena 3.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.